Can't import any TV show episodes using local data
#1
I replaced an SD show with an HD source yesterday and removed the old show from Kodi and scanned again to re-import it with the new HD info, but it wouldn't import. I stayed up way too late googling around trying to figure out what was going on, but I've not been able to find a solution. Further poking revealed that the show was being imported, but none of the episodes.

So, I wiped my Kodi profile and SQL database behind it (though this has persisted regardless of SQL usage) and found that no shows are importing. I use Ember Media Manager to prepare nfo files, and local data only when importing into Kodi. Here is a debug log from doing a fresh scan from a new, clean Kodi profile:

ufesetozed.kodi (paste)

I am currently using Kodi v18 x64. Ths first show legit doesn't have proper nfo data, but the majority of them (like Azumanga Daioh) do.

The best hint I was able to find in the debug log was lines like this:

10:01:24.051 T:17160   ERROR: VideoInfoScanner: Asked to lookup episode https://kodi.darkholme.net/kids/Series/A...pecial.mkv online, but we have no episode guide. Check your tvshow.nfo and make sure the <episodeguide> tag is in place.

episodeguide's presence is variable on a per-show basis, but the shows still won't scan in, giving this same message, regardless of whether it is present. Some googling showed that the URLs present in the field are the old v1 tvdb format, which I've found some claim to be problematic now. I have nfo files for all of the episodes, so based on my understanding of Kodi's data handling it shouldn't be trying to do an online lookup of this data anyway. I tried removing the episodeguide tag on a few shows that had it, but it didn't make any difference. A few weeks ago I was still on Kodi 17.3 and these exact same files were importing just fine at that point. Not sure what I should do here, any suggestions?
Reply
#2
Hello @sanmadjack

First off a side issue. You have Extras folder for your TV Shows but I do not see the advancedsettings.xml entry to prevent them from being scraped. I urge you to add this code...
https://kodi.wiki/view/Add-on:Extras#Pre...To_Library

Is this the show you are having problems with? kids/Series/Adventures of Mini Goddess/

1. Post the tvshow.nfo to Kodi Paste Site
2. Do you have episode nfo files? If yes, post one of them also.
My Signature
Links to : Forum rules (wiki) | Banned_Add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)
Links to : HOW-TO:Create_Music_Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki) || Artwork (wiki) | Basic_controls (wiki) | Import-export_library (wiki) | Movie_sets (wiki) | NFO_files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
#3
(2019-02-10, 00:32)Karellen Wrote: Hello @sanmadjack

First off a side issue. You have Extras folder for your TV Shows but I do not see the advancedsettings.xml entry to prevent them from being scraped. I urge you to add this code...
https://kodi.wiki/view/Add-on:Extras#Pre...To_Library

Is this the show you are having problems with? kids/Series/Adventures of Mini Goddess/

1. Post the tvshow.nfo to Kodi Paste Site
2. Do you have episode nfo files? If yes, post one of them also.
 Hey, I normally do have the advancedsettings.xml to filter out the Extras folder, it's not present because this was a clean profile for debugging pruposes.

No, Mini Goddess is a show that is not yet done being set up, it should not load and it does not load, and that's fine. Azumanga Daioh is one that is set up that should be loadingbut isn't. Here's the tvshow.nfo for that:

ehuhugodey (paste)

Here is a sample episode nfo:

iwivulacoc (paste)

To be clear ALL of the shows are having this issue. The ones without nfo files are expected, since I'm still setting them up, but I have dozens of shows (not all are in this log) set up with nfo files that worked fine a few weeks ago but none of which are imported by Kodi now.
Reply
#4
There is nothing wrong with the nfo files. I tested and they both scanned ok.

As you have episode nfo files, then the <episodeguide> URL is not needed. The only reason it would be asking for one is if the scanner cannot find your episode nfo files, and that looks to be the case as there is no mention of them in the log.

Can you post a screenshot of your season folder containing the nfo files and video files. Both should be named exactly the same. (which I am sure you know)

Do you have local artwork for the show?
My Signature
Links to : Forum rules (wiki) | Banned_Add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)
Links to : HOW-TO:Create_Music_Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki) || Artwork (wiki) | Basic_controls (wiki) | Import-export_library (wiki) | Movie_sets (wiki) | NFO_files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
#5
(2019-02-10, 03:02)Karellen Wrote: There is nothing wrong with the nfo files. I tested and they both scanned ok.

As you have episode nfo files, then the <episodeguide> URL is not needed. The only reason it would be asking for one is if the scanner cannot find your episode nfo files, and that looks to be the case as there is no mention of them in the log.

