•   
  • 1
  • 115
  • 116
  • 117(current)
  • 118
  • 119
  • 355
  •   
  Thread Closed
v18 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0)
(2017-09-07, 13:07)basco Wrote: hi all,

an issue is haunting me since >0801 (tried 0906 also).
when i watch live-tv and want to switch over to viewing a recording, i have to press "Stop" (the live tv session) first, or else the recording won't play.

When i press "Stop" first, the live tv stops, i can then select a recording and it plays fine.

this is in the log ( pastebin ):

Code:
13:01:17.243 T:140439089485568   ERROR: Open - error probing input format, pvr://recordings/tv/active/Super 4/Super%204, TV%20(RTL%208%20HD), 20170907_102700, 1195485100.pvr
13:01:17.246 T:140439089485568   ERROR: Previous line repeats 9 times.
13:01:17.246 T:140439089485568   ERROR: OpenDemuxStream - Error creating demuxer

Thanks a lot! I can confirm this issue is fixed.
(2017-09-10, 19:21)Milhouse Wrote:
(2017-09-10, 10:54)Bluesmanuk Wrote: Where is the best place to report what, on the surface appears to be an Alsa audio broken pipe issue with kernel 4.13?
Here. Post debug log (wiki) and "journalctl -a" (use a pastebin site). Explain how to reproduce. Provide sample files if necessary.

I previously posted in Post: #1675 and updated debug log as I tried new versions.

I'm afraid that I have no idea how to post journalctl -a and a Google search made me none the wiser.

Happens with any file at all, regardless of formats and I tried many.

The lack of sound also applies to the UI system sounds.
@Milhouse: Couldn't try builds #0908z and #0909 earlier but starting with #0908z, everything is working as it should. thanks for that.

Another question. It's nothing serious but I'd like to understand why this happens.

Usually when I turn off my HTPC it took about 2-4 seconds and it was off.

Now with every of these alpha builds it takes between 10-15 seconds.

Is that because of all the logging?

Like I said, nothing serious. I'm just curious about the cause.
(2017-09-10, 21:07)Bluesmanuk Wrote: I'm afraid that I have no idea how to post journalctl -a and a Google search made me none the wiser.

Log in with ssh, run "journalctl -a | pastebinit" and post the url.

If it started with with #0904 then most likely it's a kernel issue with 4.13.0. Unfortunately your Z8350 has always had a chequered support history with Linux (blame Intel) - maybe something has broken in the new kernel. There's a 4.13.1 release (probably in tomorrow's build), but I'm not seeing anything specific to this CPU or Alsa.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
New LibreELEC.tv Leia build #0910: Generic
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux NUC 4.13.0 #1 SMP Sun Sep 10 21:09:51 BST 2017 x86_64 GNU/Linux

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse): devel-20170910210806-#0910-g4c29a52 [Build #0910]

# Kodi version
(18.0-ALPHA1 Git:2b5725c). Platform: Linux x86 64-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (4c29a52, changelog) and tip of XBMC master (2b5725c, changelog) with the following modifications:
  • Includes latest kodi-platform master (36fb493)
  • Includes latest libcec master (8adc786, ahead +26)
  • Includes latest libnfs master (3ba2a2c, ahead +101)
  • Includes latest p8-platform master (a822e19)
  • Includes latest addons: inputstream.adaptive (d417964, +5), inputstream.rtmp (e094fa3), peripheral.joystick (cc14287), pvr.argustv (23cc0e8), pvr.demo (122dedd), pvr.dvblink (816f90c), pvr.dvbviewer (8741c8b), pvr.filmon (34dca04), pvr.hdhomerun (ace19fa), pvr.hts (53118d8), pvr.iptvsimple (ac4f4bd), pvr.mediaportal.tvserver (c86ab35), pvr.mythtv (b46e5be), pvr.nextpvr (a855663), pvr.njoy (99874de), pvr.octonet (a77cf11), pvr.pctv (549f690), pvr.stalker (e15edca), pvr.vbox (b5da811), pvr.vdr.vnsi (f3f80d5, +1), pvr.vuplus (9bfd868), pvr.wmc (d820bf8), pvr.zattoo (a24879b)
  • Include [env] 22775c5: include crazycat dvb drivers addon in image
  • Include [env] patch: RPi/RPi2: enable Broadcom WiFi debugging (see details)
  • Include [env] patch: libcec: don't link non-existant libtinfo
  • Include [env] patch: rev hack for kodi
  • Include [env] patch: Add experimental splash video for RPi
  • Include [env] patch: Bump included addon versions to prevent online updates
  • Include [env] patch: HACK: Disable multiple PVR addons during migration. Always enable inputstream.* and os.*
  • Include [env] patch: Add kodi binary addons (pvr, adsp, inputstream, vfs, other)
  • Include [env] patch: pvr addons: disable broken addons
  • Include [env] PR:1773: init: make break after behaviour really break after
  • Include [env] PR:1776: Don't cause system to hang on halt/reboot when net-booting
  • Include [env] PR:1791: nss/nspr: include in main image [rfc]
  • Include [env] PR:1835: add support for optional kernel modules in image and from addons
  • Include [env] PR:1917: linux: enable ftrace
  • Include [env] PR:1919: samba: don't restart smbd in samba-autoshare
  • Include [env] PR:1947: package updates
  • Include [env] PR:1950: build some more packages with fPIC
  • Include [env] PR:1956: wireless-regdb: update to wireless-regdb-2017.03.07
  • Include [env] PR:1958: samba: validate samba user config and don't use if legacy or incompatible
  • Include [pkg] patch: skin.estuary: reduce system info font size (kodi)
  • Include [pkg] PR:234: implement intensity compensation for VC-1 decoding for Ivybridge and better (intel-vaapi-driver)
  • Include [pkg] PR:260: Fix Seeking with VC1 after 6702b01ee3598017f05374bfc7956493f790361c (intel-vaapi-driver)
  • Include [pkg] PR:12767: Partial revert of imdb crashfix due to a introduced bug
Build Highlights:
  1. AE: some fixes and limit of max error
  2. inputstream.adaptive fixes
  3. SPDIF: Make it possible to use 352 khz and 384 khz
Build Details:
  1. XBMC:
    • SPDIF: Make it possible to use 352 khz and 384 khz (PR:12783, 2 commits, 2 files changed)
    • Remove dependency on zip always and on unzip for everything but Android (PR:12643, 2 commits, 7 files changed)
    • VideoPlayer: drop FipPage (PR:12776, 8 commits, 15 files changed)
    • [AML] correct PTS-offset calculation (PR:12786, 1 commit, 1 file changed)
    • AE: some fixes and limit of max error (PR:12785, 1 commit, 1 file changed)
  2. inputstream.adaptive:
    • [fix] set default TimeScale (PR:68, 1 commit, 1 file changed)
    • wvdecrypter fixes (PR:65, 2 commits, 2 files changed)
    • Rework segment update (fallback-threaded) (a6eba22)
    • [Android] license dump debugging (8ee4d19)
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2017-09-10, 22:03)Milhouse Wrote:
(2017-09-10, 21:07)Bluesmanuk Wrote: I'm afraid that I have no idea how to post journalctl -a and a Google search made me none the wiser.

