XBMC Ubuntu PPAs (precompiled PPA builds for Ubuntu)

  Thread Rating:
  • 12 Vote(s) - 4.25 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
LB06 Offline
Fan
Posts: 323
Joined: Aug 2010
Reputation: 13
Location: Europe
Post: #1426
Will there be a stable Team-XBMC PPA for Eden once it is released?
find quote
adriankoooo Offline
Junior Member
Posts: 40
Joined: Apr 2010
Reputation: 0
Post: #1427
double, sorry
(This post was last modified: 2011-12-21 18:18 by adriankoooo.)
find quote
adriankoooo Offline
Junior Member
Posts: 40
Joined: Apr 2010
Reputation: 0
Post: #1428
HellFire's repo is fine, but AirTunes/Airplay is not enabled by default? My iTunes can't see it.

Another problem, the xbmc does not want to start automatically, just manually (xinit xbmc-standalone). I have xbmc user, and xbmc-live installed, no desktop manager.
(This post was last modified: 2011-12-21 18:32 by adriankoooo.)
find quote
HellFire Offline
Junior Member
Posts: 27
Joined: Oct 2011
Reputation: 1
Post: #1429
adriankoooo Wrote:HellFire's repo is fine, but AirTunes/Airplay is not enabled by default? My iTunes can't see it.
Just checked the build logs, airtunes/airplay support is enabled. Check you have libshairport0 installed.

adriankoooo Wrote:Another problem, the xbmc does not want to start automatically, just manually (xinit xbmc-standalone). I have xbmc user, and xbmc-live installed, no desktop manager.
Someone else may have an idea about that. I had LXDE installed and ran it from autostart. When I have a little free time, I'll check both in a virtual machine.
find quote
adriankoooo Offline
Junior Member
Posts: 40
Joined: Apr 2010
Reputation: 0
Post: #1430
Thanks, first I am going to make autostart work again, then I am looking at the AirTunes. Smile
find quote
rodercot Offline
Donor
Posts: 796
Joined: Feb 2008
Reputation: 25
Location: Ottawa, Canada
Post: #1431
I am really confused with the ppa's. What should the version be for xbmc eden beta in the system info window. I updated my ppa and I think I upgraded in system info it now says xbmc pre11 compiled dec 11 git unknown.

I am using the unstable ppa which was posted on the xboxmediacenter site for upgrading.

Thanks,

Dave
find quote
adriankoooo Offline
Junior Member
Posts: 40
Joined: Apr 2010
Reputation: 0
Post: #1432
In HellFire's repo the xbmc-live is broken.

When I do an apt-get install xbmc xbmc-live install from Stable repo, then everything is fine (service xbmc-live start/stop working). When I install same package from HellFire repo, then I can start xbmc manually only: xinit xbmc-standalone, xbmc-live is not working.
find quote
rodercot Offline
Donor
Posts: 796
Joined: Feb 2008
Reputation: 25
Location: Ottawa, Canada
Post: #1433
I am testing hellfires repo as well. Is video_ts and dvd playback broken in the latest upgrade I have sound but no video for all nas stored dvd's (video_ts folders) with any skin and no dvd playback at all all my hi-res stuff seems ok. anyone else.

Dave

*edit* went back to hellfires stable build and video_ts playback is good, hd is good, no dvd playback but all else seems fine.

Dave
(This post was last modified: 2011-12-24 16:50 by rodercot.)
find quote
adriankoooo Offline
Junior Member
Posts: 40
Joined: Apr 2010
Reputation: 0
Post: #1434
rodercot Wrote:*edit* went back to hellfires stable build and video_ts playback is good, hd is good, no dvd playback but all else seems fine.

Dave

The xbmc-live is working for you? I am trying it on Lucid.
find quote
rodercot Offline
Donor
Posts: 796
Joined: Feb 2008
Reputation: 25
Location: Ottawa, Canada
Post: #1435
adriankoooo Wrote:The xbmc-live is working for you? I am trying it on Lucid.

I am not running -live- I am on mythbuntu 10.04 lts.

Dave
find quote
Hannes The Hun Offline
Posting Freak
Posts: 1,452
Joined: May 2009
Reputation: 7
Post: #1436
when having problems with xbmc-live, please check if there's any error messages: when doing a dpkg-reconfigure at terminal/SSH and xbmc-live is missing a uxlaunch directory, simply do an apt-get install uxlaunch and see this thread for details:

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=98773

OpenElec Standalone --> Asus Chromebox 'Panther' --> Onkyo TX-NR709 --> Sony 55" X85C Android TV (also with Kodi!)
Asus Chromebox EZ Script
Kodi on Sony Bravia Android TVs
find quote
HellFire Offline
Junior Member
Posts: 27
Joined: Oct 2011
Reputation: 1
Post: #1437
Late reply, but looks like the missing dependency is a bug in the packaging on github. It's only including uxlaunch for natty (it should be >= maverick).

* Edit: Nope, postinst script is trying to use uxlaunch and lightdm. My next nightly should have it fixed.
(This post was last modified: 2012-04-19 21:01 by HellFire.)
find quote
john.cord Offline
Fan
Posts: 654
Joined: Jan 2007
Reputation: 7
Location: Vienna
Post: #1438
Hi HellFire

Whats goind on with you PPA?
find quote
HellFire Offline
Junior Member
Posts: 27
Joined: Oct 2011
Reputation: 1
Post: #1439
Upstream changes broke the builds, 3 days ago the READMEs were moved to the docs/ dir (packaging repo hasn't been updated for that yet). Should be sorted now.
find quote
john.cord Offline
Fan
Posts: 654
Joined: Jan 2007
Reputation: 7
Location: Vienna
Post: #1440
(2012-05-08 00:43)HellFire Wrote:  Upstream changes broke the builds, 3 days ago the READMEs were moved to the docs/ dir (packaging repo hasn't been updated for that yet). Should be sorted now.

THX! Angel When will there be new builds?
(This post was last modified: 2012-05-08 11:22 by john.cord.)
find quote
Post Reply