19 Nov 2019 - TVDB are still in the process of fixing a number of bugs that have broken the TVDB scraper and any add-on that relies on TVDB data. TVDB are still working to rectify the problems.

  •   
  • 1
  • 110
  • 111
  • 112(current)
  • 113
  • 114
  • 355
  •   
  Thread Closed
v18 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0)
(2017-09-05, 17:00)ksooo Wrote:
(2017-09-04, 10:54)ksooo Wrote:
(2017-09-04, 10:10)carlo13 Wrote: Small minor issue - with #0902 Generic. But also present in former builds.

Very often (not always) when I'm watching some streaming content (either Eurosport Player or Amazon VOD), when I press "back" on my remote (means the stream keeps running in the background) and navigate to the DVBS channel list and select the first channel from the list (Das Erste HD), kodi shows again the running stream fullsize and doesn't switch to the tv channel.
If I then try to navigate to the channel list again, select the second tv channel (ZDF HD). It switches to the tv channel directly and afterwards I'm able to select as well the first channel.

here is the log:
http://sprunge.us/LSiA
... I first tried to reproduce by opening Eurosport Player stream and then switch to first tv channel, what did work in this case. Afterwards tried the same by opening Amazon VOD stream first and then switch to the tv channel -> didn't work.

I will take a look. Thanks for reporting.


Cannot reproduce, sorry.

I'm experiencing the same issue, I'll try to post a log later this evening.
(2017-09-05, 18:06)sw4y Wrote:
(2017-09-05, 17:00)ksooo Wrote:
(2017-09-04, 10:54)ksooo Wrote: I will take a look. Thanks for reporting.


Cannot reproduce, sorry.

I'm experiencing the same issue, I'll try to post a log later this evening.

Thanks, but very detailed step by step instructions on how to reproduce would be more helpful in this case. There are many ways to switch from "normal video" to live tv channels and I'm afraid I'm using the wrong ones when trying to reproduce.
OK, here we go:

http://sprunge.us/FiNS

Logfile

How I reproduced:

- Starting Libreelec (Milhouse #0904) with last played TV-Channel (enabled in settings)

- navigating to Addon (or in my case to series, where I exported some series from netflix or amazon) and starting a stream. This works, stream starts.

- hitting "back" on my remote while stream is running, to come back to home menu

- navigating to TV-channels (last played channels) and selecting the one that played last (in my case "Das Erste HD")

- nothing happens, which means that TV does not start but the stream that is already playing (netflix) comes back to foreground

- hitting back on the remote to come back to home menu

- navigating to tv channels and selecting an other channel than the one that played last

- the stream (netflix) stops and TV kicks in with the channel selected (in this case "ZDF HD")
(2017-09-05, 17:54)jpeg73 Wrote: I use LE since version 7 on the same HW & never noticed this effect

Is #0904 the first test build you've used? If you were using an earlier test build which didn't have this problem, then going back through the builds to work out when it started would be helpful.

A debug log would also be useful, if for no other reason to understand what hardware it is you are using (for instance, is your GPU an Intel, AMD or Nvidia?)

Also, are you testing with the stock Estuary skin? If not, see if you can reproduce the issue with stock Estuary please.

(2017-09-05, 17:54)jpeg73 Wrote: I ve a video but I don't know where to upload it
Yes, this will be interesting to see. Either Dropbox or Google Drive should be fine.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2017-09-05, 18:31)sw4y Wrote: OK, here we go:

http://sprunge.us/FiNS

Logfile

How I reproduced:

- Starting Libreelec (Milhouse #0904) with last played TV-Channel (enabled in settings)

- navigating to Addon (or in my case to series, where I exported some series from netflix or amazon) and starting a stream. This works, stream starts.

