"1 item failed to export"
#1
I keep getting this error when exporting my database. It results in the exported database file being a blank 0kb file. I can't isolate the file that is causing it, I have moved my media a couple shows at a time and tried to isolate it, but there is no pattern. Tried fresh install of Kodi.

Any idea how I can track down the exact cause?

This is the only thing that shows up in the log:
02:39:06.779 T:3972 ERROR: CVideoDatabase::ExportToXML failed
Reply
#2
I've managed to isolate the TV show causing database exporting problems.

One piece. A 791 episode anime, with super long episode descriptions. I believe it is breaking the XML building because it is so large.

Any ideas on how to fix? Should I submit a bug report?
Reply
#3
You should upload a flipping debug log showing you trying the export. As has been said multiple times in your last thread.
If the problem is banned addons make a new portable build, copy the library across to it and make the debug log from that.
Reply
#4
As I stated there's nothing interesting in the debug log but this:
02:39:06.779 T:3972 ERROR: CVideoDatabase::ExportToXML failed

There's no other errors during the export, it just fails to compile the XML at the end whenever the show "One Piece" is in the database. Probably due to the fact its a massive show with about 2 paragraphs-per-episode descriptions. I don't know of a larger TV Show that exists, so I assume it's a Kodi bug. I have no banned addons, the only thing I have installed is Aeon Nox. Everything else is stock and default while I troubleshoot this.

Removing the show from the database, exporting, then re-adding it is my best workaround right now. No errors while importing and it scrapes correctly.
Reply
#5
(2017-05-21, 12:22)Tyrindor2 Wrote: As I stated there's nothing interesting in the debug log but this:
02:39:06.779 T:3972 ERROR: CVideoDatabase::ExportToXML failed
If you won't link to a debug log I doubt anyone will be interested.
Reply
#6
(2017-05-21, 12:41)trogggy Wrote:
(2017-05-21, 12:22)Tyrindor2 Wrote: As I stated there's nothing interesting in the debug log but this:
02:39:06.779 T:3972 ERROR: CVideoDatabase::ExportToXML failed
If you won't link to a debug log I doubt anyone will be interested.

http://paste.ubuntu.com/24616688/
Reply
#7
@Tyrindor2 please share your MyVideos107 after you have added the TV show which causes the issue.
At http://kodi.wiki/view/Userdata#UserData_folder_contents you find some information where you can find MyVideos107.db file.
Reply
#8
https://mega.nz/#!9aZ1SawB!TzsfWT9EFaB4b...xggaHXycQ0
Reply
#9
I tried to export you database into a single file, but kodi then got blocked completely and I had to force close it.

A few questions
- Are exporting to multiple files or a single file?
- Is Kodi usable after exporting?
- Have you tried to export a library which only contains the suspect TV show (One piece)?
Reply
#10
Yup that will happen sometimes too, it either crashes completely when you get to the end or you get the error message.

Happens with both, though single file is easier to test because it gives you a 0kb XML file at the end which is a clear sign something went wrong. Removing one piece results in a ~147MB XML file.
Yes, if it doesn't crash
No
Reply
#11
Please try again with http://mirrors.kodi.tv/test-builds/win32...ML-x86.exe
This is Krypton with additional logging to see more precisely where the issue occurs.
Post a new debug log with this test build after you tried to export the library.
Reply
#12
I tried a few times, but now kodi just stops responding at the end and I have to force quit it instead of getting the error message. Have no idea which log is which so I uploaded both .old and existing log. I don't see the failed to export in either tho.

http://paste.ubuntu.com/24632971/
http://paste.ubuntu.com/24632972/

EDIT: Tried about 4 more times, and it still just crashing at the end. No failed message, and it doesn't seem to log why it's crashing, just the fact I terminated the program. Tried the nightly v18 builds just to see, same thing on those.
Reply
#13
The logs tell me you are not trying it with the version I've told you.

- download http://mirrors.kodi.tv/test-builds/win32...ML-x86.exe
- install it
- try to export your library with the new installed version
- post the new debug log
Reply
#14
Does it install to a different directly? I definitely installed it.
Reply
#15
No idea what happened, installed it again and now it says 17.2 in the log so hopefully this is right.

http://paste.ubuntu.com/24633609/

This just flat out stopped responding again and had to force quit as soon as it reached the last show during export (right before building XML).
Reply



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
"1 item failed to export"0
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.