Windows - X64 refresh rate change causes video to freeze

  Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
orby Offline
Senior Member
Posts: 172
Joined: Nov 2012
Reputation: 8
Post: #1
HI All

the latest nightlies and up to about 2 weeks ago for windows 64bit doesn't show the video unless i hit alt tab or something, the audio runs fine and this only happens when i have change refresh rate set to on start/stop. Afedchin i believe fixed it but wondering if the 32bit tag on his fix stops it merging with 64bit or if there is another problem, his fix https://github.com/xbmc/xbmc/pull/12594

older log but issue was still there last night on the latest nightly https://pastebin.com/7mYqA9y5

thanks all
(This post was last modified: 2017-08-14 10:56 by orby.)
find quote
orby Offline
Senior Member
Posts: 172
Joined: Nov 2012
Reputation: 8
Post: #2
just to report is still doing it with yesterdays nightly also
find quote
orby Offline
Senior Member
Posts: 172
Joined: Nov 2012
Reputation: 8
Post: #3
anyone with the same problem on x64 nightlies?
find quote
Gracus Offline
Moanbag
Posts: 1,417
Joined: Jun 2016
Reputation: 51
Location: Saint-Brieuc, France
Post: #4
Seems to work for me without issue

Moanbag is in da place!
find quote
orby Offline
Senior Member
Posts: 172
Joined: Nov 2012
Reputation: 8
Post: #5
well bugger just installed today's and still doing it for me


and double bugger does it on the 32bit version as just tried that
(This post was last modified: 2017-08-18 22:36 by orby.)
find quote
orby Offline
Senior Member
Posts: 172
Joined: Nov 2012
Reputation: 8
Post: #6
no one able to assist or comment on anything from the log?, tried different drivers, reformatted and every time kodi doesn't switch to the video when adjust refresh rate is enabled, same when i hit stop have to alt tab to get back to kodi
find quote
orby Offline
Senior Member
Posts: 172
Joined: Nov 2012
Reputation: 8
Post: #7
i need to test more but looks like Intel's wdm 2.2 drivers break Kodi (although these drivers are pants anyways no HDr toggle), i had to go back to a non insider version of windows as all mine seem to install the wdm 2.2 as default and once there no older driver seems to work until a clean install
find quote