•   
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98(current)
  • 99
  • 100
  • 355
  •   
  Thread Closed
v18 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0)
New LibreELEC.tv Leia build #0801: Generic
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux NUC 4.12.4 #1 SMP Tue Aug 1 21:59:56 BST 2017 x86_64 GNU/Linux

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse): devel-20170801215819-#0801-geb93713 [Build #0801]

# Kodi version
(18.0-ALPHA1 Git:d0e3f71). Platform: Linux x86 64-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (eb937130, changelog) and tip of XBMC master (d0e3f716, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. pvr.demo: restored to build
  2. inputstream.adaptive: HLS updates
  3. Latest Intel wireless firmware for 4.12.y
Build Details:
  1. XBMC:
    • [videoplayer] Fix CDVDFactoryInputStream::CreateInputStream fileitem (PR:12599, 1 commit, 1 file changed)
    • [VideoPlayer] Never skip the same commercial twice in a row (PR:12600, 1 commit, 3 files changed)
    • Fix silent failure when game add-on can't be installed (PR:11163, 1 commit, 2 files changed)
    • pass resume script param when launching addons (PR:12586, 1 commit, 7 files changed)
  2. inputstream.adaptive:
    • [HLS] First working video finished (f728d850)
    • [HLS] GetBuffer instead Read to avoid mem copies (c88b0af6)
    • [HLS] Included stream handling (556d2844)
    • [HLS] Seek fixed (5cfd9222)
    • [HLS] Seek / fix indexed streams sream position (a38c5c4e)
    • [HLS] changed IncludedStreams logic (again) (783643cf)
    • Don't build libssd for IOS (9954fd37)
    • Version bump (2.0.6) (e52d340f)
    • add License.gpl (625fc1b5)
    • [HLS] fill initialization segment for mp4 media (e01d9f77)
    • Disable optimization (select_stream) to make sure that initialization is read (7b3ca31f)
    • [HLS] allow URL's in segments / compile fix / compiler warnings (b1e66785)
  3. pvr.demo:
    • PVR API 5.4.0: Remove SwitchChannel, PVR_CHANNEL:ConfusedtrStreamURL. Imple (PR:50, 1 commit, 3 files changed)
  4. pvr.dvblink:
    • #92: returning empty string from GetLiveStreamURL (729fce75)
  5. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] PR:1848: kernel-firmware: cleanup
    • Added: [pkg] PR:7: Update firmwares for linux-4.12.0 (iwlwifi-firmware)
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Has anything changed with latest builds and addons ? Because Artwork Downloader have stopped to download artworks (working before), see logs :

Code:
23:21:20.920 T:123145545703424  NOTICE: Artwork Downloader: ######## Artwork Downloader: Initializing...............................
23:21:20.920 T:123145545703424  NOTICE: Artwork Downloader: ## Add-on Name = Artwork Downloader
23:21:20.920 T:123145545703424  NOTICE: Artwork Downloader: ## Version     = 13.1.0
23:21:23.428 T:140735794312000   ERROR: Control 3 in window 13000 has been asked to focus, but it can't
23:21:25.077 T:123145545703424   ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<--
                                             - NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
                                            Error Type: <type 'exceptions.UnicodeDecodeError'>
                                            Error Contents: 'ascii' codec can't decode byte 0xc3 in position 5: ordinal not in range(128)
                                            Traceback (most recent call last):
                                              File "/Users/Cyril/Library/Application Support/Kodi/addons/script.artwork.downloader/default.py", line 823, in <module>
                                                Main()
                                              File "/Users/Cyril/Library/Application Support/Kodi/addons/script.artwork.downloader/default.py", line 158, in __init__
                                                self.report()
                                              File "/Users/Cyril/Library/Application Support/Kodi/addons/script.artwork.downloader/default.py", line 192, in report
                                                create_report(reportdata, download_counter, failed_items)
                                              File "/Users/Cyril/Library/Application Support/Kodi/addons/script.artwork.downloader/lib/report.py", line 31, in create_report
                                                data += ('\n - %s: %s' %(__localize__(32148), time.strftime('%d %B %Y - %H:%M')))      # Time of finish
                                            UnicodeDecodeError: 'ascii' codec can't decode byte 0xc3 in position 5: ordinal not in range(128)
                                            -->End of Python script error report<--

And it's curious because, there is a similar error with the one I had with Custom librelec settings file :

Code:
23:21:23.428 T:140735794312000   ERROR: Control 3 in window 13000 has been asked to focus, but it can't
 Estuary MOD V2 
(2017-08-02, 01:21)Guilouz Wrote: Has anything changed with latest builds and addons ? Because Artwork Downloader have stopped to download artworks (working before), see logs :

Nope. Your problem is because the addon can't handle (decode) unicode data - the data it can't handle is whatever string is represented by "__localize__(32148)" (I think). Contact the author for a fix.

