•   
  • 1
  • 142
  • 143
  • 144(current)
  • 145
  • 146
  • 355
  •   
  Thread Closed
v18 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0)
(2017-11-07, 15:53)wallacebw Wrote: Intermittent no audio on video playback?

Question:  are there any reports of intermittent lack of audio on media playback?   For example about 33% of the time I play a youtube clip using inputstream.adaptive, the video plays back but there is no audio.    I can stop and restart the same clip and the audio will work.  I'm running a NUC7i5BNK with v54 bois and 1.72 hdmi firmware on #1106 presently. I can generate a debug log in the next day or so if it would help.Thanks
 Ok Finally got around to this... 

Log was generated on #1118.    

https://paste.ubuntu.com/25997785/

I booted with logging enabled and then:

Played a youtube clip (audio worked)
Played the same clip again (no audio)
played the same clip again (audio worked)

generated the pastebin entry
New LibreELEC.tv Leia build #1119: Generic
(Supercedes previous build)

SHA256 Checksum: b4d3eea3f683e23dc38af948543b00c93383cb0be7b8744b602d7f0353cf965f (Generic)

Code:
# uname -a
Linux NUC 4.14.0 #1 SMP Sun Nov 19 21:04:53 GMT 2017 x86_64 GNU/Linux

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse): devel-20171119210325-#1119-g26c5fad [Build #1119]

# Kodi version
(18.0-ALPHA1 Git:67fd70f). Platform: Linux x86 64-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (26c5fad, changelog) and tip of XBMC master (67fd70f, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. embed splash into render system
  2. Add Kodi support for Samba "client min protocol" (allowing SMB1 to be completely disabled), and legacy security
    Quote:The default "Minimum protocol version" is "None" (which means that nothing is configured in /storage/.kodi/smb.conf, causing Samba to default to NT1) and enables the Samba client (ie. Kodi) to negotiate an SMB1 (NT1) connection before negotiating a higher SMB2 protocol version. Negotiating SMB1 first leaves the client vulnerable to a MITM attack (see: here).

    To completely disable SMB1, go to Kodi > Settings > Services > SMB client, and set "Minimum protocol version" to SMB2 (which in LibreELEC will mean SMB2_10 is used as the minimum protocol that can be negotiated). This will ensure the client only negotiates SMB2_10 or better connections.

    The "Use legacy security" option is enabled when "Maximum protocol version" is set to SMB1, and disables the NTLMv2 and spnego security features, weakening security but ensuring a working connection with outdated Samba servers that are still, sadly, being shipped in current devices (ie. ASUS routers). Needless to say don't enable this option unless you need it.
Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • util-linux: fix typo in blkid patch (PR:2219, 1 commit, 1 file changed)
    • mediainfo: Fix linking issue (PR:2220, 1 commit, 1 file changed)
    • glibc: fix perl (PR:2225, 1 commit, 1 file changed)
    • linux: bump amlogic-3.14 to 2e193b8 (PR:2213, 1 commit, 1 file changed)
  2. XBMC:
    • [buildsteps][windows] keep downloaded vcredist (PR:12175, 3 commits, 5 files changed)
    • [estuary/estouchy] fix font issue introduced by #12956 (PR:13060, 1 commit, 3 files changed)
    • RetroPlayer: Android support (PR:13036, 3 commits, 9 files changed)
    • embed splash into render system (PR:13065, 1 commit, 6 files changed)
  3. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [pkg] PR:13062 (perma): smbclient changes for smb minprotocol and legacysecurity
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
hello milhouse, i'm back and i just tested the newest build#1119
unfortunatly the bug with the missing text/fonts is still there and the videos are still green.

i've made 2 small short videos to show you guys the difference:

build#0930 https://www.dropbox.com/s/iuu1u6ie73onrg...0.MP4?dl=0
build#1119 https://www.dropbox.com/s/kp3jxl1e7tjd44...9.MP4?dl=0

build#0930 was the last one where everything is working (text is there, videos are working), so i just went back to it.

is my hardware no longer supported or am i the only one having this bug?
i also posted in the libreelec forum to ask them if they have a clue.
link is here: https://forum.libreelec.tv/thread/10686-...text-gone/

code that has changed from build#0930 to #1001
libreelec: https://github.com/LibreELEC/LibreELEC.t...f26eda+419  (mesa update)
kodi: https://github.com/xbmc/xbmc/compare/1bc...9e8429b661

i also can't spot a specific error while comparing the logfiles.
https://www.dropbox.com/sh/jpwae3sq4aoht...keYTa?dl=0

hardware is an intel core2duo e7300 with an onboard Intel Corporation 82945G/GZ Integrated Graphics Controller
does anyone have a clue what is causing that bug? any help is appreciated.
(2017-11-20, 05:28)winux Wrote: is my hardware no longer supported or am i the only one having this bug?

