Android TV to QNAP V4.4 Error
#1
So since upgrading my QNAP NAS to the V4.4 (latest) firmware my Android TV suddenly lost the ability to play files, in part.

All other devices, PCs, laptops, Android phones, work with no issue.

I uninstalled, reinstalled, set it all up from scratch.  No improvement.

The odd thing is, if I scroll down to "videos" and select the same sources, plays it with no issue what so ever.

Here is the log for when trying to open the file from "TV Shows":
2019-10-12 18:59:09.771 T:10338   ERROR: InputStream: Error opening, smb://NAS-ARK/Shows/Holmes and Holmes/S02E01 - We're In Business.avi
2019-10-12 19:00:13.399 T:9065   ERROR: Previous line repeats 1 times.
2019-10-12 19:00:13.400 T:9065  NOTICE: VideoPlayer::OpenFile: smb://NAS-ARK/Shows/Holmes and Holmes/S02E01 - We're In Business.avi
2019-10-12 19:00:13.408 T:10536  NOTICE: Creating InputStream
2019-10-12 19:00:13.647 T:10536   ERROR: SMBDirectory->GetDirectory: Unable to open directory : 'smb://NAS-ARK/Shows/Holmes%20and%20Holmes'
                                            unix_err:'d' error : 'Permission denied'
2019-10-12 19:00:13.648 T:10536   ERROR: GetDirectory - Error getting smb://NAS-ARK/Shows/Holmes and Holmes/
2019-10-12 19:00:13.949 T:10536   ERROR: SMBDirectory->GetDirectory: Unable to open directory : 'smb://NAS-ARK/Shows/Holmes%20and%20Holmes'
                                            unix_err:'d' error : 'Permission denied'
2019-10-12 19:00:13.952 T:10536   ERROR: GetDirectory - Error getting smb://NAS-ARK/Shows/Holmes and Holmes/
2019-10-12 19:00:14.194 T:10536   ERROR: CVideoPlayer::OpenInputStream - error opening [smb://NAS-ARK/Shows/Holmes and Holmes/S02E01 - We're In Business.avi]
2019-10-12 19:00:14.195 T:10536  NOTICE: CVideoPlayer::OnExit()
2019-10-12 19:00:14.244 T:9065  NOTICE: CVideoPlayer::CloseFile()
2019-10-12 19:00:14.270 T:9065  NOTICE: VideoPlayer: waiting for threads to exit
2019-10-12 19:00:14.271 T:9065  NOTICE: VideoPlayer: finished waiting


However when I scroll down and open it via Videos, via the exact same source, it works fine:
2019-10-12 19:00:43.327 T:10388  NOTICE: CDVDVideoCodecFFmpeg::Open() Using codec: MPEG-4 part 2
2019-10-12 19:01:02.406 T:10335  NOTICE: Previous line repeats 14 times.
2019-10-12 19:01:02.410 T:10335  NOTICE: CDVDVideoCodecFFmpeg::Open() Using codec: H.264 / AVC / MPEG-4 AVC / MPEG-4 part 10
2019-10-12 19:01:04.069 T:10335  NOTICE: Previous line repeats 1 times.
2019-10-12 19:01:04.069 T:10335  NOTICE: CDVDVideoCodecFFmpeg::Open() Using codec: MPEG-4 part 2
2019-10-12 19:01:04.358 T:10335  NOTICE: CDVDVideoCodecFFmpeg::Open() Using codec: H.264 / AVC / MPEG-4 AVC / MPEG-4 part 10
2019-10-12 19:01:05.204 T:9065  NOTICE: VideoPlayer::OpenFile: smb://NAS-Ark/Shows/Holmes and Holmes/S02E01 - We're In Business.avi
2019-10-12 19:01:05.206 T:10671  NOTICE: Creating InputStream


Anyone got any ideas?  I even went to the extreme of uninstalling it off my Android phone, installing it again, exactly how I did on the TV, and it works fine while the TV doesn't Sad

All my devices share the same SQL DB for the library as well.
Reply
#2
Additional - I just set it up on my phone (Samsung Note 10+) and it's failing there as well.  Works fine off an Android tablet, Windows tablet, Windows PC, and if I play from "video" not "TV Shows" or "Movies" Sad
Reply
#3
OK... So the issue was it's decided to become case sensitive with the SMB name suddenly.  I had to change all my sources to "NAS-ARK" instead of "NAS-Ark".  Was this a recent Kodi change or did I somehow luck this into working previously?
Reply
#4
It appears the same for files.  If I rename a file from "Testy McTest" to "Testy Mctest" it will fail.  This never use to be an issue Sad
Reply
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Android TV to QNAP V4.4 Error00