•   
  • 1
  • 290
  • 291
  • 292(current)
  • 293
  • 294
  • 355
  •   
  Thread Closed
v18 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0)
@Milhouse

i've noticed Wake-On-Lan is broken on the past few 4.19-rc builds despite it being activated in the bios and libreelec.
is this a known issue?

It works on the last build i had running before testing the 4.19-rc builds. Which was #0817
My Ethernet Controller is as follows:
Quote:LibreELEC:~ # lspci | grep Gigabit
03:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 06)
LibreELEC:~ # ethtool eth0 | grep Wake-on
        Supports Wake-on: pumbg
        Wake-on: g
(2018-09-18, 12:42)Celox Wrote: @Milhouse

i've noticed Wake-On-Lan is broken on the past few 4.19-rc builds despite it being activated in the bios and libreelec.
is this a known issue?

WOL is working for me and my Revo3700 which is using the exact same NIC - I can wake it under 4.19-rc1/2/3/4 by sending it a magic packet.

However there is a 4.19-rc resume-from-suspend speed negotiation problem with this Realtek r8169 driver, but WOL doesn't seem to be an issue for me.

(2018-09-18, 12:42)Celox Wrote: It works on the last build i had running before testing the 4.19-rc builds. Which was #0817

Are you sure this is a 4.19-rc issue? Can you test the "normal" 4.17/4.18-based builds between #0817 and #0917.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
I've tested 4.19-rc2/3/4 all have the same issue.

just to verify. i just went back to my #0817 backup and tested WoL. works flawless. didn't touch any UEFI/Bios settings or LibreElec settings.

should i test a specific recommended build between #0817 and #0917? or just any?
(2018-09-18, 14:38)Celox Wrote: I've tested 4.19-rc2/3/4 all have the same issue.

just to verify. i just went back to my #0817 backup and tested WoL. works flawless. didn't touch any UEFI/Bios settings or LibreElec settings.

should i test a specific recommended build between #0817 and #0917? or just any?

Test #0917 first. If that works, then we know it's a 4.19-rc specific issue. If #0917 also has the WOL problem then work backwards from #0917 to #0817 until you find the first build without the WOL problem.

Can you detail your test methodology? I'm using texturecache.py, specifically texturecache.py power suspend to suspend the Revo, and then texturecache.py wake to send the magic packet and resume the device. This has been working for me without exception when testing 4.17/4.18/4.19 kernels.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
okay i will start with #0917 first. which im downloading now.
it's a pretty straight forward test method. i use Yatse on my phone (latest Android 8.1 build) which has the option to shutdown/suspend/wake-on-lan from it's controls.
to control a clean libreelec install which only has the youtube addon installed.

i already ruled out yatse as the cause. as i tested sending WoL magic packets from my Ubuntu-NAS (etherwake) which sits on the same gigabit switch to the libreelec box.
(which works with yatse/etherwake on #0817) so no network segmentation issue there. the NAS holds my library. LibreElec is hookup up to my BenQ W1070 via a Denon AVR-X2000.

i did notice wake-on-lan from suspend works flawless but wake-on-lan from shutdown doesn't work at all on the 4.19 release candidates.
tripple checked UEFI settings and they are setup correctly.
(i'm an IT systems engineer so trust me when i say i know how to set systems up from small NUC boxes over enterprise network device up to enterprise servers Blush )

my board is the old but trusty with an ATI 6320. im not upgrading to a 4K capable system until good 4K HDR projectors become affordable.

edit:
update: tested #0917 and wake-on-lan from shutdown works. so it seems to be an issue with 4.19 rc's?
i did notice on startup that it said "failed to start wait on network".
i checked systemd messages and i guess it's an normal as the network was available.
Quote:Sep 18 17:21:13 LibreELEC systemd[1]: kodi-waitonnetwork.service: Main process exited, code=exited, status=110/n/a
Sep 18 17:21:13 LibreELEC systemd[1]: kodi-waitonnetwork.service: Failed with result 'exit-code'.
Sep 18 17:21:13 LibreELEC systemd[1]: Failed to start Wait on network.
Sep 18 17:21:13 LibreELEC systemd[1]: Reached target Network is Online.
Sep 18 17:21:13 LibreELEC systemd[1]: Starting Samba NMB Daemon...
Sep 18 17:21:13 LibreELEC systemd[1]: Started Samba NMB Daemon.
Sep 18 17:21:13 LibreELEC systemd[1]: Starting Samba SMB Daemon...
OK we'll just have to see how this progresses with future rc's for 4.19 - we already know the Realtek driver is a little broken and I've opened a bug for that. Feel free to open another bug for WOL if you don't want to leave a fix down to chance! There have been a number of power management updates in 4.19 so it may take a few rounds of rc to shake out all the bugs.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
hopefully they fix or revert the commits that are causing the issue.
(2018-09-18, 08:15)debutanker Wrote:
(2018-09-18, 01:58)Milhouse Wrote: Regarding the Movie/TV Show delays - can someone provide a debug log??

