Refresh Home Window

  Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
powderburned Offline
Junior Member
Posts: 18
Joined: Apr 2011
Reputation: 0
Post: #1
I have 3 Kodi 17 RC3 environments connected to a central MySQL database and all is running fine there with one exception.
When I stop a movie or tv show on one media player and want to resume play in another room, unless I restart the system, I can't see the movie listed under "In progress movies" on the home screen. Also, once I update the library on one system, I don't see the results under recently added on the home page as well.

Is there a way to refresh the Home Window without resorting to a restart?
(This post was last modified: 2017-01-25 03:40 by powderburned.)
find quote
aptalca Offline
The Dude
Posts: 1,244
Joined: Sep 2009
Reputation: 32
Post: #2
(2017-01-25 02:33)powderburned Wrote:  I have 3 Kodi 17 RC3 environments connected to a central MySQL database and all is running fine there with one exception.
When I stop a movie or tv show on one media player and want to resume play in another room, unless I restart the system, I can't see the movie listed under "In progress movies" on the home screen. Also, once I update the library on one system, I don't see the results under recently added on the home page as well.

Is there a way to refresh the Home Window without resorting to a restart?
I believe those widgets are refreshed based on certain triggers like start/stop events or library updates, etc. Unfortunately with mysql, those triggers may not happen on the other box.

There are various service addons in the repo that skins use for widgets. I'm not sure which one estuary uses, but in the past one of them (called skin widgets I believe) used to have a timer option and an "entering home screen" option as triggers. I don't see those anymore, which is probably the issue.

That is certainly something that bothers me too with kodi as I often go to a different room (kitchen, basement, etc.) in the middle of a show or a movie and the widgets don't update.

As a partial solution, I set up library updates every hour on every machine so the widgets get synced once an hour at the least.
(This post was last modified: 2017-01-25 04:19 by aptalca.)
find quote
Nachteule Offline
Senior Member
Posts: 149
Joined: Oct 2011
Reputation: 2
Post: #3
(2017-01-25 02:33)powderburned Wrote:  I have 3 Kodi 17 RC3 environments connected to a central MySQL database and all is running fine there with one exception.
When I stop a movie or tv show on one media player and want to resume play in another room, unless I restart the system, I can't see the movie listed under "In progress movies" on the home screen. Also, once I update the library on one system, I don't see the results under recently added on the home page as well.

Is there a way to refresh the Home Window without resorting to a restart?

I'm currently struggling with exactly same issue.

IMO home screen is useless if this can not be fixed Angry

Kodi 16.1 & 17.1 @ openSUSE 13.1 x86_64 - Asus E35M1-I DELUXE | 8GB Ram | 250G 2.5" HD
Kodi 17.1 on 1st Raspberry Pi B @ XBian | Kodi 17.1 on Raspberry Pi 3 @ XBian | Kodi 17.1 on SolidRun i.MX6 @ XBian
VDR 2.3.2 & TVH 4.1-2483 (for recording) on Cubieboard2 @ Debian Jessie
find quote
pkscout Offline
Posting Freak
Posts: 1,808
Joined: Jan 2011
Reputation: 65
Location: Honolulu, HI
Post: #4
Currently a library update will force the home screen to update, as well a refresh on an individual movie or TV episode. So the bandaid fix would be to go to the movies section, do a library update, and then come back to the home screen.

Providing a debug log: http://kodi.wiki/view/Log_file/Easy

Add-ons I maintain:
Artist Slideshow: Add-on:Artist_Slideshow (wiki)
SpeedFan Information Display: Add-on:SpeedFan_Information_Display (wiki)
find quote
Nachteule Offline
Senior Member
Posts: 149
Joined: Oct 2011
Reputation: 2
Post: #5
@pkscout
Yeah, already found some conditions where home screen is going to refresh.

But honestly, those workarounds are not acceptable for me Sad

Btw, found your Estuary mod, really great job - thanks for your work to make that home screen more useful Big Grin

Kodi 16.1 & 17.1 @ openSUSE 13.1 x86_64 - Asus E35M1-I DELUXE | 8GB Ram | 250G 2.5" HD
Kodi 17.1 on 1st Raspberry Pi B @ XBian | Kodi 17.1 on Raspberry Pi 3 @ XBian | Kodi 17.1 on SolidRun i.MX6 @ XBian
VDR 2.3.2 & TVH 4.1-2483 (for recording) on Cubieboard2 @ Debian Jessie
find quote
vajonam Offline
Donor
Posts: 388
Joined: Sep 2008
Reputation: 0
Location: Toronto, Canada
Post: #6
I ended creating an addon with 1 line to execute a 1 line ReloadSkin() function. I call that from the /etc/apm/sleep.d folder script with the JSON RPC API, so that kodi usually sleeping when woken up refreshes the home screen and gets all up to date info.

all too much work to get multiple Kodi's to sync up with the new home screen..

I can post share code if anyone is interested.
(This post was last modified: 2017-02-19 07:11 by vajonam.)
find quote
quixers Offline
Junior Member
Posts: 43
Joined: Jan 2014
Reputation: 1
Post: #7
Yes please! Sounds like exactly what I need..
find quote
quixers Offline
Junior Member
Posts: 43
Joined: Jan 2014
Reputation: 1
Post: #8
Actually just discovered this script which will do what I need, no addon needed!

kodi-send --action="ReloadSkin()"
find quote
powderburned Offline
Junior Member
Posts: 18
Joined: Apr 2011
Reputation: 0
Post: #9
It would be nice to have a button at the top that the user can use to execute a refresh?
find quote
skywatch Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Mar 2016
Reputation: 0
Post: #10
Same issues for me too - any chance of a fix or is the pi1 no longer supported for bug fixes?
find quote