"Delay in Playback on refresh rate change" not working on Shield TV
#46
I have simplified the test.
2 refresh rates on white list.
1080 res.
GUI set to 59.94, video played is 23.98.
Symptom is still the same.


ovakafedal (paste)


Video of behaviour;


https://1drv.ms/v/s!Al9zjZcU3vKZgbtDzVM4k_6gn-voNw
Reply
#47
Same explanation is before. File a bug but title it: kodi does not parse m2ts sufficiently. Stream parameters are not properly known and therefore refreshrate switching happens while movie already plays.
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
Reply
#48
(2020-02-23, 21:13)fritsch Wrote: Same explanation is before. File a bug but title it: kodi does not parse m2ts sufficiently. Stream parameters are not properly known and therefore refreshrate switching happens while movie already plays.

I’m about to look at MKV, but this always used to work properly before with my m2ts files. Nothing changed with me apart from software?
Reply
#49
What was the last working version? Refreshrate Delay (in general) was broken until some months ago, therefore I wonder.
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
Reply
#50
(2020-02-23, 21:24)fritsch Wrote: What was the last working version? Refreshrate Delay (in general) was broken until some months ago, therefore I wonder.

Unfortunately it happened so long ago I couldn’t say.
But I found this thread at about the time it happened.
If I had to guess, I would say it was even before the v18 was available.
Reply
#51
You are right, MKVs seem to behave better; refresh changes before playback.
A daunting prospect for a video library consisting of 80% m2ts / ts files.
Sad
Any way this can be sorted so as to accommodate the m2ts content as before?
Reply
#52
In case it matters, the previous behaviour would be spinning wheel, then immediate refresh rate change (screen goes black) then return to first frame of video (90% of the time this is black) followed by set amount of delay & then playback begins.
I see now, rather than this, the spinning wheel comes up, refresh rate changes, then back to spinning wheel (rather than a hold on the first frame, the hold is on the spinning wheel).
Don’t know if this change in behaviour points towards why an m2ts would no longer work correctly?
Reply
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
"Delay in Playback on refresh rate change" not working on Shield TV00
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.