Here you go: http://ix.io/1mUP
While opening TV Shows library, a pop up with "waiting for server to wake up/extended wait for server to wake up" appears.
But could this also be the reason for me, that my pvr addon now doesnt need a reboot if my server is waking up from standby (till build #0911, like posted in TVMosaic thread)?
Did some more tests on my system and figured out some strange behavior...
After disabling "try to wakeup remote server on access", deleting the wakeonlan.xml and let "Advanced Wake On Lan Addon" do this job, accessing my libraries is possible without any delays so far?!

edit: http://ix.io/1mYs
Asus H270M-Plus (i3-7100),NUC7i3BNH,WeTekHub,Pi2,Win10Server.
(2018-09-18, 21:23)debutanker Wrote:
(2018-09-18, 08:15)debutanker Wrote:
(2018-09-18, 01:58)Milhouse Wrote: Regarding the Movie/TV Show delays - can someone provide a debug log??

Here you go: http://ix.io/1mUP
While opening TV Shows library, a pop up with "waiting for server to wake up/extended wait for server to wake up" appears.
But could this also be the reason for me, that my pvr addon now doesnt need a reboot if my server is waking up from standby (till build #0911, like posted in TVMosaic thread)? 
Did some more tests on my system and figured out some strange behavior...
After disabling "try to wakeup remote server on access", deleting the wakeonlan.xml and let "Advanced Wake On Lan Addon" do this job, accessing my libraries is possible without any delays so far?! 
I dont have any of those enabled and I still get the delay.
New LibreELEC.tv Leia build #0918: Generic
(Supercedes previous build)

SHA256 Checksum: b383d2845ace5a3331b1fbc25a7b537d62df436978558fb1680fa1368b0aa09f (Generic)

# uname -a
Linux NUC 4.18.8 #1 SMP Tue Sep 18 21:05:15 BST 2018 x86_64 GNU/Linux

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse): devel-20180918210343-#0918-g56eae68 [Build #0918]

# Kodi version
(18.0-BETA3 Git:fea8a29). Platform: Linux x86 64-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (56eae68, changelog) and tip of XBMC master (fea8a29, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. Couple of EGL fixes
Build Details:
  1. XBMC:
    • Add missing m_eglDisplay check (PR:14447, 1 commit, 1 file changed)
    • Fix Wayland signal handling destructor and final marking (PR:14448, 1 commit, 1 file changed)
    • Move error handling out of CEGLContextUtils::SwapBuffers (PR:14446, 1 commit, 8 files changed)
  2. pvr.vuplus:
    • Settings re-organised and fixed issue with tag overwritten on STB (PR:92, 4 commits, 9 files changed)
  3. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Updated: [pkg] PR:14422 (perma): Use Linux Sysfs SoC interface for SystemInfo and CPUInfo
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Am i the only one where the "Adjust Display Resfresh-Rate" is broken?

Intel GPU (Ivy Bridge) and on latest daily build (9.18).

my xorg.conf:
Quote:Section "Device"
  Identifier  "Device0"
  Driver      "intel"
  VendorName  "INTEL Corporation"
  Option "AccelMethod" "sna"
  Option "TripleBuffer" "false"
  Option "TearFree" "false"
  Option "DRI" "3"
EndSection
Section "Extensions"
  Option "Composite" "Disable"
EndSection
New LibreELEC.tv Leia build #0919: Generic
(Supercedes previous build)

SHA256 Checksum: 1a616499a9cccbb8c4dfd9ab25d6f6b2fe582866a6c67e999f1ac6ca1200fed3 (Generic)

# uname -a
Linux NUC 4.18.8 #1 SMP Wed Sep 19 21:06:01 BST 2018 x86_64 GNU/Linux

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse): devel-20180919210429-#0919-g56eae68 [Build #0919]

# Kodi version
(18.0-BETA3 Git:2c44473). Platform: Linux x86 64-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (56eae68, changelog) and tip of XBMC master (2c44473, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. RetroPlayer: Fix no game input after controller shuts off
Build Details:
  1. XBMC:
    • [cmake] set correct ARCH for iOS (PR:14449, 1 commit, 1 file changed)
    • [Android] Release Surface Buffers 1.5 VSYNC in future and use CLOCK_MONOTONIC (PR:14176, 2 commits, 23 files changed)
    • [Android] call OnResetDisplay() on HDMI_AUDIO_PLUG event (#14431) (2c44473)
  2. inputstream.adaptive:
    • [DASH] initialize encryptionscheme for tree updates / without representations will be skipped and therefore not updated (8d49b9d)
  3. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [pkg] PR:14437 (perma): RetroPlayer: Fix no game input after controller shuts off
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2018-09-19, 19:06)PKOneTwo Wrote: Am i the only one where the "Adjust Display Resfresh-Rate" is broken?

Not broken, just implemented differently now - configure your Whitelist first (Settings > System > Display > Whitelist)
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Thx. Fritsch helped me out too.
Didn't see that at first.
@Milhouse Looks like they fixed the slow library loading issue

14456 (PR)
  •   
  • 1
  • 290
  • 291
  • 292(current)
  • 293
  • 294
  • 355
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 24 Vote(s) - 4.5 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0)4.524