Thread Closed
v18 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0)
(2017-12-27, 17:34)Milhouse Wrote:
(2017-12-27, 16:56)solidsatras Wrote: I think I found a bug.
Playing content(x264,x265) results in a black screen and no audio but the time keeps going.

For some reason Kodi is unable to initialise your audio device:
Code:
14:01:03.626 T:139634863343360 DEBUG: CActiveAESink::OpenSink - trying to open device ALSA:Default
14:01:03.626 T:139634863343360 INFO: CAESinkALSA::Initialize - Attempting to open device "Default"
14:01:03.627 T:139634863343360 INFO: CAESinkALSA - Unable to open device "Default:AES0=0x06,AES1=0x82,AES2=0x00,AES3=0x02" for playback
14:01:03.627 T:139634863343360 INFO: CAESinkALSA - Unable to open device "Default" for playback
14:01:03.627 T:139634863343360 ERROR: CAESinkALSA::Initialize - failed to initialize device "Default"
14:01:03.627 T:139634863343360 DEBUG: CActiveAESink::OpenSink - trying to open device ALSA:@
14:01:03.627 T:139634863343360 INFO: CAESinkALSA::Initialize - Attempting to open device "@"
14:01:03.632 T:139634863343360 INFO: CAESinkALSA - Unable to open device "sysdefault:AES0=0x06,AES1=0x82,AES2=0x00,AES3=0x02" for playback
14:01:03.662 T:139634863343360 INFO: CAESinkALSA::Initialize - Opened device "sysdefault"
14:01:03.663 T:139634863343360 INFO: CAESinkALSA::InitializeHW - Your hardware does not support AE_FMT_S16NE, trying other formats
14:01:03.663 T:139634863343360 ERROR: CAESinkALSA::InitializeHW - Unable to find a suitable output format
14:01:03.663 T:139634863343360 ERROR: CActiveAESink::OpenSink - no sink was returned
14:01:03.663 T:139634871736064 ERROR: ActiveAE::InitSink - returned error
Can you double-check your audio devices are configured correctly after #1216 - your settings might have become a little jumbled as devices appeared/disappeared.  
 Had the similar problem, no audio over HDMI:

Code:
LibreELEC:~/.config # dmesg | grep error
[    8.617896] snd_hda_codec_hdmi: probe of hdaudioC0D3 failed with error -16

modprobe the failed in ./config/autostart.sh

Code:
modprobe hdaudioC0D3

then a reboot, and it was up and running again
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 24 Vote(s) - 4.5 Average


Messages In This Thread
RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - by orrpan - 2017-12-27, 22:56