No (at least not intentionally), and apparently so.

(2017-11-20, 05:28)winux Wrote: code that has changed from build#0930 to #1001
libreelec: https://github.com/LibreELEC/LibreELEC.t...f26eda+419  (mesa update)
kodi: https://github.com/xbmc/xbmc/compare/1bc...9e8429b661

I don't know where you're getting those LibreELEC changes from - there were zero LibreELEC changes between #0930 and #1001. The version of mesa (17.2.1) is the same in both #0930 and #1001.

I've just extracted the contents of the #0930 and #1001 tar files (the tar files include all of the changes relevant to each build) and compared them, file by file, change by change, and the only changes are as documented in the #1001 release notes.

There were very few changes in the #1001 build, and it's not at all obvious why any of the changes would have this kind of effect (or why it's only your hardware/setup that is affected).

(2017-11-20, 05:28)winux Wrote: hardware is an intel core2duo e7300 with an onboard Intel Corporation 82945G/GZ Integrated Graphics Controller
does anyone have a clue what is causing that bug? any help is appreciated.

Are you by any chance running LibreELEC in a VM?

Can you run a MemTest86+ check just to make sure your RAM is OK, and not failing?
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
@winux: Also, can you test #1001 once more, as it makes no sense for it to be causing a problem.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Quote:@winux: Also, can you test #1001 once more, as it makes no sense for it to be causing a problem.
 
you are absolutly right! totally my fault. i do not know what i messed up there but i just testet #1001 and it is indeed working. fonts are there.
i'm working my way up now as we speak. #1002, #1003 #1004 are also working. 

no i'm not running a vm. it's a native install. i'm running behind grub though. (dual boot setup)
i'm using your builds for a very long time and i never had a problem.

will post again in a couple mins as soon as i found the build that is causing the bug. sorry again -.-

i
ok #1004 is the last build that is working. fonts are there videos are working.

updated to #1005, fonts gone and green videos.

to be absolutly sure this time i went back to #1004 and it is working. fonts are there, videos are working.

i'm sorry for finding bugs where there are none =)

----> the problem starts with build #1005
@winux your issue is almost certainly caused by:
(2017-10-06, 19:55)Milhouse Wrote:
  1. XBMC:
    • OpenGL: move away from fixed function pipeline (PR:12841, 25 commits, 75 files changed)

It would be worth confirming the behaviour of later builds as many problems emanating from PR12841 were fixed in subsequent builds up to about #1011. Also, missing fonts were an issue on RPi however the fonts would appear once the "Dim" screensaver had been started, so testing the "Dim" screensaver might provide another data point in case the issue is related. And the green screen problem could be solved by disabling hardware acceleration.

The next step would be to open a ticket on trac.kodi.tv for the attention of @FernetMenta, providing details of your testing.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2017-11-20, 12:27)Milhouse Wrote: @winux your issue is almost certainly caused by:
(2017-10-06, 19:55)Milhouse Wrote:  
  1. XBMC:
    • OpenGL: move away from fixed function pipeline (PR:12841, 25 commits, 75 files changed)
 

It would be worth confirming the behaviour of later builds as many problems emanating from PR12841 were fixed in subsequent builds up to about #1011. Also, missing fonts were an issue on RPi however the fonts would appear once the "Dim" screensaver had been started, so testing the "Dim" screensaver might provide another data point in case the issue is related. And the green screen problem could be solved by disabling hardware acceleration.

The next step would be to open a ticket on trac.kodi.tv for the attention of @FernetMenta, providing details of your testing. 

ok, thank you very much for pinpointing this. i will open a ticket as soon as i'm through all the builds to #1011 ( can't find 1011 so i will test to #1012)

my screensaver mode was set to "blank" for ages so i switched it back to "dim" and set a waiting time of 1 min for it to autotrigger. (did this while being on build #1004, because i can't navigate through the ui without being able to read anything)

after that i updated to build #1007 because i saw this PR:12890 (marked in red =)
Quote:New LibreELEC.tv Leia build #1007: Generic(Supercedes previous build)
Code:
# uname -a
Linux NUC 4.13.5 #1 SMP Sat Oct 7 21:04:44 BST 2017 x86_64 GNU/Linux

