Thread Closed
v18 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0)
(2017-11-02, 08:24)damagedspline Wrote: Hi,
I use an Tronsmart Ara x5 plus which is like the common Cherrytrail Intel dongle and since #901 I had the no audio via hdmi issue (last tested #1031).
However,  I am able to play a wav file when running aplay to plughw:0,2 and it does come out from the hdmi.
I tried creating asound.conf in ~/.config but it did not take effect after restart. How can i make it permanent without rebuilding libreelec from scratch? Or, is there a gui menu item which allows sub device selection that i missed which contradicts the system settings?

Thanks!

/storage/.config/asound.conf should be used after a reboot - are you sure your asound.conf is correct?

For now this is more likely to be a bug in the kernel (IMHO).

Phils opened a bug: https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=103299 which may have been erroneously closed as a dupe of this potentially unrelated PulseAudio bug: https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=100488 so worth keeping an eye on them for now. There's also this bug on Arch which despite being reported as a "pure ALSA setup without PulseAudio" is now classified as a PulseAudio bug! So unfortunately, I don't think anyone has a clue what is going on.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 24 Vote(s) - 4.5 Average


Messages In This Thread
RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - by Milhouse - 2017-11-02, 12:36