Certain TV channel won't play
#1
Hi Everyone,

Brand new to the Kodi world.  The problem I am having is that a certain TV channel won't play.  When I try to play this channel, the progress wheel spins for about 6 seconds and then goes away.  Nothing happens after that.

OSMC on RPI 3. 
HD HOMERUN PRIME with Verizon FIOS tv service.
MPEG2 and VC1 licenses active.

The channel in question is FXM.
ALL other channels play without issue and start up almost immediately.
This is NOT a DRM/protected channel.
This channel plays normally on Android HD HOMERUN app on smartphone, but does NOT play on the Android Kodi app (same behavior).  Plays on other DLNA devices without issue as well.

Can you guys kindly point me in the right direction to figure out why this is happening? And perhaps find a solution?  I assume there is a log somewhere to look at to get started.  THANKS!
Reply
#2
I think I found the log that shows the issue, but I have no idea what this means.  Can anyone help please?  
Thanks!

*mod-edit* Please the debug log (wiki) wiki page for supplying log files.
Reply
#3
@zigzagtshirt

Please do not post log files directly onto the forum. Use text upload websites like pastebin.com .
Also, ALWAYS provide full, unedited debug log (wiki) files. Not just the snippets that you believe are interesting.
Got a Kodi problem? Provide us with a full Debug log (wiki) || Usefull pages: First time user (wiki) || Troubleshooting (wiki) || Free content (wiki) || Forum rules (wiki) || VPN policy (wiki)
Reply
#4
https://pastebin.com/RpJDLQrA

Log is here.  Relevant parts appear towards the bottom.  Thank you!
Reply
#5
06:14:16.428 T:1376777200 ERROR: CCurlFile::FillBuffer - Failed: HTTP returned error 503

The hdhomeruns return a 503 when a tuner is unavailable. Either all tuners are locked and in use (do you use the DVR service?) Or a lock from the apps haven't freed. Or something else is up with the SD device

If you go to http://192.168.2.6/tuners.html you will be able to see the tuner status. Check there first
Reply
#6
This can't be the issue because every other channel in the lineup plays instantly.  It is ONLY this channel that gives this error.  It must be something specific to Kodi because this channel plays fine on my Android device using the HD HOMERUN app but it will NOT play on my Android device using the Kodi app.

Also, nothing else is using the turners when I try to play it.  All three tuners are free.
Reply
#7
Gonna have to throw up a full debug log then I guess
Reply
#8
(2017-11-06, 22:21)Fuzzard Wrote: Gonna have to throw up a full debug log then I guess

Is that different than what I posted?  If so, where can I find it?  Sorry- new to Kodi.

Thanks for your help.
Reply
#9
Your log has debugging disabled. Follow the instructions in the link to correct produce a the correct log: Debug log (wiki)
Always read the Kodi online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Read/follow the forum rules.
Reply
#10
(2017-11-06, 22:29)zigzagtshirt Wrote:
(2017-11-06, 22:21)Fuzzard Wrote: Gonna have to throw up a full debug log then I guess

Is that different than what I posted?  If so, where can I find it?  Sorry- new to Kodi.

Thanks for your help.

Yes it is slightly different. The log you posted does not have debug mode enabled, which means it has very limited and general information only.

Go to Settings>System Settings>Logging and enable the first option. Then RESTART Kodi. Then replicate the problem and re-post.
My Signature
Links to : Official:Forum rules (wiki) | Official:Forum rules/Banned add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)
Links to : HOW-TO:Create Music Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki) || Artwork (wiki) | Basic controls (wiki) | Import-export library (wiki) | Movie sets (wiki) | Movie universe (wiki) | NFO files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
#11
while your grabbing logs, might be worthwhile getting the logs from your SD device as well.

http://192.168.2.6/log.html should work for your tuner from the previous log. If you can grab the last day of output after you've created the Kodi Debug log as requested and throw it up on pastebin or some site like that. That should help narrow some things down as well and rule out some things.
Reply
#12
(2017-11-06, 22:35)Karellen Wrote:
(2017-11-06, 22:29)zigzagtshirt Wrote:
(2017-11-06, 22:21)Fuzzard Wrote: Gonna have to throw up a full debug log then I guess

Is that different than what I posted?  If so, where can I find it?  Sorry- new to Kodi.

