•   
  • 1
  • 2
  • 3(current)
  • 4
  • 5
  • 14
  •   
Broken Kodi 18.8.0 - Kodi fails to obtain images while scraping movies
#31
@usphil

I assume you have tested this and all working again?
My Signature
Links to : Official:Forum rules (wiki) | Official:Forum rules/Banned add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)
Links to : HOW-TO:Create Music Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki) || Artwork (wiki) | Basic controls (wiki) | Import-export library (wiki) | Movie sets (wiki) | Movie universe (wiki) | NFO files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
#32
Yes, It's working on my CoreElec after I change http to https
Reply
#33
@Karellen switching to https is not a solution.
there's an issue with Kodi's CCurlFile.
I looked at all the logs in this threads - it's the same on Android, OSX, Libreelec, Linux.
why is native curl working for these files and Kodi's curl not? that's the problem.

on a side note, my PVR stopped working as well - fails to grab EPG and fails tp open live tv streams, with the same CCurlFile error.
Reply
#34
Hi there,

I am using LibreElec on a Raspberry Pi 4, with the latest version of Kodi for that. 

My scraper has been doing everything as it should be, except for today. When I added some more movie files to my source and updated the library the new files no longer download any images when they are scraped. The description and title and everything with text seems to scrape however there is no poster art or background art or any actor thumbnails except for the odd random person. The ones which have been scraped successfully before still have their correct images.

When I went to 'select art' for posters it will show a list of 'remote art' but all of them seem to have no image. Earlier there was the proper poster for the selected movie on the bottom of the list, but now it seems like no posters are recieved. 

I have tried to restore my library by clearing my media sources but when I scrape everything again that just makes everything have no images. I have tried changing from TMDB to IMDB and back again in the scraper settings and none of the settings in the Universal Movie scraper seem to make a difference when changed. 

I am wondering if anyone could give me some suggestions or advice on why this may be happening? Is it due to the websites changing something in how kodi connects to them? or is it something locally in my system files? Or i have even wondered if it is something with my connection settings as I have 580 files in there: Maybe it cant make all the connections to the sites with that many files? Would they block my traffic?

I am hoping that maybe it will fix itself in the next few days but somehow I dont think it will. 


This is what my current Library looks like: Some images some not.

Image


This is the information page: Text is scraped but not images

Image


This is the 'Select Art' for Posters: Somehow it seems like there is art recieved but no image for it?

Image
Reply
#35
(2020-10-15, 08:35)shmizan Wrote: why is native curl working for these files and Kodi's curl not? that's the problem.
I have no idea. It is all working ok for me which is why I first believed it was a geo problem. I just tested some tv shows and all works fine... https://paste.kodi.tv/kazecofohu.kodi

Nothing has changed in Kodi.
My Signature
Links to : Official:Forum rules (wiki) | Official:Forum rules/Banned add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)
Links to : HOW-TO:Create Music Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki) || Artwork (wiki) | Basic controls (wiki) | Import-export library (wiki) | Movie sets (wiki) | Movie universe (wiki) | NFO files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
#36
@ciribear

I have merged your post into the ongoing thread dealing with the same issue.
My Signature
Links to : Official:Forum rules (wiki) | Official:Forum rules/Banned add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)
Links to : HOW-TO:Create Music Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki) || Artwork (wiki) | Basic controls (wiki) | Import-export library (wiki) | Movie sets (wiki) | Movie universe (wiki) | NFO files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
#37
(2020-10-15, 08:35)shmizan Wrote: on a side note, my PVR stopped working as well - fails to grab EPG and fails tp open live tv streams, with the same CCurlFile error.

+1 on that as well.
Reply
#38
Same problem here! No images downloaded whatsoever. The problem started yesterday also for me.
I'm from Europe.
Reply
#39
The issue seems to be related to HTTP2.
If I do a manual curl on any TMDB artwork using --http2 or setting the headers manually I get the very same error: curl: (56) Recv failure: Connection reset by peer
With HTTP1.1 (default) it still works. Interestingly, HTTP2 over SSL also works. So this is very probably a server side issue.

