•   
  • 1
  • 199
  • 200
  • 201(current)
  • 202
  • 203
  • 355
  •   
  Thread Closed
v18 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0)
Whoops, typo! I meant 'back' ;-) The last working version for me was #0903 in 2017. Not sure though, if the channel mixup was already there since I wasn't using the PVR stuff at the time...
Ran across another disc, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. Plays fine on Bodhi Linux machine with Kodi 18 installed, so seems like it is not a Kodi 18 issue. On build 401.

Debug log: http://ix.io/15Nh
Hello fritsch,

thank you very much for your reply!
In the settings I can disable VAAPI but I can't find how to use VDPAU instead!? Can anyone give me a hint please?
Image

Best Regards
Ralf Jahns
My bad. Apparently VDPAU got turned back on at some point while trying other builds. The disc I quoted is playing now.
(2018-04-02, 11:08)ksooo Wrote:
(2018-04-02, 10:55)tavoc Wrote: Hi, with 0330 Kodi crashes when switching channels via epg in tvheadend.

I think in 0327 it was OK.
have not tested versions in between.

When switching with channel up down it is working. So only from epg grid or channel view.

http://ix.io/15wY
http://ix.io/15x1
Kodi log and crash file attached


VAAPI problem.

With 0401 it's OK again. Thanks.
Backend: Asrock N3150 with Ubuntu 16.04 Server with TvHeadend and many QEMU VMs
Living Room: Asrock Q1900TM-ITX with Libreelec 9 (Milhouse)
Other Kodi Clients: 4 Windows 10, 1 Android
(2018-04-02, 18:49)Ralf Jahns Wrote: Hello fritsch,

thank you very much for your reply!
In the settings I can disable VAAPI but I can't find how to use VDPAU instead!? Can anyone give me a hint please?
Image

Best Regards
Ralf Jahns
 You need to start kodi like that: KODL_GL_INTERFACE=GLX kodi (thx to fernet)
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
(2018-04-02, 20:01)fritsch Wrote:
(2018-04-02, 18:49)Ralf Jahns Wrote: Hello fritsch,

thank you very much for your reply!
In the settings I can disable VAAPI but I can't find how to use VDPAU instead!? Can anyone give me a hint please?
Image

Best Regards
Ralf Jahns
 You need to start kodi like that: KODL_GL_INTERFACE=GLX kodi (thx to fernet)T
Thank you very much again for your help.
Hm, it's getting more difficult :-) I use LibreElec. Do I have to modify sytemd config files for that? How do I do that?
With hardware acceleration disabled, HD TV uses nearly 100% CPU load and playback is sometimes not flawlessly.

Best Regards
Ralf Jahns
(2018-04-02, 20:16)Ralf Jahns Wrote:
(2018-04-02, 20:01)fritsch Wrote:
(2018-04-02, 18:49)Ralf Jahns Wrote: Hello fritsch,

thank you very much for your reply!
In the settings I can disable VAAPI but I can't find how to use VDPAU instead!? Can anyone give me a hint please?
Image

Best Regards
Ralf Jahns
 You need to start kodi like that: KODL_GL_INTERFACE=GLX kodi (thx to fernet)T 
Thank you very much again for your help.
Hm, it's getting more difficult :-) I use LibreElec. Do I have to modify sytemd config files for that? How do I do that?
With hardware acceleration disabled, HD TV uses nearly 100% CPU load and playback is sometimes not flawlessly.

Best Regards
Ralf Jahns 

Yes - there is a posibility to do that. I pinged Milhouse on slack cause I have plain forgotten how to do that on LE :-)

Btw. HD is also mpeg-2 for you? Cause H264 should still work with VAAPI right?
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
Does somebody else has issues with resuming playback? I start en episode... Stop the episode go to another season... Open again the previous season and start playing the already startet episode again... The resume point is lost then and the episode starts from the beginning.
(2018-03-31, 00:13)Milhouse Wrote:
(2018-03-30, 23:33)kowalmisiek Wrote: that my AVR will start working but it still does not work.
Can you describe the issue - what isn't working? Has it ever worked with these builds (if so, which build did it stop working)? 
 Strange thing. When I uploaded build 209 and set my AVR in LE and then I uploaded build 330 it works.
(2018-04-02, 20:22)fritsch Wrote:
(2018-04-02, 20:16)Ralf Jahns Wrote:
(2018-04-02, 20:01)fritsch Wrote:  You need to start kodi like that: KODL_GL_INTERFACE=GLX kodi (thx to fernet)T 
Thank you very much again for your help.
Hm, it's getting more difficult :-) I use LibreElec. Do I have to modify sytemd config files for that? How do I do that?
With hardware acceleration disabled, HD TV uses nearly 100% CPU load and playback is sometimes not flawlessly.

