Bug Wrong reference in "Channels window" but not in "EPG guide"
#1
Hello,
after some time of watching LiveTV and doing some channel changes the "Live TV channels window" [h] shows EPG infos of a previous show for the current channel
but the full EPG guide "Live TV EPG/TV guide" [e] points to the correct entry.
E.g. the Channels-Window shows "The Big Bang Theory - 16:30-17:00" but the current time is "18:16".

Image    Image

In my opinion the problem is the timeshift handling, here is an example with log and screenshots:
- Reboot and clean old logs, enable debug logging
- Initial start Live-TV on Channel-1
- Watch channel for ~1min
- Hit button "Info" and current times are ok (no timeshift)
- Change to Channel-2
- Hit button "Info" and now we have a timeshift time of -00:45 (!?)
- Watch channel for ~1min
- Change to Channel-3
- Hit button "Info" and now we have a timeshift time of -01:45 (!?)

Image   Image

Log: kodi.log

If this is done more often or for longer durations the timeshift time grows to higher values which will result to show EPG infos of a previous show in the channel window for the current TV channel.

This issue can be reproduced with:
- LibreELEC 9.0.0 and 9.0.1
- Kodi 18.1 on Windows 10
- Kodi 18.1 on Android
- MediaPortal TV-Server 1.20, 1.21 and 2.2
- MediaPortal PVR Client 3.5.17

 This issue has also been discussed and confirmed by other users in a german forum: Link
Reply
#2
Same behaviour here
Reply
#3
Same behaviour here
Reply
#4
It seems the mp addon is not resetting stream time data on channel switch (GetStreamTimes API function bug).
Reply
#5
So it seems that no MediaPortal plugin developer is active reading here... no future for this plugin?
Reply
#6
(2019-04-02, 12:43)zunixnuz Wrote: So it seems that no MediaPortal plugin developer is active reading here... no future for this plugin?

Take it easy! There is one developer and he isn't always here. He's allowed a life!
Reply
#7
Hello,

any chance to get this issue solved? Kind regards.
Markus
Reply
#8
(2019-05-06, 19:49)Freuli Wrote: Hello,

any chance to get this issue solved? Kind regards.
Markus

It is still on my todo list. I was working on an offshore vessel without access to TV channels and with limited (satellite) Internet, so I had no real opportunities to dive into this issue.
Developer of the MediaPortal PVR addon and retired developer of the Argus-TV PVR-addon.
http://www.scintilla.utwente.nl/~marcelg/xbmc
Reply
#9
(2019-03-18, 08:50)ksooo Wrote: It seems the mp addon is not resetting stream time data on channel switch (GetStreamTimes API function bug).

I've implemented this now in v3.5.18 (Leia) / v4.0.1 (Matrix). Hope that this fixes this issue.
Developer of the MediaPortal PVR addon and retired developer of the Argus-TV PVR-addon.
http://www.scintilla.utwente.nl/~marcelg/xbmc
Reply
#10
Hi, Quick check showed nö issue any more.
Big thanks!

Markus
Reply
#11
(2019-05-17, 19:47)margro Wrote:
(2019-03-18, 08:50)ksooo Wrote: It seems the mp addon is not resetting stream time data on channel switch (GetStreamTimes API function bug).

I've implemented this now in v3.5.18 (Leia) / v4.0.1 (Matrix). Hope that this fixes this issue. 
Big thanks!!!!
issue fixed.
Reply
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Wrong reference in "Channels window" but not in "EPG guide"00