(2017-08-02, 01:21)Guilouz Wrote: And it's curious because, there is a similar error with the one I had with Custom librelec settings file :

Code:
23:21:23.428 T:140735794312000   ERROR: Control 3 in window 13000 has been asked to focus, but it can't

Skin/addon issue, probably. What skin? Perhaps an error dialolg can't be shown because another modal dialog is currently being displayed.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Weekly Linux 4.13-rc3 build #0801x: Generic

Packages added/updated:
Code:
Latest Intel WIFi firmware for 4.13.y
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2017-08-02, 01:31)Milhouse Wrote:
(2017-08-02, 01:21)Guilouz Wrote: Has anything changed with latest builds and addons ? Because Artwork Downloader have stopped to download artworks (working before), see logs :

Nope. Your problem is because the addon can't handle (decode) unicode data - the data it can't handle is whatever string is represented by "__localize__(32148)" (I think). Contact the author for a fix.

(2017-08-02, 01:21)Guilouz Wrote: And it's curious because, there is a similar error with the one I had with Custom librelec settings file :

Code:
23:21:23.428 T:140735794312000   ERROR: Control 3 in window 13000 has been asked to focus, but it can't

Skin/addon issue, probably. What skin? Perhaps an error dialolg can't be shown because another modal dialog is currently being displayed.

Working now with latest build, very strange. Not working on OSX. Thanks for your reply.
 Estuary MOD V2 
Hi, i have trouble with playing Xvid or DivX codec video. Kodi is restarting after i start playing videos - other codecs works just fine (H264, H265, Mpeg-1, Mpeg-2). Kodi crashlog:

https://pastebin.com/9eebvm0L

and full debug log:

https://pastebin.com/FaN1iW1C
New LibreELEC.tv Leia build #0802: Generic
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux NUC 4.12.4 #1 SMP Wed Aug 2 21:05:21 BST 2017 x86_64 GNU/Linux

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse): devel-20170802210357-#0802-g072425f [Build #0802]

# Kodi version
(18.0-ALPHA1 Git:c4f8dca). Platform: Linux x86 64-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (072425f8, changelog) and tip of XBMC master (c4f8dcaf, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. pvr.vuplus: restored to build
  2. mesa and libdrm update
Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • iwlwifi-firmware: update to iwlwifi-firmware-53913d7 (#1852) (072425f8)
  2. XBMC:
    • [PVR] Fix and refactor PVR internal 'playing' states after removal of (PR:12607, 1 commit, 7 files changed)
    • [depends] bump fribidi to 0.19.7 (PR:12603, 1 commit, 1 file changed)
    • [filesystem] fix condition for vfs addons in CFileDirectoryFactory (PR:12605, 1 commit, 1 file changed)
    • [win32] get rif of `TARGET_WIN10` define + cleanups (PR:12606, 6 commits, 41 files changed)
    • [pvr] fix database migration and drop bWasPlayingOnQuit from create table (PR:12602, 1 commit, 1 file changed)
    • [jsonrpc] "added" data for new item *Library.OnUpdate notification (PR:10916, 1 commit, 4 files changed)
    • [lang][kodi.core] automatic syntax corrections for the en_GB language file (9e11d920)
    • [lang][skin.estuary] updated language files from Transifex (cbb7a5a3)
    • [lang][skin.estouchy] updated language files from Transifex (c4f8dcaf)
  3. inputstream.adaptive:
    • [HLS] int64 PTS istead uint64 / support #EXT-X-STREAM-INF without codecs / no streamchange if fps changes (71a7ce09)
    • PTS scaling harikari (zattoo has huge PTS values) / HLS Live preparation (1b8ce2ef)
  4. pvr.vuplus:
    • Add PVR Addon API 5.4.0 support (PR:67, 1 commit, 4 files changed)
  5. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
@Milhouse

HEVC has no HW Support for 4K (2160p)?? If i play a h265 / 4K Movie hevc HW-decode is always on inactive (using Build #802 on intel NUC6CAYH)

with Build #721 is runnig HW Support for HEVC and also Build #801 is ok
First off thank you Milhouse for providing us with these test builds!

I used to run latest Official stable LibreElec 17.x until i noticed that my Kodi box would crash everytime with the same issue.
So i went ahead and installed/upgraded to the latest test build which is #0802.

My Kodi box no longer crashes. Which was the main reason for Upgrading to your test builds.

Two things i have noticed which do not work:

A:
When in Videos->Files->Add Videos->Browse.
You select "Windows Network (SMB)" to browse through your local network to select your NAS box with Samba shares.
The listing is simply empty.
(Can't be my NAS box. Its a Ubuntu 16.04.3 LTS (GNU/Linux 4.4.0-87-generic x86_64) with latest stable Samba service)

Already setup content from previous LibreElec version are watchable/scan-able. So that works.

B:
When simply connecting to \\libreelec even though no User Authentication is setup in the LibreElec settings.
It keeps asking me for username/password. Defaults don't work. Had to use WinSCP to get to the logs.