Best Regards
Ralf Jahns 

Yes - there is a posibility to do that. I pinged Milhouse on slack cause I have plain forgotten how to do that on LE :-)

Btw. HD is also mpeg-2 for you? Cause H264 should still work with VAAPI right?

Add the following to /storage/.config/autostart.sh:
Code:
echo "GL_INTERFACE=GLX" >>/run/libreelec/debug/kodi.conf
and reboot.

Note that once PR13700 is merged you'll need to replace GL_INTERFACE with KODI_GL_INTERFACE.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
New LibreELEC.tv Leia build #0402: Generic
(Supercedes previous build)

SHA256 Checksum: d0e71c9989e528a7ef04c8f55392d58398f37040bc0e8179ec285eae8600bf2d (Generic)

# uname -a
Linux NUC 4.14.31 #1 SMP Mon Apr 2 23:51:55 BST 2018 x86_64 GNU/Linux

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse): devel-20180402234835-#0402-g20f9867 [Build #0402]

# Kodi version
(18.0-ALPHA2 Git:72f69fc). Platform: Linux x86 64-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (20f9867, changelog) and tip of XBMC master (45765e5, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. Remove Audio DSP
Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • buildsystem: support get handlers (archive, file, git) (PR:2529, 9 commits, 8 files changed)
    • config/functions: use Here doc for create_meson_conf (PR:2620, 1 commit, 1 file changed)
    • openssl: update to openssl-1.0.2o (PR:2621, 1 commit, 1 file changed)
    • xf86-video-nvidia: update to xf86-video-nvidia-390.48 (PR:2624, 1 commit, 2 files changed)
    • brcmfmac_sdio-firmware-rpi: update to brcmfmac_sdio-firmware-rpi-18d7c93 (PR:2599, 1 commit, 1 file changed)
    • buildsystem: cleanups, use sha256sum for stamp function (PR:2630, 3 commits, 6 files changed)
  2. XBMC:
    • [filesystem] don't change auths for an url if the auth is set explicitly (PR:13713, 2 commits, 2 files changed)
    • remove Audio DSP, it is unmaintained and not in a working state (PR:13723, 1 commit, 41 files changed)
  3. inputstream.adaptive:
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2018-04-02, 15:59)fbomke Wrote: Whoops, typo! I meant 'back' ;-) The last working version for me was #0903 in 2017. Not sure though, if the channel mixup was already there since I wasn't using the PVR stuff at the time...
Ok, this seems to happen in older builds, too. I think the channel mapping for PCM multichannel audio (5.1 in my case) is a bit off (center and lfe speakers are swapped). Is there a way to remap the speakers in LE? I read a bit about editing the /etc/asound.conf, but LE doesn't have it... @Milhouse: Can you point me to the location where the current configuration for PCM multichannel audio is stored?
Can anyone share link to download November 3, 2017 Build ?

18.0 ALPHA1 GIT:20171103-283CC5F

Thanks!
MY CURRENT MEDIA PLAYER | MY HOME THEATER
MINIX NEO U9-H LIBREELEC v18 Leia | EGREAT A5 | NVIDIA SHIELD
SAMSUNG QLED QN65Q7 | Sony 43 Android TV HDR
XBOX ONE X UHD BLU-RAY | PS4 PRO 4K w/PSVR
ONKYO SBT-A500 DTS X | ATMOS 3.2.1
You find all builds here: http://milhouse.libreelec.tv/builds/master/Generic/

1103 2017 http://milhouse.libreelec.tv/builds/mast...de54b9.tar
Backend: Asrock N3150 with Ubuntu 16.04 Server with TvHeadend and many QEMU VMs
Living Room: Asrock Q1900TM-ITX with Libreelec 9 (Milhouse)
Other Kodi Clients: 4 Windows 10, 1 Android
  •   
  • 1
  • 199
  • 200
  • 201(current)
  • 202
  • 203
  • 355
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 24 Vote(s) - 4.5 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0)4.524