Feature Request - BD and UHD BD Menu support

  Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Ace Offline
Team-Kodi Member
Posts: 780
Joined: Aug 2012
Reputation: 29
Location: Germany
Post: #31
No iso, smb, etc. support at the moment. You have to mount it.
find quote
UsefulG Offline
Donor
Posts: 356
Joined: Jun 2015
Reputation: 7
Post: #32
I'm sorry Ace I though Menu support meant ISOs my mistake. Windows 10 allows you to natively mount ISO files, how would I get Kodi to mount them or should they be in a different format. Do you have a link to the testing thread so I can get the info without bugging you it's questions?
find quote
movie78 Offline
Posting Freak
Posts: 3,184
Joined: Apr 2014
Reputation: 34
Location: SX USA
Post: #33
(2017-06-16 20:03)UsefulG Wrote:  I'm sorry Ace I thought Menu support meant ISOs my mistake. Windows 10 allows you to natively mount ISO files, how would I get Kodi to mount them or should they be in a different format. Do you have a link to the testing thread so I can get the info without bugging you it's questions?

I think you have to change the settings in Kodi to play Blu-ray instead of play main movie.

MY CURRENT MEDIA PLAYER
Beebox-S (INTEL KABY LAKE) 2D&3D WINDOWS | ZIDOO X8 HDR
LG 75UH8500 3D HDR Dolby Vision | Sony 43 Android TV HDR
XBOX ONE S UHD BLU-RAY | PS4 PRO 4K HDR GAMING
MARANTZ SR7011 DTS X | ATMOS 5.1.4 | Auro-3D 9.1
MY HOME THEATER


find quote
UsefulG Offline
Donor
Posts: 356
Joined: Jun 2015
Reputation: 7
Post: #34
@movie78 I had the option set to bluray menu but the ISO doesn't work which Ace's post suggests isn't currently supported.
find quote
tymoxa Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Sep 2009
Reputation: 0
Post: #35
(2017-06-16 16:04)fandangos Wrote:  So why doesn't Kodi play those discs? Even if I try .iso format or BDMV format. It just stands there and do nothing.
Is there anything that the end user can do to play those discs?
Because UHD is slightly different from BD. To play UHD in Kodi right now you can do a little hack. In HEX editor replace:
in index.bdmv: INDX0300 to INDX0200
in MovieObject.bdmv: MOBJ0300 to MOBJ0200
in *.mpls: MPLS0300 to MPLS0200
in *.clpi: HDMV0300 to HDMV0200

Basicaly that's it, you can play at least main title of UHD disc in Kodi after that.

But for BD-J - it is not enough because:
1) you need to replace BDJO0300 to BDJO0200 in all *.bdjo and BDID0300 to BDID0200 in id.bdmv
2) UHD players have more registers and java can check those. And if player it's not Profile 6 for example - disc won't play with menus.

I believe developers can add couple of lines of code to libbluray and this hack will be optional.
(This post was last modified: 2017-06-16 22:00 by tymoxa.)
find quote
movie78 Offline
Posting Freak
Posts: 3,184
Joined: Apr 2014
Reputation: 34
Location: SX USA
Post: #36
(2017-06-16 20:16)UsefulG Wrote:  @movie78 I had the option set to Blu-ray menu but the ISO doesn't work which Ace's post suggests isn't currently supported.

This is an old thread from @ACE, hopes it helps.

I am going to test it myself once I get a chance.

MY CURRENT MEDIA PLAYER
Beebox-S (INTEL KABY LAKE) 2D&3D WINDOWS | ZIDOO X8 HDR
LG 75UH8500 3D HDR Dolby Vision | Sony 43 Android TV HDR
XBOX ONE S UHD BLU-RAY | PS4 PRO 4K HDR GAMING
MARANTZ SR7011 DTS X | ATMOS 5.1.4 | Auro-3D 9.1
MY HOME THEATER


find quote
fandangos Offline
Junior Member
Posts: 10
Joined: Jan 2014
Reputation: 0
Post: #37
(2017-06-16 20:24)tymoxa Wrote:  
(2017-06-16 16:04)fandangos Wrote:  So why doesn't Kodi play those discs? Even if I try .iso format or BDMV format. It just stands there and do nothing.
Is there anything that the end user can do to play those discs?
Because UHD is slightly different from BD. To play UHD in Kodi right now you can do a little hack. In HEX editor replace:
in index.bdmv: INDX0300 for INDX0200
in MovieObject.bdmv: MOBJ0300 for MOBJ0200
in *.mpls: MPLS0300 for MPLS0200
in *.clpi: HDMV0300 for HDMV0200

Basicaly that's it, you can play at least main title of UHD disc in Kodi after that.

But for BD-J - it is not enough because:
1) you need to replace BDJO0300 for BDJO0200 in all *.bdjo and BDID0300 for BDID0200 in id.bdmv

Well, this seems simple enough, even with a batch file this could be accomplished.
Thanks for the input, this information is really appreciated.