- hitting "back" on my remote while stream is running, to come back to home menu

- navigating to TV-channels (last played channels) and selecting the one that played last (in my case "Das Erste HD")

- nothing happens, which means that TV does not start but the stream that is already playing (netflix) comes back to foreground

- hitting back on the remote to come back to home menu

- navigating to tv channels and selecting an other channel than the one that played last

- the stream (netflix) stops and TV kicks in with the channel selected (in this case "ZDF HD")


Thanks. Now I'm able to reproduce the issue. I will see what I can make out of this.
New LibreELEC.tv Leia build #0905: Generic
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux NUC 4.13.0 #1 SMP Tue Sep 5 23:13:41 BST 2017 x86_64 GNU/Linux

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse): devel-20170905231054-#0905-g1df41ec [Build #0905]

# Kodi version
(18.0-ALPHA1 Git:ef76936). Platform: Linux x86 64-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (1df41ec, changelog) and tip of XBMC master (ef76936, changelog) with the following modifications:
  • Includes latest kodi-platform master (36fb493)
  • Includes latest libcec master (8adc786, ahead +26)
  • Includes latest libnfs master (3ba2a2c, ahead +101)
  • Includes latest p8-platform master (a822e19)
  • Includes latest addons: inputstream.adaptive (1656efc), inputstream.rtmp (e094fa3), peripheral.joystick (cc14287), pvr.argustv (23cc0e8), pvr.demo (122dedd), pvr.dvblink (816f90c), pvr.dvbviewer (8741c8b), pvr.filmon (34dca04), pvr.hdhomerun (ace19fa), pvr.hts (53118d8), pvr.iptvsimple (ac4f4bd), pvr.mediaportal.tvserver (c86ab35), pvr.mythtv (b46e5be), pvr.nextpvr (a855663), pvr.njoy (99874de), pvr.octonet (a77cf11), pvr.pctv (549f690), pvr.stalker (e15edca), pvr.vbox (b5da811), pvr.vdr.vnsi (7e6e385), pvr.vuplus (9bfd868), pvr.wmc (d820bf8)
  • Include [env] 22775c5: include crazycat dvb drivers addon in image
  • Include [env] patch: libcec: don't link non-existant libtinfo
  • Include [env] patch: rev hack for kodi
  • Include [env] patch: Add experimental splash video for RPi
  • Include [env] patch: Bump included addon versions to prevent online updates
  • Include [env] patch: HACK: Disable multiple PVR addons during migration. Always enable inputstream.* and os.*
  • Include [env] patch: Add kodi binary addons (pvr, adsp, inputstream, vfs, other)
  • Include [env] patch: pvr addons: disable broken addons
  • Include [env] PR:1773: init: make break after behaviour really break after
  • Include [env] PR:1776: Don't cause system to hang on halt/reboot when net-booting
  • Include [env] PR:1791: nss/nspr: include in main image [rfc]
  • Include [env] PR:1835: add support for optional kernel modules in image and from addons
  • Include [env] PR:1919: samba: don't restart smbd in samba-autoshare
  • Include [env] PR:1940: RTL8812AU: update to RTL8812AU-8e7ccba
  • Include [env] PR:1947: package updates
  • Include [pkg] patch: skin.estuary: reduce system info font size (kodi)
  • Include [pkg] PR:234: implement intensity compensation for VC-1 decoding for Ivybridge and better (intel-vaapi-driver)
  • Include [pkg] PR:260: Fix Seeking with VC1 after 6702b01ee3598017f05374bfc7956493f790361c (intel-vaapi-driver)
  • Include [pkg] PR:12311: FIX: ensure real filename from videodb in playlists
  • Include [pkg] PR:12708: Add contextmenu option to remove resume points
  • Include [pkg] PR:12767: Partial revert of imdb crashfix due to a introduced bug
Build Highlights:
  1. ibnfs v4 updates
  2. [pvr] PVR Addon API 5.7.1
  3. mesa-17.2.0; llvm-5.0.0rc4; pulseaudio-11.0
  4. iwlwifi-firmware update for 4.13.0
Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • samba: ensure new properties are populated on upgrade (PR:1943, 1 commit, 1 file changed)
    • mesa: update to mesa-17.2.0 (PR:1923, 1 commit, 1 file changed)
    • linux: update to linux-4.13.0 (PR:1815, 24 commits, 8 files changed)
    • kodi: Update to latest master (PR:1946, 6 commits, 26 files changed)
    • Game add-on updates (PR:1948, 2 commits, 131 files changed)
  2. XBMC:
    • Fixes rapidjson internal compilation bug (PR:12768, 1 commit, 1 file changed)
    • OpenGLES2 and EGL: Adapt library names for raspberry pi (PR:12753, 1 commit, 2 files changed)
    • [pvr] PVR Addon API 5.7.1: Support for passing MimeType for PVR streams (PR:12755, 1 commit, 3 files changed)
  3. libnfs:
    • Rework the NFSv4 path lookup framework so it handles symlinks properly. (3ced39f)
    • NFSv4: Add support for nfs_mkdir2() (8a9fceb)
    • NFSv4 Add support for nfs_rmdir() (93fbecd)
    • NFSv4 Add support for nfs_open() nfs_fstat64() nfs_close() (0d9dd0e)
    • NFSv4: Add support for read() and pread() (dce044a)
    • NFSv4 Add support for symlink() (f3211e9)
    • NFSv4: Add support for readlink() (5c2d989)
    • NFSv4: Always send a GETATTR as part of the path lookup (4fa3b4b)
    • NFSv4: fix compiler warnings (9f44b15)
    • NFSv4: Update nfs_open() to support symlinks (5a78bd5)
    • NFSv4: Populate functions should return how many operations they did append. (5c73d78)
    • NFSv4: Add support for nfs_[p]write() (61e071d)
    • NFSv4: Add support for open(O_TRUNC) (42d1477)
    • NFSv4: Add open(O_SYNC) support (2ce8890)
    • NFSv4: Add support (and tests) for open(O_APPEND) (65de831)
    • NFSv4: Document how to run the tests for NFSv4 (17cf8d3)
    • NFSv4: Create a nice free-er function for the lookup blob (8c59fe7)
    • nfs_open2(): Add a new nfs_open2() function that takes a mode argument. (0ce4917)
    • NFSv4: Add support for open(O_CREAT) (65a0110)
    • NFSv4: Use nfs->mask when create the default mode for open(O_CREAT) (efb2153)
    • NFSv4: Add support for open_create() by plumbing it into open(O_CREAT) (9854c0d)
    • NFSv4: Add support for nfs_unlink() (3523251)
    • NFSv4: add nfs_link() support. (ffafa5f)
    • NFSv4: change populate_getattr to populate_getfh (a72dbc2)
    • NFSv4: Standardize how we create cb data for split path lookups. (840c9b7)
    • NFSv4: Add rename() support. (de9da56)
    • NFSv4: Add support for mknod() (bd95371)
    • NFSv4: We only need 18 events to stat a file in v4. Update the timeout test. (f1c7b96)
    • NFSv4: Add support for opendir() (cea99f8)
    • NFSv4: Update the way we increment seqid (3928dac)
    • NFSv4: add nfs_truncate() support (2b6216d)
    • NFSv4: re-work the nfs4_op_*() functions a bit and make them less overloaded (81361d3)
    • NFSv4: more nfs_op_* helpers to marshall compound command components (8e1baa9)
    • NFSv3: Add support for open(O_CREAT) (ebc2f0a)
    • NFSv4: Add support for fsync() (80d3f48)
    • NFSv4: Add support for ftruncate() (73b8129)
    • NFSv4: Add tests for truncate() (d39017a)
    • NFSv4: Add lseek() support. (8f12f7f)
    • NFSv4: Add support for statvfs() (c7655f9)
    • NFSv4: Add support for chmod/lchmod/fchmod (6c03422)
    • NFSv4: Add support for chown/lchown/fchown (4c6d19b)
    • NFSv4: Add access()/access2() (5ebd10f)
    • NFSv4: add utimes/lutimes support (8489557)
    • NFSv4: Fix some compiler warnings (1da019a)
    • NFSv3: Fix compiler warning (3ba2a2c)
  4. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] 22775c5: include crazycat dvb drivers addon in image
    • Added: [env] PR:1947: package updates
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
@Milhouse
First off, thanks again for all your hard work on this.