Can you post a screenshot of your season folder containing the nfo files and video files. Both should be named exactly the same. (which I am sure you know)

Do you have local artwork for the show?
Thanks for the help. That was my understanding of the episodeguide tag, which is why it surprised me that it was showing up in the log. Here's a screenshot of the root folder for Azumanga Daioh and for the Season 1 folder:

https://imgur.com/a/eK7JhTo

All the files appear to be named properly. There is local artwork, thumbnails posters and all, as shown in the screenshots.
Reply
#6
Yep, absolutely nothing wrong there in the folder.

Now I am struggling. The only other thing that comes to mind is the file itself. I know the contents of the file are ok, as it worked on my system, but I am wondering if the file itself is in the wrong format at your end. I couldn't tell as I copied your paste into one of my own nfo files, so it was bound to be ok. Which media manager did you use to create the files?

Open the file (I used windows notepad) and check the encoding...
Image
My Signature
Links to : Forum rules (wiki) | Banned_Add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)
Links to : HOW-TO:Create_Music_Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki) || Artwork (wiki) | Basic_controls (wiki) | Import-export_library (wiki) | Movie_sets (wiki) | NFO_files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
#7
I'm using Ember Media Manager. I checked the file encoding in Notepad++ and it's reporting it as OEM-US. It's interesting, the Japanese name of the show in the plot tag doesn't display right with that encoding, but if I switch Notepad++ to UTF-8 it displays correctly. I took some shots:

https://imgur.com/a/IUC5EIn

But if I use the file command on the file server, it identifies it as utf-8. Seems a little strange.
Reply
#8
I get the same results from the tvshow.nfo and the episode nfos
Reply
#9
I'm poking around more and I realized that I didn't say that kodi accesses the files over https, not locally or over smb. I made sure the nfo files are being served as text/plain; charset=utf-8, the Japanese characters all look right when accessing them via the http server.
Reply
#10
Yep, I saw that and wondered if that was also an issue, but maybe I have wrongly assumed all your other TV Shows are accessed the same way and they don't have a problem?

But if that was the case, the tvshow.nfo would not be discovered either.
My Signature
Links to : Forum rules (wiki) | Banned_Add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)
Links to : HOW-TO:Create_Music_Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki) || Artwork (wiki) | Basic_controls (wiki) | Import-export_library (wiki) | Movie_sets (wiki) | NFO_files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
#11
(2019-02-10, 07:13)Karellen Wrote: Yep, I saw that and wondered if that was also an issue, but maybe I have wrongly assumed all your other TV Shows are accessed the same way and they don't have a problem?

But if that was the case, the tvshow.nfo would not be discovered either.
In my setup Kodi accesses all files over https. Nothing is served by another protocol. All TV shows are affected by this issue. None will import at all. Movies are importing fine.

To throw another wrench in the works, I tried importing the files over smb instead and that worked successfully. So, it appears my issue is only occurring when importing over https.
Reply
#12
I went ahead and reverted to Kodi 17.6 and everything is behaving as expected. I think I'm going to need to file a bug report for this.
Reply
#13
Ah, if only you had mentioned it was ALL your tv shows. You made it sound like it was this one show.

Yes, file a bug report thanks.

https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=340375
My Signature
Links to : Forum rules (wiki) | Banned_Add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)
Links to : HOW-TO:Create_Music_Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki) || Artwork (wiki) | Basic_controls (wiki) | Import-export_library (wiki) | Movie_sets (wiki) | NFO_files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
#14
(2019-02-10, 08:06)Karellen Wrote: Ah, if only you had mentioned it was ALL your tv shows. You made it sound like it was this one show.

Yes, file a bug report thanks.

https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=340375
 I did mention that, twice. In the first post I said that no shows are importing, and in my second post I said that this issue was affecting all shows.

It hardly matters though, thanks a lot for your help. I've created the bug report on the issue tracker, we'll see where it goes from here.
Reply
#15
(2019-02-09, 23:32)sanmadjack Wrote: and found that no shows are importing.
Yes you did. Reading a hundred posts a day, and replying to a portion of them, you tend to forget the "little" things when you come back to respond.
My Signature
Links to : Forum rules (wiki) | Banned_Add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)
Links to : HOW-TO:Create_Music_Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki) || Artwork (wiki) | Basic_controls (wiki) | Import-export_library (wiki) | Movie_sets (wiki) | NFO_files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Can't import any TV show episodes using local data00