There seems to be an option to disable HTTP2 in Kodi 19 (https://github.com/xbmc/xbmc/pull/16601), so you could try:
<advancedsettings>
  <network>
    <disablehttp2>true</disablehttp2>
  </network>
</advancedsettings>

But if you're using Kodi 18 (like me) you're out of luck, unless you want to recompile KODI without HTTP2 support.
Reply
#40
I suspect whoever setup the server side went with defaults for HTTP2. The RFC allows unencrypted http2, but some server software has that disabled by default and only allows https.
Reply
#41
(2020-10-15, 09:02)Karellen Wrote:
(2020-10-15, 08:35)shmizan Wrote: I have no idea. It is all working ok for me which is why I first believed it was a geo problem. I just tested some tv shows and all works fine... https://paste.kodi.tv/kazecofohu.kodi

Nothing has changed in Kodi.

Just a thought here. 

From the logs you submitted from your successful scraping attempt, I noticed that you’re running Kodi 19.0-ALPHA2 (18.9.702).  Like some others have indicated here, I suspect there has been a change from TMDB’s side which is causing this issue. Is it possible that your Alpha version of Kodi contains an update of the TMDB scraper which can handle whatever changes were made on TMDB’s side, therefore you don’t notice any issues with the scraping?  While any of us running Kodi 18.0 or earlier are likely to encounter this problem?

Also wanted to provide a quick update. Earlier I indicated the issue wasn’t happening with Kodi running on my Android phone. Well, I was mistaken. The issue is also occurring on my Android phone now. I happened to order a couple of movies from Amazon recently (gotta love Prime days), ripped them and then did a library update in Kodi on my phone. I can now confirm that the issue is definitely impacting Kodi on both my TV and my phone. Log lines are the same. I’m guessing there’s no point in uploading the Kodi logs from my phone as the issue has been verified from multiple individuals on multiple platforms. 

My theory is a change occurred on TMDB’s side which the TMDB scraper within Kodi was not expecting. I believe Karellen is not experiencing the issue because he or she is running a later version of Kodi which I suspect contains a later version of the TMDB scraper add-on and isn’t impacted by this issue. I suspect anyone running Kodi 18.0 (Leia) is likely going to notice the issue. 

So unless someone running the latest Alpha version of Kodi (what it is, Matrix?) can chime in and indicate they’re also having the issue, my guess is we’ll just have to wait for an update to the TMDB scraper add-on to be released to address this issue.
Reply
#42
(2020-10-15, 14:06)wsnipex Wrote: I suspect whoever setup the server side went with defaults for HTTP2. The RFC allows unencrypted http2, but some server software has that disabled by default and only allows https.

is there a way to force http1.1 in kodi's curl through some configuration on 18.8 ?
Reply
#43
+1

- No images scrapped since yesterday (actors, posters, fanarts...).
- Kodi 18.8 Leia on Xiaomi Mi Box 3 with Android TV 9 Pie.

Not gonna add my logcat, enough logcats from other users IMHO.
Reply
#44
(2020-10-15, 14:43)shmizan Wrote:
(2020-10-15, 14:06)wsnipex Wrote: I suspect whoever setup the server side went with defaults for HTTP2. The RFC allows unencrypted http2, but some server software has that disabled by default and only allows https.

is there a way to force http1.1 in kodi's curl through some configuration on 18.8 ?
There is no option for that in Kodi 18.
A workaround could be to use a proxy like nghttpx.

Or (not for the faint-hearted) you can comment out this line from xbmc/filesystem/CurlFile.cpp and recompile:
  g_curlInterface.easy_setopt(h, CURLOPT_HTTP_VERSION, CURL_HTTP_VERSION_2_0);
Worked on my end...
Reply
#45
Same issue here in Paris, France.
Reply
  •   
  • 1
  • 2
  • 3(current)
  • 4
  • 5
  • 14
  •   



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Kodi 18.8.0 - Kodi fails to obtain images while scraping movies0
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.