Solved [LibreELEC] Kodi crashes and restarts when trying to scan series library
#1
I have already wiped /storage/ (where LibreELEC stores everything: cache, configuration etc) to start with a clean slate, but I'm still running into this and no idea why. This is LibreELEC stable (9.2.0, Kodi 18.5).

The databases are handled by MariaDB on my home server. When LibreELEC starts, I can browse my media just fine (in the library view). Updating e.g. the movie library works fine, but once I tell Kodi to update the series library, it crashes. I thought maybe the fact I was using TheTVDB might be an issue, but switching to TheMovieDB-TV shows the same behaviour.

Crashlog (debugging enabled) is here.
* Asus RT-AC57U, OpenWrt 19.07+ :: HP Procurve V1410-8G switch
* LibreELEC 9:  HTPC Gigabyte Brix GB-BXA8-5545 with CEC adapter, Sony KDL52-NX800 :: Desktop AMD Ryzen 7 1800X / AMD HD6950 / 27" Dell U2717D QHD
* Debian Buster x86_64: Celeron G1610, NFS/MariaDB/ZFS server
* Blog
Reply
#2
For what it's worth: this only seems to happen when Kodi finds new files. If I tell Kodi to re-scan for new content on a series folder with new content, then it consistently crashes. When I tell it to re-scan a folder containing no new files (so everything is in the library already), it doesn't crash.
* Asus RT-AC57U, OpenWrt 19.07+ :: HP Procurve V1410-8G switch
* LibreELEC 9:  HTPC Gigabyte Brix GB-BXA8-5545 with CEC adapter, Sony KDL52-NX800 :: Desktop AMD Ryzen 7 1800X / AMD HD6950 / 27" Dell U2717D QHD
* Debian Buster x86_64: Celeron G1610, NFS/MariaDB/ZFS server
* Blog
Reply
#3
Can you post the contents of Vikings.S06E03.Ghosts.Gods.and.Running.Dogs.HD.TV-AVS.nfo to Kodi Paste Site.
My Signature
Links to : Forum rules (wiki) | Banned_Add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)  
Links to : HOW-TO:Create_Music_Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki)  ||  Artwork (wiki) | Basic controls (wiki) | Import-export library (wiki) | Movie sets (wiki) | Movie universe (wiki) | NFO files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
#4
Here you go: hugidatemo (paste)
* Asus RT-AC57U, OpenWrt 19.07+ :: HP Procurve V1410-8G switch
* LibreELEC 9:  HTPC Gigabyte Brix GB-BXA8-5545 with CEC adapter, Sony KDL52-NX800 :: Desktop AMD Ryzen 7 1800X / AMD HD6950 / 27" Dell U2717D QHD
* Debian Buster x86_64: Celeron G1610, NFS/MariaDB/ZFS server
* Blog
Reply
#5
Ok, found the problem and is caused by nfo files not full compatible with Kodi. Which manager are you using? Sickbeard / Sickrage?

  <ratings>
<rating default="" max="10" name="thetvdb">
<value>0</value>
<votes>11561</votes>
</rating>
</ratings>

Notice the default item is missing its value which should either be true or false

I don't know why it crashes and it is very ungraceful of Kodi to crash on such a minor ommission. Maybe @spiff would know?

To avoid the crashing problem, either add true or false. There can only be one "true" so add "false" if a "true" value already exists in another rating. I guess you will have no "true" anywhere, so make sure there is only one and the others are "false"

Could you also create an Issue report on github thanks...
My Signature
Links to : Forum rules (wiki) | Banned_Add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)  
Links to : HOW-TO:Create_Music_Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki)  ||  Artwork (wiki) | Basic controls (wiki) | Import-export library (wiki) | Movie sets (wiki) | Movie universe (wiki) | NFO files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
#6
Smile 
Thanks a lot @Karellen! I'm using SickGear, it's a SickBeard fork yeah. I just grepped my whole series folder for empty default="" settings and all those Viking episodes (S06E03 and up) came up as hits - along with 2500+ others Shocked. It seems they already know there's something messed up - this commit looks related.

I'm including the regex in case someone else bumps into this.

$ find . -name "*nfo" -exec sed -i '/rating/s|default=""|default="true"|' {} \;

I'm very happy to say this seems to fix it. A new library scan doesn't kill Kodi anymore!

Edit: you'd like me to report a bug here, correct?
* Asus RT-AC57U, OpenWrt 19.07+ :: HP Procurve V1410-8G switch
* LibreELEC 9:  HTPC Gigabyte Brix GB-BXA8-5545 with CEC adapter, Sony KDL52-NX800 :: Desktop AMD Ryzen 7 1800X / AMD HD6950 / 27" Dell U2717D QHD
* Debian Buster x86_64: Celeron G1610, NFS/MariaDB/ZFS server
* Blog
Reply
#7
Great that you were easily able to update your files.

I was so quick to recognise the problem as I was discussing the issue here a couple of days ago... https://github.com/SickGear/SickGear/iss...-573330382
My Signature
Links to : Forum rules (wiki) | Banned_Add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)  
Links to : HOW-TO:Create_Music_Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki)  ||  Artwork (wiki) | Basic controls (wiki) | Import-export library (wiki) | Movie sets (wiki) | Movie universe (wiki) | NFO files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
#8
Are you able to create an Issue report?
My Signature
Links to : Forum rules (wiki) | Banned_Add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)  
Links to : HOW-TO:Create_Music_Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki)  ||  Artwork (wiki) | Basic controls (wiki) | Import-export library (wiki) | Movie sets (wiki) | Movie universe (wiki) | NFO files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
#9
Yes will do so, have a Github account. Just read through the comment thread you linked from SickGear as well.
* Asus RT-AC57U, OpenWrt 19.07+ :: HP Procurve V1410-8G switch
* LibreELEC 9:  HTPC Gigabyte Brix GB-BXA8-5545 with CEC adapter, Sony KDL52-NX800 :: Desktop AMD Ryzen 7 1800X / AMD HD6950 / 27" Dell U2717D QHD
* Debian Buster x86_64: Celeron G1610, NFS/MariaDB/ZFS server
* Blog
Reply
#10
@Karellen Bug filed here. Hope it's OK like that. Thanks for your help.
* Asus RT-AC57U, OpenWrt 19.07+ :: HP Procurve V1410-8G switch
* LibreELEC 9:  HTPC Gigabyte Brix GB-BXA8-5545 with CEC adapter, Sony KDL52-NX800 :: Desktop AMD Ryzen 7 1800X / AMD HD6950 / 27" Dell U2717D QHD
* Debian Buster x86_64: Celeron G1610, NFS/MariaDB/ZFS server
* Blog
Reply
#11
fix in 17194 (PR)
Reply
#12
Thanks @spiff!
* Asus RT-AC57U, OpenWrt 19.07+ :: HP Procurve V1410-8G switch
* LibreELEC 9:  HTPC Gigabyte Brix GB-BXA8-5545 with CEC adapter, Sony KDL52-NX800 :: Desktop AMD Ryzen 7 1800X / AMD HD6950 / 27" Dell U2717D QHD
* Debian Buster x86_64: Celeron G1610, NFS/MariaDB/ZFS server
* Blog
Reply
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
[LibreELEC] Kodi crashes and restarts when trying to scan series library00