Solved Missing pause buttons on 4k mkv files
#1
Hi,

I've noticed that more than a few of the mkv files that I try to play don't actually include the pause button.  They only allow me to stop the video.  When I go back in, I can't resume from the point that I stopped.  It forces me to start from the beginning of the video.  Also, I see that Kodi doesn't have any idea what the run time of the video might be.  I have a couple of questions:

1. What the heck is this called?  I've been looking around for what seems like months trying to put a name to the problem.
2. What can I do to fix the problem?  I presume the issue is actually in the mkv files, not anything the Kodi decoder is doing.

Thanks in advance,
Michael
Reply
#2
Nope, cannot replicate the problem.

I have a Pause button on 4k mkv files (video files do not control the visibility of buttons). I can pause, stop, resume.

Provide a Debug Log and play a 4k file. The log may reveal something.
My Signature
Links to : Forum rules (wiki) | Banned_Add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)
Links to : HOW-TO:Create_Music_Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki) || Artwork (wiki) | Basic_controls (wiki) | Import-export_library (wiki) | Movie_sets (wiki) | NFO_files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
#3
(2019-05-19, 03:27)Karellen Wrote: Nope, cannot replicate the problem.

I have a Pause button on 4k mkv files (video files do not control the visibility of buttons). I can pause, stop, resume.

Provide a Debug Log and play a 4k file. The log may reveal something.

Hi,

Thanks for getting back to me. It's not on every video I have. It's probably 40% of them. Here is a screen capture of what I'm talking about.

Image

Trying to get a log. One moment...
Reply
#4
(2019-05-19, 03:34)mrmichaelbeck Wrote:
(2019-05-19, 03:27)Karellen Wrote: Nope, cannot replicate the problem.

I have a Pause button on 4k mkv files (video files do not control the visibility of buttons). I can pause, stop, resume.

Provide a Debug Log and play a 4k file. The log may reveal something.

Hi,

Thanks for getting back to me. It's not on every video I have. It's probably 40% of them. Here is a screen capture of what I'm talking about.

Image

Trying to get a log. One moment...

Log is here: ezevetacij (paste)
Reply
#5
Close, but debug mode was not enabled, so not much to see.
My Signature
Links to : Forum rules (wiki) | Banned_Add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)
Links to : HOW-TO:Create_Music_Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki) || Artwork (wiki) | Basic_controls (wiki) | Import-export_library (wiki) | Movie_sets (wiki) | NFO_files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
#6
(2019-05-19, 03:59)Karellen Wrote: Close, but debug mode was not enabled, so not much to see.

Sorry, it's my first time doing this.  This should have everything turned on: yisepiwohi (paste)
Reply
#7
Are you following the instructions? Is there something about Step 2 you are not sure of?
My Signature
Links to : Forum rules (wiki) | Banned_Add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)
Links to : HOW-TO:Create_Music_Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki) || Artwork (wiki) | Basic_controls (wiki) | Import-export_library (wiki) | Movie_sets (wiki) | NFO_files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
#8
(2019-05-19, 04:27)Karellen Wrote: Are you following the instructions? Is there something about Step 2 you are not sure of?

I'm sorry?  I enabled the debug logging.  The only thing that I didn't do this time was restart Kodi.  The log that got uploaded didn't appear to have my previous log in it so I figured that would be ok.  But alright.  I have stopped Kodi now.  I've even restarted the NVidia Shield it's running on.  Maybe you could be more specific about what you're looking for?

uxecocupon (paste)
Reply
#9
Yep, that is it.

There are a few errors relating to the actual movie file, but as it is Android, I do not know what their significance is...
2019-05-18 20:33:59.176 T:7409   DEBUG: Open - probing detected format [matroska,webm]
2019-05-18 20:33:59.176 T:7409 ERROR: ffmpeg[25A92A34F0]: [matroska,webm] Read error at pos. 17378 (0x43e2)
2019-05-18 20:33:59.176 T:7409 ERROR: ffmpeg[25A92A34F0]: [matroska,webm] Duplicate element
...
2019-05-18 20:34:40.111 T:7439 ERROR: CDVDVideoCodecAndroidMediaCodec::GetOutputPicture unknown index(-10000)
2019-05-18 20:34:40.264 T:6218 ERROR: Previous line repeats 108 times.
2019-05-18 20:34:40.264 T:6218 ERROR: CMediaCodecVideoBuffer::ReleaseOutputBuffer error -10000 in render(0)
2019-05-18 20:34:40.265 T:7439 ERROR: CDVDVideoCodecAndroidMediaCodec::GetOutputPicture unknown index(-10000)
2019-05-18 20:34:40.567 T:6218 ERROR: Previous line repeats 207 times.

I guess the problem is a badly ripped movie, not an issue with Kodi. Hopefully an Android member can interpret the messages.
My Signature
Links to : Forum rules (wiki) | Banned_Add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)
Links to : HOW-TO:Create_Music_Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki) || Artwork (wiki) | Basic_controls (wiki) | Import-export_library (wiki) | Movie_sets (wiki) | NFO_files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
#10
(2019-05-19, 05:17)Karellen Wrote: Yep, that is it.

There are a few errors relating to the actual movie file, but as it is Android, I do not know what their significance is...
2019-05-18 20:33:59.176 T:7409 DEBUG: Open - probing detected format [matroska,webm]
2019-05-18 20:33:59.176 T:7409 ERROR: ffmpeg[25A92A34F0]: [matroska,webm] Read error at pos. 17378 (0x43e2)
2019-05-18 20:33:59.176 T:7409 ERROR: ffmpeg[25A92A34F0]: [matroska,webm] Duplicate element
...
2019-05-18 20:34:40.111 T:7439 ERROR: CDVDVideoCodecAndroidMediaCodec::GetOutputPicture unknown index(-10000)
2019-05-18 20:34:40.264 T:6218 ERROR: Previous line repeats 108 times.
2019-05-18 20:34:40.264 T:6218 ERROR: CMediaCodecVideoBuffer::ReleaseOutputBuffer error -10000 in render(0)
2019-05-18 20:34:40.265 T:7439 ERROR: CDVDVideoCodecAndroidMediaCodec::GetOutputPicture unknown index(-10000)
2019-05-18 20:34:40.567 T:6218 ERROR: Previous line repeats 207 times.

I guess the problem is a badly ripped movie, not an issue with Kodi. Hopefully an Android member can interpret the messages.

For those interested, re-encoding the files using ffmpeg seems to do the trick.  I used the following command:

ffmpeg -i video.mkv -c copy video_fixed.mkv
Reply
#11
Thread marked solved.
My Signature
Links to : Forum rules (wiki) | Banned_Add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)
Links to : HOW-TO:Create_Music_Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki) || Artwork (wiki) | Basic_controls (wiki) | Import-export_library (wiki) | Movie_sets (wiki) | NFO_files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
#12
There actually is a visible condition in the pause button in Estuary.

<visible>Player.PauseEnabled</visible>

So I guess the bad file rendered it unpausable if pause was disabled.
Reply
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Missing pause buttons on 4k mkv files00