(2017-06-16 20:24)tymoxa Wrote:  2) UHD players have more registers and java can check those. And if player it's not Profile 6 for example - disc won't play with menus.

Could you elaborate more on that part?
(This post was last modified: 2017-06-16 22:25 by fandangos.)
find quote
tymoxa Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Sep 2009
Reputation: 0
Post: #38
(2017-06-16 21:43)fandangos Wrote:  Could you elaborate more on that part?

Player Setting Register (PSRs) stores BD-ROM Player configuration parameters such as region, profile, UHD/HDR capability, audio
language preference and so on.
In Blu-ray specs some PSRs was marked as reserved. Now, in UHD BD - these are used (seems to be).
Java may check these PSRs (or may not) and can stop UHD BD from loading (or may not).
Basicaly, Kodi (or libbluray) should emulate UHD BD specific PSRs to successfully start the UHD BD disk (with menu), that checking these registers.
As for the menu UHD BD itself (IG or Java) - it is more or less the same as in blu-ray: same resolution, same command language.
find quote
movie78 Offline
Posting Freak
Posts: 3,184
Joined: Apr 2014
Reputation: 34
Location: SX USA
Post: #39
(2017-06-16 19:45)Ace Wrote:  No iso, smb, etc. support at the moment. You have to mount it.

BD J are not loading.
Debug log

MY CURRENT MEDIA PLAYER
Beebox-S (INTEL KABY LAKE) 2D&3D WINDOWS | ZIDOO X8 HDR
LG 75UH8500 3D HDR Dolby Vision | Sony 43 Android TV HDR
XBOX ONE S UHD BLU-RAY | PS4 PRO 4K HDR GAMING
MARANTZ SR7011 DTS X | ATMOS 5.1.4 | Auro-3D 9.1
MY HOME THEATER


find quote
Ace Offline
Team-Kodi Member
Posts: 780
Joined: Aug 2012
Reputation: 29
Location: Germany
Post: #40
(2017-06-17 03:04)movie78 Wrote:  
(2017-06-16 19:45)Ace Wrote:  No iso, smb, etc. support at the moment. You have to mount it.

BD J are not loading.
Debug log

(2017-06-16 19:45)Ace Wrote:  No iso, smb, etc. support at the moment. You have to mount it.
find quote
movie78 Offline
Posting Freak
Posts: 3,184
Joined: Apr 2014
Reputation: 34
Location: SX USA
Post: #41
(2017-06-17 06:48)Ace Wrote:  
(2017-06-17 03:04)movie78 Wrote:  
(2017-06-16 19:45)Ace Wrote:  No iso, smb, etc. support at the moment. You have to mount it.

BD J are not loading.
Debug log

(2017-06-16 19:45)Ace Wrote:  No iso, smb, etc. support at the moment. You have to mount it.

Mount ISO doesn't work either, it makes you browser to the .m2ts file

MY CURRENT MEDIA PLAYER
Beebox-S (INTEL KABY LAKE) 2D&3D WINDOWS | ZIDOO X8 HDR
LG 75UH8500 3D HDR Dolby Vision | Sony 43 Android TV HDR
XBOX ONE S UHD BLU-RAY | PS4 PRO 4K HDR GAMING
MARANTZ SR7011 DTS X | ATMOS 5.1.4 | Auro-3D 9.1
MY HOME THEATER


find quote
Ace Offline
Team-Kodi Member
Posts: 780
Joined: Aug 2012
Reputation: 29
Location: Germany
Post: #42
not sure what you mean. Mount it and play the disc via the context menu. Or browse to the index.bdmv file and play that
find quote
dcsmith Offline
Junior Member
Posts: 35
Joined: Aug 2014
Reputation: 0
Post: #43
Has anyone come up with a solution for android that doesn't mean including a j2me vm?
find quote
movie78 Offline
Posting Freak
Posts: 3,184
Joined: Apr 2014
Reputation: 34
Location: SX USA
Post: #44
(2017-06-17 08:14)Ace Wrote:  not sure what you mean. Mount it and play the disc via the context menu. Or browse to the index.bdmv file and play that

Try your suggestion and only a few BD J i tested are working.

MY CURRENT MEDIA PLAYER
Beebox-S (INTEL KABY LAKE) 2D&3D WINDOWS | ZIDOO X8 HDR
LG 75UH8500 3D HDR Dolby Vision | Sony 43 Android TV HDR
XBOX ONE S UHD BLU-RAY | PS4 PRO 4K HDR GAMING
MARANTZ SR7011 DTS X | ATMOS 5.1.4 | Auro-3D 9.1
MY HOME THEATER


find quote
Ace Offline
Team-Kodi Member
Posts: 780
Joined: Aug 2012
Reputation: 29
Location: Germany
Post: #45
(2017-06-17 18:45)movie78 Wrote:  
(2017-06-17 08:14)Ace Wrote:  not sure what you mean. Mount it and play the disc via the context menu. Or browse to the index.bdmv file and play that

Try your suggestion and only a few BD J i tested are working.

What a shame! I think I should remove that crappy code immediately.
find quote
Post Reply