[solved for v18] Some DVDs do not play
#1
I'm having trouble getting certain DVDs, particularly newer ones, to play. Other DVDs play just fine. This is on Arch Linux with Kodi 17.3. I have compiled and tried the master and vpupdates git branches; neither solve the problem. I have also tried forcing a region code and running both with/without hardware acceleration. Attached is the relevant part of the logfile when trying the 2017 Beauty and the Beast DVD. It seems like the errors I get are similar to another recent thread.

Does anyone know how to fix this? Should I file a bug report? Thanks in advance for your help.

kodi.log
Reply
#2
@mosquitogang201 could you please enable debugging in kodi and post the full log of this issue occurring via pastebin.
first_time_user (wiki) | free content (wiki) | forum rules (wiki) | PVR (wiki) | Debug Log (wiki)

IMPORTANT:
The official Kodi version does not contain any content what so ever. This means that you should provide your own content from a local or remote storage location, DVD, Blu-Ray or any other media carrier that you own. Additionally Kodi allows you to install third-party plugins that may provide access to content that is freely available on the official content provider website. The watching or listening of illegal or pirated content which would otherwise need to be paid for is not endorsed or approved by Team Kodi.
Reply
#3
I have attached full debug logs both starting with an empty userdata folder (to rule out any addons). I downgraded Kodi to test and found that the DVD plays perfectly in Kodi 16.1. Still no luck getting it to play in Kodi 17.

Kodi 16 (working) log
Kodi 17 (not working) log
Reply
#4
Did you try a nightly build?
Reply
#5
With today's build from git, the DVD will load when VAAPI MPEG2 acceleration is disabled. It will not initially load with VAAPI enabled. There are two menus, the first asks to select a language, and then the second is the title menu. After I started playing the movie, I stopped and re-enabled VAAPI. Then I could play the movie with VAAPI and access the title menu just fine (as Kodi had saved my position, bypassing the first menu). It seems like Kodi/VAAPI gets hung up on the first menu asking for language. Under 17.3, the DVD would not load even with VAAPI disabled, so there is improvement.
Reply
#6
Please post a sample
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
Reply
#7
https://trac.kodi.tv/ticket/17299

could be related and therefore fixed with Kodi 18?!
Reply
#8
I have attached a sample. Issue can be re-created by opening the VIDEO_TS.IFO file in Kodi after unzipping, with Intel graphics and VAAPI enabled.

sample
Reply
#9
(2017-07-11, 05:52)mosquitogang201 Wrote: I have attached a sample. Issue can be re-created by opening the VIDEO_TS.IFO file in Kodi after unzipping, with Intel graphics and VAAPI enabled.

sample

thanks. I fixed it in my dev branch. it will hit mainline shortly (v18)
Reply
#10
Confirmed working with today's git build. Thank you for the prompt fix!
Reply
 
Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
[solved for v18] Some DVDs do not play51
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.