Unable to start MAME in recent build

  Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
nmcaullay Offline
Member
Posts: 93
Joined: Aug 2010
Reputation: 1
Post: #1
Hi all, i entered the magic code and all was revealed wit the games menu Smile

Now i try to run a MAME zip file and there is a small flurry of activity, but it seems to fail.
https://pastebin.com/kFFvBn7S

I have MAME 2000 emulator installed, and a known working ROM.. but there are lots of errors in the logs.

Any ideas?

Nathan
(This post was last modified: 2017-04-04 22:03 by nmcaullay.)
find quote
garbear Offline
Team-Kodi Developer
Posts: 1,853
Joined: Dec 2010
Reputation: 115
Location: city of angels
Post: #2
The problem is that Kodi's extension handling hasn't been updated yet. It thinks the zip file is a video and uses VideoPlayer instead of RetroPlayer. I've added a patch to my RetroPlayer builds, but if you're getting this error you're probably using master. Try adding this to your advancedsettings.xml:


Code:
<advancedsettings>
  <videoextensions>
    <remove>.bin|.img|.iso|.zip</remove>
  </videoextensions>
  <musicextensions>
    <remove>.cue|.zip</remove>
  </musicextensions>
  <pictureextensions>
    <remove>.zip</remove>
  </pictureextensions>
</advancedsettings>

BTC: 1JtXwJdGdE9YnYgThWBT2StFCU5sEYkbVD (personal), https://kodi.tv/contribute/donate-bitcoin (foundation). Donations in the form of controllers, especially ones that don't work in Kodi, are also appreciated.
find quote
nmcaullay Offline
Member
Posts: 93
Joined: Aug 2010
Reputation: 1
Post: #3
worked a treat, added the advancedsettings.xml and the MAME emulator worked fine. Thank you.
I'm not sure i know the difference between master and your retroplayer builds. I grabs the build from http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=173361, is there a different location?

Thanks again.
(This post was last modified: 2017-04-05 13:19 by nmcaullay.)
find quote
garbear Offline
Team-Kodi Developer
Posts: 1,853
Joined: Dec 2010
Reputation: 115
Location: city of angels
Post: #4
The difference between my windows and OSX builds, and master (including milhouse's RPi builds):

* Games are enabled by default
* The advanced settings hack above is already included
* All available emulators are included
* Savestates work better than master (though still broken)
* Repository for IARL is included

If this isn't the case, i probably uploaded a wrong build Smile

BTC: 1JtXwJdGdE9YnYgThWBT2StFCU5sEYkbVD (personal), https://kodi.tv/contribute/donate-bitcoin (foundation). Donations in the form of controllers, especially ones that don't work in Kodi, are also appreciated.
find quote
nmcaullay Offline
Member
Posts: 93
Joined: Aug 2010
Reputation: 1
Post: #5
Ah ok, that explains things... I'm on the Rpi build referenced on that page, but is based on master (Millhouse).
Thanks for the responses, this is truly exciting stuff.
find quote