v18 RC5 - Video database is not loading after migration from 113 to 115
#1
Hi,

just wanted to ask if somebody else is facing this issue. I just updated to RC5 and the migration of the database (113>115 on a mariadb) worked fine. After the migration the spinning wheel in the database is spinning and spinning, but nothing happens. After restarting Kodi the screen stays black for a long view seconds and then Kodi starts but with an empty video database. I reverted back to RC4 and everything is back to normal again.
Reply
#2
It is a known issue. Developers are looking for a fix at this very moment.
My Signature
Links to : Forum rules (wiki) | Banned_Add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)
Links to : HOW-TO:Create_Music_Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki) || Artwork (wiki) | Basic_controls (wiki) | Import-export_library (wiki) | Movie_sets (wiki) | NFO_files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
#3
Awesome. Thanks a lot.
Reply
#4
Phenomenon occurs on Windows 10, Android 7, Android TV 7 and Android TV 8, all using a shared remote database. 
Kodi starts, but shows now media, and adding / re-scanning media or updating library is not starting either on any installation.
Reply
#5
Oh, and the media-sources (from sources.xml) are present, but have lost their content-settings.
Reply
#6
First attempt at a fix... 15235 (PR)
My Signature
Links to : Forum rules (wiki) | Banned_Add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)
Links to : HOW-TO:Create_Music_Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki) || Artwork (wiki) | Basic_controls (wiki) | Import-export_library (wiki) | Movie_sets (wiki) | NFO_files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
#7
It happened to me on mariadb 10.1.37
Reply
#8
We're still trouble-shooting.
Got a Kodi problem? Provide us with a full Debug log (wiki) || Usefull pages: First time user (wiki) || Troubleshooting (wiki) || Free content (wiki) || Forum rules (wiki) || VPN policy (wiki)
Reply
#9
Damn, this happened to me too. I haven't done any investigation yet, anybody can comment on how I can roll back and/or how much I can recover?
Can I maybe go back to rc4 (if the old rc's are downloadable somewhere)
Thx
Reply
#10
Looks like the new sql schema for views is using function which are supported by more recent sql server versions

SQL Error (1349): View's SELECT contains a subquery in the FROM clause

Subqueries are not supported in older MySql / MariaDb versions
___________________________________
No Backup, No Mercy
Reply
#11
@thica
Please fix your signature. The Kodi forum allows for 4 text lines, not 6.
If necessary, think more horizontal instead of vertical.

And yes, there is a video database v116 coming. Things are still a work-in-progress.
Got a Kodi problem? Provide us with a full Debug log (wiki) || Usefull pages: First time user (wiki) || Troubleshooting (wiki) || Free content (wiki) || Forum rules (wiki) || VPN policy (wiki)
Reply
#12
(2019-01-12, 22:17)thica Wrote: Looks like the new sql schema for views is using function which are supported by more recent sql server versions

SQL Error (1349): View's SELECT contains a subquery in the FROM clause

Subqueries are not supported in older MySql / MariaDb versions
For those of us still running RC4, exactly which would be the minimum versions of MySQL and MariaDB that would be required to support it?
Reply
#13
I was running MySQL 5.5.x. Upgraded 5.5.x->5.6.x->5.7.x and all is well now.
Reply
#14
(2019-01-12, 22:17)thica Wrote: Subqueries are not supported in older MySql / MariaDb versions
"MySQL 5.5 is working again with rc5v2, fortunately the fix was fairly straightforward." as per Kodi devs Smile
Got a Kodi problem? Provide us with a full Debug log (wiki) || Usefull pages: First time user (wiki) || Troubleshooting (wiki) || Free content (wiki) || Forum rules (wiki) || VPN policy (wiki)
Reply
#15
Is there any idea of ETA for the fix being pushed out?
Reply
 
Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
RC5 - Video database is not loading after migration from 113 to 11551