Kodi 17 - TMDb not scraping Director / Writer / Studio Information

  Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
iMak Offline
Senior Member
Posts: 248
Joined: Feb 2016
Reputation: 1
Post: #16
I have the same issue and waiting for the update.
find quote
nickr Online
Team-Kodi Member
Posts: 18,126
Joined: May 2009
Reputation: 363
Location: Christchurch NZ
Post: #17
2 of my four kodi machines have updated.

If I have helped you or increased your knowledge, click the 'thank user' button to give thanks :) (People with less than 20 posts won't see the "Thank you" button.)
find quote
KiddKilroy Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Jun 2017
Reputation: 0
Post: #18
I got the update on at least one machine, and all is back to normal for me there. I'm guessing each box has a different update schedule, so be patient, it should be coming.
find quote
nickr Online
Team-Kodi Member
Posts: 18,126
Joined: May 2009
Reputation: 363
Location: Christchurch NZ
Post: #19
Exactly, go walk the dog, it'll come in due course.

If I have helped you or increased your knowledge, click the 'thank user' button to give thanks :) (People with less than 20 posts won't see the "Thank you" button.)
find quote
olympia Offline
Team-Kodi Member
Posts: 2,707
Joined: May 2008
Reputation: 39
Post: #20
Firstly, you don't need to dig into the file system and checking files to check version of scraper library.
Go to settings/system/add-ons and there is a mange dependencies option there. You see all libraries and their version over there.

Second thing is that I believe you can accelerate the update if you use the "check for updates" option from the side menu within add-ons from home screen.
find quote
Hitcher Offline
Team-Kodi Member
Posts: 13,434
Joined: Aug 2007
Reputation: 210
Location: Eastleigh, UK
Post: #21
And make sure you automatic updates on as well I guess.
find quote
01Bear Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Jun 2017
Reputation: 0
Post: #22
Thank you Olympia. I was able to update to the proper version this way. I appreciate your help.
find quote
iMak Offline
Senior Member
Posts: 248
Joined: Feb 2016
Reputation: 1
Post: #23
The update solved the problem, thanks to the addon author for the quick fix.
find quote
nickr Online
Team-Kodi Member
Posts: 18,126
Joined: May 2009
Reputation: 363
Location: Christchurch NZ
Post: #24
(2017-06-11 09:26)olympia Wrote:  Firstly, you don't need to dig into the file system and checking files to check version of scraper library.
Go to settings/system/add-ons and there is a mange dependencies option there. You see all libraries and their version over there.
That is quite true, but sitting here at my laptop I can check all my systems via ssh:
Code:
[email protected] ~ $ ssh [email protected] grep version .kodi/addons/metadata.common.themoviedb.org/addon.xml
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
       version="2.15.0"
    <import addon="xbmc.metadata" version="2.1.0"/>

If I have helped you or increased your knowledge, click the 'thank user' button to give thanks :) (People with less than 20 posts won't see the "Thank you" button.)
find quote
Jags2013 Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Feb 2013
Reputation: 0
Post: #25
(2017-06-11 01:55)Karellen Wrote:  Here is the response taken from one of the many threads regarding this issue.

Karellen Wrote:The scraper is not being updated so it will remain v3.9.4

metadata.common.themoviedb.org will be updated to v2.15.0 which is located in the program directory. As this is not an Addon, you cannot download a zip file to manually install. It has to auto update via the repository.

So, just make sure your Kodi is running and connected to the internet. When the update reaches the servers in your part of the world, it will update.

I have the TMDB scraper 3.9.4 and metadata.common.themoviedb.org v2.15.0, but something screwy happened...

Switching to 3.9.4 fixed the API problem that was mentioned a lot on the forums a week ago. However, a couple days ago I noticed the 13 most recent movies I added had no actor info. So I came here and found that there was a new issue where I should update metadata.common.themoviedb.org to 2.15, so I did that.

To re-scrape the 13 movies with missing info, I removed them from my movie directory and cleaned the Kodi library so their entries would be removed. That worked fine. The most recent 13 movies are no longer in my library. Then I added them back. But now when I run the scraper, it acts like those 13 movies aren't there. It doesn't seem to be seeing them at all. I just added a new movie that's never been in my database before and it worked perfectly. But those 13 that I removed, cleaned my library, then added back? The scraper acts like they're not there.

They're not in my kodi.log file, either. Last week's API thing that caused missing files for me, those files were seen by the scraper and noted in the log as not finding matches. These 13 files aren't being seen at all and aren't in the log and I have no idea why. The files are definitely there and their entries are definitely not showing up in Kodi and not being seen by the scraper.

Any thoughts?
find quote
Karellen Online
Super Moderator
Posts: 1,810
Joined: Apr 2017
Reputation: 21
Location: Melbourne, Australia
Post: #26
Could you try the following...
1. Move those 13 movies out of the Kodi movie Source
2. Run a Clean Library
3. Move the 13 movies back into the Source
4. Run an Update Library.

If that does not work, then navigate to one of those movies via Videos>Files>Movie Source. Highlight the movie and call up the Movie Information Page. It should start an automatic scrape.

Let us know if either of these work. If not, we will need a debug log while running an update library.

My Signature
Links to : Forum Rules | Banned Add-Ons | Debug Log | Free Movies/TV Shows |


find quote
nickr Online
Team-Kodi Member
Posts: 18,126
Joined: May 2009
Reputation: 363
Location: Christchurch NZ
Post: #27
debug log (wiki) of scraping

If I have helped you or increased your knowledge, click the 'thank user' button to give thanks :) (People with less than 20 posts won't see the "Thank you" button.)
find quote
Jags2013 Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Feb 2013
Reputation: 0
Post: #28
(2017-06-14 22:39)Karellen Wrote:  If that does not work, then navigate to one of those movies via Videos>Files>Movie Source. Highlight the movie and call up the Movie Information Page. It should start an automatic scrape.

This tip worked perfectly. Thanks a lot. I never had to do it that way before.

Thanks so much for the quick response.
find quote
Karellen Online
Super Moderator
Posts: 1,810
Joined: Apr 2017
Reputation: 21
Location: Melbourne, Australia
Post: #29
Glad it worked Smile

My Signature
Links to : Forum Rules | Banned Add-Ons | Debug Log | Free Movies/TV Shows |


find quote
Post Reply