Kodi RPi4 No Sound After Update
#1
So last night when I turned on my Kodi player I noticed it was auto-installing an update. After that, no sound on all videos/video addons.
I tried a different HDMI cable, same problem.
Different HDMI mini > HDMI adapter, same problem.
Different Raspberry Pi 4, same problem.
Different TV, same problem.
Downloaded a fresh image of Kodi 18.8 for RPi4, same problem.
How is this even possible?
Reply
#2
Oh one other note. I plugged headphones into the audio jack, and the audio is working there but not on HDMI to TV.
Tried Settings > Audio > output device: tried HDMI only but same problem. Tried HDMI + Analogue, same problem.
Reply
#3
Also, I tested the same HDMI cable on my XBOX and the TV is blasting audio fine. So TV is good, HDMI cable is good. But BOTH of my RPi4s won't send audio over HDMI.
Reply
#4
Error from logs indicates some problem detecting the sound card? 
Not sure how to interpret this or what to do. 

2019-04-11 16:28:40.259 T:2988454768    INFO: CAESinkALSA - ALSA: /home/jails/home/jenkins/LE/build5/workspace/RPi4/LibreELEC.tv/build.LibreELEC-RPi4.arm-9.2.5/alsa-lib-1.1.9/src/conf.c:4568Sad_snd_config_evaluate) function snd_func_card_driver returned error: No such file or directory

2019-04-11 16:28:40.259 T:2988454768    INFO: CAESinkALSA - ALSA: /home/jails/home/jenkins/LE/build5/workspace/RPi4/LibreELEC.tv/build.LibreELEC-RPi4.arm-9.2.5/alsa-lib-1.1.9/src/confmisc.c:392Sadsnd_func_concat) error evaluating strings
Reply
#5
Post your debug log (wiki) file.
Reply
#6
(2020-10-24, 13:16)popcornmix Wrote: Post your debug log (wiki) file.

http://paste.kodi.tv/urovovitob
Reply
#7
Code:
2019-04-11 16:28:41.337 T:3011818832 INFO: GLES: Maximum texture width: 4096
2019-04-11 16:28:41.338 T:3011818832 DEBUG: guilib: Fill viewport on change for solving rendering passes
2020-10-24 19:15:16.351 T:3011818832 DEBUG: EGL Debugging:

How come your log starts in April 2019..?
Got a Kodi problem? Provide us with a full Debug log (wiki) || Usefull pages: First time user (wiki) || Troubleshooting (wiki) || Free content (wiki) || Forum rules (wiki) || VPN policy (wiki)
Reply
#8
(2020-10-24, 21:25)Klojum Wrote:
Code:
2019-04-11 16:28:41.337 T:3011818832 INFO: GLES: Maximum texture width: 4096
2019-04-11 16:28:41.338 T:3011818832 DEBUG: guilib: Fill viewport on change for solving rendering passes
2020-10-24 19:15:16.351 T:3011818832 DEBUG: EGL Debugging:

How come your log starts in April 2019..?
I never configured the time zone. This is the default it had from the new image I downloaded
Reply
#9
(2020-10-25, 03:31)vertigohopes Wrote: I never configured the time zone. This is the default it had from the new image I downloaded

A timezone will only give you upto 12(?) hours of difference. Enable the "Wait for network" option for getting the correct datetimestamp from the start.
Got a Kodi problem? Provide us with a full Debug log (wiki) || Usefull pages: First time user (wiki) || Troubleshooting (wiki) || Free content (wiki) || Forum rules (wiki) || VPN policy (wiki)
Reply
#10
(2020-10-25, 13:31)Klojum Wrote:
(2020-10-25, 03:31)vertigohopes Wrote: I never configured the time zone. This is the default it had from the new image I downloaded

A timezone will only give you upto 12(?) hours of difference. Enable the "Wait for network" option for getting the correct datetimestamp from the start.
Ok but is that related to the no audio problem? I don't really care about the timestamp, I just want to have audio working.
Reply
#11
(2020-10-28, 20:48)vertigohopes Wrote: Ok but is that related to the no audio problem?

Nope. But one thing could lead to another. So it's better have it fixed.
Got a Kodi problem? Provide us with a full Debug log (wiki) || Usefull pages: First time user (wiki) || Troubleshooting (wiki) || Free content (wiki) || Forum rules (wiki) || VPN policy (wiki)
Reply
#12
Silly question, but is there any chance that you have moved the HDMI cable to the other port?

You only get sound from one port, but if the cable is in the wrong port, you will get picture.

I've just been bitten by the problem, so I wouldn't want you to waste time on something as simple as this.
Reply



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Kodi RPi4 No Sound After Update0
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.