Thanks for your help.

Yes it is slightly different. The log you posted does not have debug mode enabled, which means it has very limited and general information only.

Go to Settings>System Settings>Logging and enable the first option. Then RESTART Kodi. Then replicate the problem and re-post.

I replicated the problem this morning but I must have forgotten to restart system after enabling debug mode because my log file didn't capture the activity.  I will try to get it tonight.

However, I do have the HD HOMERUN PRIME log.

https://pastebin.com/pE2kDe7E 

Curiously, what's interesting is this:

20171107-11:28:07 Tuner: tuner0 tuning 732 FXM HD (auto:69MHz-1282)
20171107-11:28:12 HTTP: rejecting request from 192.168.2.220 - no video data
20171107-11:28:12 Tuner: tuner0 http stream ended (requested time reached)

Compare to streaming to SD app on my Android device:

20171104-00:12:16 Tuner: tuner0 tuning 732 FXM HD (auto:69MHz-1282)
20171104-00:12:16 Tuner: tuner0 streaming http to 192.168.2.44:41599
20171104-00:12:17 CableCARD: tuner0 732 FXM HD (auto:69MHz-1282) access = subscribed

I will get the Kodi log with debug mode tonight.
Reply
#13
Typed up a big long reply but then i fat fingered the keyboard and lost it.

Can you please provide the lineup from our sd device: http://192.168.2.6/lineup.json

I dont believe its the kodi plugin acting incorrectly, but i think its something special with that channel. I dont have any drm/cablecard/strange channels where i live, so i cant double check expected behaviour.
The kodi binary ovr.hdhomerun plugin appears to be working as expected in the first log, as it uses an appropriate url (provided from the above link on discovery), but doesnt receive data from the HDhomerun. The sd log says its not providing any video data on the request, so im hoping in the lineup the channel has a tag that will make it different to your other working channels.

Do continue to grab the kodi debug log though.

snippets from the SD dev guide that im thinking will be relevant : http://www.silicondust.com/hdhomerun/hdh...opment.pdf

If the program cannot be not found in the stream within 5 seconds or the program cannot be
authorized within 5 seconds the tuner will return “503 Service Unavailable”.
If the program requires content-protection not requested by the client the tuner will return “503
Service Unavailable” after 5 seconds. This error code may change in the future to return a more
relevant error code.
Reply
#14
(2017-11-07, 21:11)Fuzzard Wrote: Typed up a big long reply but then i fat fingered the keyboard and lost it.

Can you please provide the lineup from our sd device: http://192.168.2.6/lineup.json

I dont believe its the kodi plugin acting incorrectly, but i think its something special with that channel. I dont have any drm/cablecard/strange channels where i live, so i cant double check expected behaviour.
The kodi binary ovr.hdhomerun plugin appears to be working as expected in the first log, as it uses an appropriate url (provided from the above link on discovery), but doesnt receive data from the HDhomerun. The sd log says its not providing any video data on the request, so im hoping in the lineup the channel has a tag that will make it different to your other working channels.

Do continue to grab the kodi debug log though.

snippets from the SD dev guide that im thinking will be relevant : http://www.silicondust.com/hdhomerun/hdh...opment.pdf

If the program cannot be not found in the stream within 5 seconds or the program cannot be
authorized within 5 seconds the tuner will return “503 Service Unavailable”.
If the program requires content-protection not requested by the client the tuner will return “503
Service Unavailable” after 5 seconds. This error code may change in the future to return a more
relevant error code.


Here is the lineup https://pastebin.com/CEZnnesB

Thanks!

Edit: I don't see anything unusual with this channel, and it doesn't have the DRM flag like some others do.
Reply
#15
Well...this issue has been fixed.  Even though this channel was playing perfectly fine on non-kodi devices, something on the HD HOMERUN end or cable provider end might have been affecting it (can't figure out how/why).  I had the cable provider re-pair my cablecard, powered off the HD HOMERUN, re-seated the coax on both ends, reconnected power, re-scanned channels, and the channel started playing on my Kodi device normally.

Unsolved mystery, but it works now.
Reply



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Certain TV channel won't play0
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.