Kodi 19 crash on startup
#1
Hi,
Since Kodi 19 beta I never managed to run Kodi 19 on my iMac. I have no issue with 18.X, however with both beta/rc/final version of Kodi 19, it crashes upon start.
I tried both upgrade and brand new installation but couldn't figure out the root cause.
Any suggestion? Thanks!
Reply
#2
what about posting debug log and crash log? Chances are that you have an add-on that doesn't support Python3.
Reply
#3
I do encounter the same issue on a macbook pro with macos big sur using a fresh Kodi install. Kodi 18.x works great.

Log file: https://paste.kodi.tv/raxigiyofa.kodi
Reply
#4
(2021-02-20, 23:25)somy Wrote: Hi,
Since Kodi 19 beta I never managed to run Kodi 19 on my iMac. I have no issue with 18.X, however with both beta/rc/final version of Kodi 19, it crashes upon start.
I tried both upgrade and brand new installation but couldn't figure out the root cause.
Any suggestion? Thanks!
I have the same problem, except I was actually able to run one of the 19 Betas. Now, it just dumps back to the Finder. Basic crash data:


Crashed Thread:        0  Dispatch queue: com.apple.main-thread

Exception Type:        EXC_BAD_ACCESS (SIGSEGV)
Exception Codes:       KERN_INVALID_ADDRESS at 0x0000000000000000
Exception Note:        EXC_CORPSE_NOTIFY

Termination Signal:    Segmentation fault: 11
Termination Reason:    Namespace SIGNAL, Code 0xb
Terminating Process:   exc handler [809]

VM Regions Near 0:
-->
    __TEXT                 0000000109981000-0000000114108000 [167.5M] r-x/rwx SM=COW  /Applications/Kodi 19.app/Contents/MacOS/Kodi

We go through this every time an Alpha becomes a Beta/RC. After a couple of months, Kodi will magically start working and nobody will say "Boo" about why. *SIGH*
Reply
#5
(2021-02-22, 12:42)ac0mputerguru Wrote: Basic crash data

why not posting full crash data? From this excerpt it is only clear that some null pointer was accessed.
Reply
#6
Crashing on start up as well here, just updated to 19, clean install. - well deleting kodi in application folder at least....

error log

https://0bin.net/paste/dbmM-2wZ#ViDVemUL...24MwDNJZJY
Reply
#7
(2021-02-22, 16:24)kambala Wrote:
(2021-02-22, 12:42)ac0mputerguru Wrote: Basic crash data

why not posting full crash data? From this excerpt it is only clear that some null pointer was accessed.
Because we're not supposed to post crash data on here. I'm just using the current version v18 until they get it fixed. To repeat myself, this happens EVERY TIME they update Kodi. I've been the good boy and tried to help in 17 and 18, but was fluffed off. Kewl. I won't waste my time, other than to say that it isn't working again.
Reply
#8
You can put the crash log onto a paste site, just like any other log file thats requested.

You say it fails every time, but anecdotally i've downloaded from the downloads page, and run the v19 release with no issues whatsoever. 
Unfortunately because someone posts a log doesnt mean anyone will necessarily be able to fix/assist the issue, but no log guarantees that no one will be able to help.
Reply
#9
Hi, just want to report removing userdata solves the issue, but I have to reconfigure Kodi from scratch.
On Windows the experience is much better, it automatically migrates all plugins.
Reply
#10
(2021-02-23, 11:24)somy Wrote: Hi, just want to report removing userdata solves the issue, but I have to reconfigure Kodi from scratch.

Not so much a solution, but more a workaround. Possibly some setting(s) that got mangled during the update.
Unsupported v19 skins can also get you similar results.
Got a Kodi problem? Provide us with a full Debug log (wiki) || Usefull pages: First time user (wiki) || Troubleshooting (wiki) || Free content (wiki) || Forum rules (wiki) || VPN policy (wiki)
Reply
#11
(2021-02-23, 03:30)Pdubbbs Wrote: Crashing on start up as well here, just updated to 19, clean install. - well deleting kodi in application folder at least....

error log

https://0bin.net/paste/dbmM-2wZ#ViDVemUL...24MwDNJZJY

thanks. At least it's clear now that it's related to one of VFS addons. Although pretty strange that it happens on clean install.

FYI I couldn't reproduce on Mojave, Catalina and Big Sur (the latter running via Rosetta).
Reply
#12
(2021-02-23, 11:24)somy Wrote: Hi, just want to report removing userdata solves the issue, but I have to reconfigure Kodi from scratch.
On Windows the experience is much better, it automatically migrates all plugins.

So I just did the same, just went into library/application support , and there was a 1.8GB folder titled Kodi, deleted that as well, and re installed Kodi 19 and now it runs. Although its unfortunate I will need to re configure everything, at least I have my library sorted with NFO files so it's mainly, skins, add ons etc, 19 better be worth it, and hopefully they made the subtitle font borders less ugly, that's all I want really.
Reply



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Kodi 19 crash on startup0
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.