I am, however, having a problem with Builds #830 and on up. Build #829 will play HEVC 10bit local files (via SW decoding) just fine but as of #830 only 8bit HEVC files will play fine (via HW decoding) while 10bit HEVC files will play but with very garbled video. Audio is fine on both types. I have an Intel Core i-3 6100 CPU if that helps. Please let me know if you would like any logs. Thanks in advance.
Having audio issues after updating to #0905 from #0903.

#0903 plays all audio through whatever means but with #0905 there is no audio at all from any source, whether passthrough or not.

I went back to #0904 to see if the issue was present there and it is, so something between #0903 and #0904.

Audio Output Device is ALSA: Default (Intel HDMI/DP LPE Audeo Intel HDMI/DP LPE Audio)

Updated to #0906/7/8/9 to see if the issue still existed and it does.

Debug log: https://paste.ubuntu.com/25504573/

So seems to be an issue with the new 4.13.0 kernel.
I'm having no Audio problems running #0904 on Intel x86 hardware
In #0904 and #0905 I had the problem that my cifs mount scripts in config/system.d did not work anymore.
"dmesg | grep mount" led me to the solution. I had to add ver=2.1 to the Options line:
Code:
# Any options you usually use with the "-o" parameter in the mount command
Options=username=USERNAME,password=PASSWORD,vers=2.1
(2017-09-05, 23:57)ksooo Wrote:
(2017-09-05, 18:31)sw4y Wrote: OK, here we go:

http://sprunge.us/FiNS

Logfile

How I reproduced:

- Starting Libreelec (Milhouse #0904) with last played TV-Channel (enabled in settings)

- navigating to Addon (or in my case to series, where I exported some series from netflix or amazon) and starting a stream. This works, stream starts.

- hitting "back" on my remote while stream is running, to come back to home menu

- navigating to TV-channels (last played channels) and selecting the one that played last (in my case "Das Erste HD")

- nothing happens, which means that TV does not start but the stream that is already playing (netflix) comes back to foreground

- hitting back on the remote to come back to home menu

- navigating to tv channels and selecting an other channel than the one that played last

- the stream (netflix) stops and TV kicks in with the channel selected (in this case "ZDF HD")


Thanks. Now I'm able to reproduce the issue. I will see what I can make out of this.

Should be fixed with next nightly. :-)
Can anyone confirm that the metadata is no longer updated when playing?
jpeg73 Wrote:
I use LE since version 7 on the same HW & never noticed this effect

Is #0904 the first test build you've used? If you were using an earlier test build which didn't have this problem, then going back through the builds to work out when it started would be helpful.

A debug log would also be useful, if for no other reason to understand what hardware it is you are using (for instance, is your GPU an Intel, AMD or Nvidia?)

Also, are you testing with the stock Estuary skin? If not, see if you can reproduce the issue with stock Estuary please.
-> I retest from Scratch 1/ Install LE 8.1 2/ Upgrade to LE9 No issue 3/ Swap to mimic skin Issue is again back
It's obvious it's a skin issue, what is strange is that it does'nt occur on Kodi on WINdows
e8000 is braswell processor
Anywa Thanks for your help

(Yesterday 17:54)jpeg73 Wrote:
I ve a video but I don't know where to upload it
Yes, this will be interesting to see. Either Dropbox or Google Drive should be fine.
See https://drive.google.com/drive/folders/0...sp=sharing
Well , I don't think it's linked to the skin
1/ I installed LE8.1.1 (no issue!!!)
2/ I just configure the device name, & activating SSH
3/ Upgrade to LE 905
4/ Activate the logging
5/ Waiting necessary time ( to obtain strange display effect "Z-Like")

See paste pin on http://sprunge.us/OWJO
see Video on (@1sec & @8sec) https://drive.google.com/open?id=0B2D-PR...1NSLXFyTHM
I'm using Atom Braswell e8000
Any advice ?
THX
JP
I‘d updatet from #0830 to #0905 today and recognized a dramatically speedup of EPG loading and displaying! Thumbs up for it Big Grin
  •   
  • 1
  • 110
  • 111
  • 112(current)
  • 113
  • 114
  • 355
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 24 Vote(s) - 4.5 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0)4.524