Log in with ssh, run "journalctl -a | pastebinit" and post the url.

If it started with with #0904 then most likely it's a kernel issue with 4.13.0. Unfortunately your Z8350 has always had a chequered support history with Linux (blame Intel) - maybe something has broken in the new kernel. There's a 4.13.1 release (probably in tomorrow's build), but I'm not seeing anything specific to this CPU or Alsa.

Thanks.

Journalctl

Everything works well with #0903, so if there is no possible fix for a while or at all then I'm still fully functional for my needs.
(2017-09-10, 23:17)Bluesmanuk Wrote: Journalctl

Sorry, I should have said I need the "journalctl -a" from a non-working build once the problem has occurred - looks like the above log is from #0903 with 4.12.10.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2017-09-10, 23:37)Milhouse Wrote:
(2017-09-10, 23:17)Bluesmanuk Wrote: Journalctl

Sorry, I should have said I need the "journalctl -a" from a non-working build once the problem has occurred - looks like the above log is from #0903 with 4.12.10.

Of course yes.

My fault.

Journalctl #0910
@Bluesmanuk can you confirm if you have this "broken pipe" issue with #0910 when playing the same files from a local disk, or over nfs://?
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2017-09-11, 01:02)Milhouse Wrote: @Bluesmanuk can you confirm if you have this "broken pipe" issue with #0910 when playing the same files from a local disk, or over nfs://?

I don't use NFS but yes the issue is present whether playing files from local storage or from my NAS.
(2017-09-11, 01:25)Bluesmanuk Wrote: I don't use NFS but yes the issue is present whether playing files from local storage or from my NAS.

Can you try #0910z: Generic

This disables ES8316 support for Intel Baytrail/Cherrytrail, which is new in 4.13.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2017-09-11, 02:41)Milhouse Wrote:
(2017-09-11, 01:25)Bluesmanuk Wrote: I don't use NFS but yes the issue is present whether playing files from local storage or from my NAS.

Can you try #0910z: Generic

This disables ES8316 support for Intel Baytrail/Cherrytrail, which is new in 4.13.

Thank you.

Still the same I'm afraid.

Took the 2 logs again in case they are of any benefit.

Debug #0910z

Journalctl
(2017-09-11, 04:06)Bluesmanuk Wrote: Still the same I'm afraid.

Took the 2 logs again in case they are of any benefit.

Debug #0910z

Journalctl

Thanks, that's unfortunate - not really sure what else could be the problem, other than it being some sort of ALSA issue. You could try testing the 8 releases that were tested during the 4.13 release cycle, just to narrow it down to a specific release candidate.

Unfortunately your latest two logs don't appear to show the problem - I don't see any attempt at playback.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2017-09-11, 04:22)Milhouse Wrote:
(2017-09-11, 04:06)Bluesmanuk Wrote: Still the same I'm afraid.

Took the 2 logs again in case they are of any benefit.

Debug #0910z

Journalctl

Thanks, that's unfortunate - not really sure what else could be the problem, other than it being some sort of ALSA issue. You could try testing the 8 releases that were tested during the 4.13 release cycle, just to narrow it down to a specific release candidate.

Unfortunately your latest two logs don't appear to show the problem - I don't see any attempt at playback.

I will try out those test releases and report back any success.

Thank you very much for looking at it, it's much appreciated.
Chances are the issue is in 4.13-rc1 as that contains a number of sound-related updates: http://lkml.iu.edu/hypermail/linux/kerne...02190.html

I guess we'll see...
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
  •   
  • 1
  • 115
  • 116
  • 117(current)
  • 118
  • 119
  • 355
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 24 Vote(s) - 4.5 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0)4.524