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse): devel-20171007210313-#1007-ge21ac23 [Build #1007]

# Kodi version
(18.0-ALPHA1 Git:bedc63f). Platform: Linux x86 64-bit

Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • Fix perl/JSON.pm dependency on OpenSUSE and CentOS (PR:2032, 1 commit, 1 file changed)
  2. XBMC:
    • Controller dialog: Resize layouts (PR:12884, 2 commits, 3 files changed)
    • GLES: fix accidentally changed code for fonts (PR:12890, 1 commit, 1 file changed)
    • AESinkAudioTrack: Verify ENCODING_IEC61937 before using it (PR:12862, 3 commits, 2 files changed)
  3. pvr.hts:
    • Fix windows build (missing ssize_t type definition) after #334 (PR:335, 1 commit, 3 files changed)
    • Fix windows build (missing ssize_t type definition), take 2. (PR:336, 1 commit, 2 files changed)
    • Fix windows build (missing channel_type_t definition). (PR:337, 1 commit, 1 file changed)
  4. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] patch: remove PKG_ADDON_VERSION in order to apply PR:2072
    • Added: [env] PR:2072: buildsystem: unset all PKG_* variables before sourcing a new package
    • Added: [env] PR:2075: xorg-server: update to xorg-server-1.19.4

#1007 booted up fine, fonts gone though. i waited a min for the screensaver "dim" function to trigger and it did but it didn't help. fonts are not appearing ( i let the screensaver function trigger a couple times to be sure )

i'm now on #1012 but it doesn't make a difference. the fonts are gone

i will write a ticket but i wanna get some logs out before doing so. 
any suggestions what versions to pick for the logs ?? i will do a logdump on #1004 since it's the last working one, i'm just not sure wich version to pick for the later ones. straight #1005?
(2017-11-20, 19:04)winux Wrote: any suggestions what versions to pick for the logs ?? i will do a logdump on #1004 since it's the last working one, i'm just not sure wich version to pick for the later ones. straight #1005?

Yeah, tricky. I'd post logs from #1004, #1005, which is the before/after, and then whatever the latest is (currently #1119) which shows no subsequent improvement, then take guidance from fernetmenta.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Oki thx a lot for your help and your continuous work over here.

In case someone has the same problem,
ticket is created and located over here
https://trac.kodi.tv/ticket/17661
New LibreELEC.tv Leia build #1120: Generic
(Supercedes previous build)

SHA256 Checksum: 1bbb467918af273af29a3814aa4a64b5ca844be04342e6f8e3e88e2a9557f56c (Generic)

Code:
# uname -a
Linux NUC 4.14.0 #1 SMP Mon Nov 20 21:04:32 GMT 2017 x86_64 GNU/Linux

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse): devel-20171120210259-#1120-g66095c1 [Build #1120]

# Kodi version
(18.0-ALPHA1 Git:28cd2ec). Platform: Linux x86 64-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (66095c1, changelog) and tip of XBMC master (28cd2ec, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. Update kernel 4.14 IR handling to prevent double key presses
  2. Update safe mode, improved log uploading
Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • util-linux: add --without-ncursesw to config (PR:2236, 1 commit, 1 file changed)
  2. XBMC:
    • FIXED: ListItem:ConfusedetSubtitles if more than one subtitle is given (PR:13068, 1 commit, 1 file changed)
    • SlideShow: fix playing multiple videos in a row (PR:13073, 2 commits, 3 files changed)
  3. pvr.filmon:
    • [depends] bump jsoncpp to 1.8.3 (PR:79, 1 commit, 4 files changed)
  4. pvr.hdhomerun:
    • [depends] bump jsoncpp to 1.8.3 (PR:70, 2 commits, 5 files changed)
  5. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] compare (perma): linux: update to linux-4.14.1-preliminary
    • Added: [env] PR:2228 (perma): kodi: safe mode
    • Added: [pkg] compare (perma): add safe mode text (service.libreelec.settings)
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
@laric @pacoma2610 @debutanker @utiltiy
could you please test if IR remote repeating is fixed in build 1120? It contains an updated upstream fix that should make it work identical to previous builds with kernel 4.13.

so long,

Hias
@HiassofT

Yes, with MCE-Remote and Build #1120 is working
Can confirm! Back on level 3 for command repeats with my Harmony Hub and build #1120, everythings smooth again - many thanks!
  •   
  • 1
  • 142
  • 143
  • 144(current)
  • 145
  • 146
  • 355
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 24 Vote(s) - 4.5 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0)4.524