Here is the debug output: http://sprunge.us/HKCH

Boils down to this:
Code:
17:12:14.847 T:140296602052672   DEBUG: CDirectoryProvider[]: refreshing..
17:12:14.848 T:140296381789952   ERROR: GetDirectory - Error getting
17:12:14.848 T:140296602052672   DEBUG: CDirectoryProvider[]: refreshing..
17:12:14.848 T:140295417087744   DEBUG: Previous line repeats 5 times.
17:12:14.848 T:140295417087744   ERROR: GetDirectory - Error getting
17:12:14.849 T:140296602052672   ERROR: Previous line repeats 5 times.
(2017-08-03, 17:14)Celox Wrote: Two things i have noticed which do not work:

Probably because with the dropping of support for SMBv1 everywhere, browsing shares no longer works as it was only ever supported with v1 shares. Windows doesn't browse servers this way any longer, and I see the same with all my machines when using Kodi on any platform except Windows i.e. LE and Android. If you enter an actual machine+sharename can you connect? You'll need to be sure that the share is v2 or above.
@Celox yes @Taomyn is correct, network/computer browsing is dependent on SMB1 and with this insecure protocol being disabled on servers by default, that means there is (currently) no way to browse using Samba.

As for your second issue, if you're using a custom /storage/.config/samba.conf you'll need to rebase your custom changes on the latest /storage/.config/samba.conf.sample. The old configuration you may have in your custom config is not compatible with Samba 4.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2017-08-03, 11:39)pacoma2610 Wrote: @Milhouse

HEVC has no HW Support for 4K (2160p)?? If i play a h265 / 4K Movie hevc HW-decode is always on inactive (using Build #802 on intel NUC6CAYH)

with Build #721 is runnig HW Support for HEVC and also Build #801 is ok
Ok thanks, that must be the mesa/libdrm change - will pass it up the food chain.

Edit: for some reason thought you said #0801 was the last working version, maybe an earlier edit that I read before relying. Are you sure #0721 is the last working version? That would most likely imply a problem with ffmpeg changes introduced in #0722.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
This is more problematic than it seems.

I have a nas with a single share "nas/shares".
Below that are all sorts of folders for tv/movie/audoi,BDs,/DVDs....

my video/audio database is on a remote mysql.
LE 18 can connect and retirieves paths like:

smb://nas/shares/TV/series/...
smb://nas/shares/Movies/movieA/...
smb://nas/shares/Audio/foo/bar...

Even though I have added a correct mediasource to smb://nas/shares LE 18 fails to parse the folders beneath and cannot playback anything from there.

The single mediasource (//nas/shares) I added is working, since I can list it's contents e.g in case I need to add another special folder from beneath it.

My belief was, by using a single mysql db shared with all kodis, that I don't need to add all the folders again and again on all kodis, the top share should be enough.
At least it works on 17.3 (if I re-enable SMB1 on the NAS)
(2017-08-03, 19:44)Milhouse Wrote:
(2017-08-03, 11:39)pacoma2610 Wrote: @Milhouse

HEVC has no HW Support for 4K (2160p)?? If i play a h265 / 4K Movie hevc HW-decode is always on inactive (using Build #802 on intel NUC6CAYH)

with Build #721 is runnig HW Support for HEVC and also Build #801 is ok
Ok thanks, that must be the mesa/libdrm change - will pass it up the food chain.

Edit: for some reason thought you said #0801 was the last working version, maybe an earlier edit that I read before relying. Are you sure #0721 is the last working version? That would most likely imply a problem with ffmpeg changes introduced in #0722.

No sorry, all between #721 and #801 are running with 4k/h265.... ( i have forgotten to say)
(2017-08-03, 17:56)Taomyn Wrote:
(2017-08-03, 17:14)Celox Wrote: Two things i have noticed which do not work:

Probably because with the dropping of support for SMBv1 everywhere, browsing shares no longer works as it was only ever supported with v1 shares. Windows doesn't browse servers this way any longer, and I see the same with all my machines when using Kodi on any platform except Windows i.e. LE and Android. If you enter an actual machine+sharename can you connect? You'll need to be sure that the share is v2 or above.

Thanks for the info.
The shares work from any windows client in my house. Streaming the media works from Kodi because the paths were added in LibreElec 8.0.3 (stable build).
Just the browsing no longer works. So im guessing you mean cifs/smbclient support for SMBv1 was dropped by LibreElec 9.x builds right?
And that my NAS's smb.conf defaults to SMBv1? Forcing it to SMB2.1 should fix the browsing issue right?

(2017-08-03, 18:31)Milhouse Wrote: @Celox yes @Taomyn is correct, network/computer browsing is dependent on SMB1 and with this insecure protocol being disabled on servers by default, that means there is (currently) no way to browse using Samba.

As for your second issue, if you're using a custom /storage/.config/samba.conf you'll need to rebase your custom changes on the latest /storage/.config/samba.conf.sample. The old configuration you may have in your custom config is not compatible with Samba 4.

I had a smb.conf in /storage/.config/smb.conf from the previous version at it is still there.
I'm guessing its not being read?
Could you confirm me the proper path and filename? So it's read. Is it smb.conf or samba.conf?
All i usually changed were force the workgroup to my local domain and disable User Authentication.
Because i don't keep stuff on the shares. I use it only for grabbing logs.
  •   
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98(current)
  • 99
  • 100
  • 355
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 24 Vote(s) - 4.5 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0)4.524