Shared local MySQL Database Clients Randomly Missing Artwork/Thumbnails
#1
I set up a super simple mysql database implementation on my Windows HTPC a year or two ago and I have a bunch of local devices accessing it directly.
Everything still WORKS, I can see new movies/TV show episodes pop up as they get added to the host device, and watch statuses get updated and tracked on/from all devices.

The problem started in V18 I think, but it has become worse in V19, where all the clients will randomly be missing movie or TV show artworks (they just appear blank). The show background artwork seems to show up, but for movies it seems not to. Which shows/movies get afflicted with this seems RANDOM and different on each client device. More recently, in V19, episodes appearing in the 'Recently Added' widget (regardless of which skin I use) will randomly have blank thumbnails too.

Both Windows AND Android database clients are affected by this. The host machine is perfectly fine, all artwork and thumbnails are fine.

Here are some screenshots from a Windows client, one missing show and one missing movie.
https://imgur.com/a/Q5DyhhK

These are the advancedsettings that I use on my client devices. Am I missing something? Is this a known issue/bug? 

<advancedsettings>
<videodatabase>
<type>mysql</type>
<host>192.168.1.9</host>
<port>3306</port>
<user>kodi</user>
<pass>----</pass>
</videodatabase>

<musicdatabase>
<type>mysql</type>
<host>192.168.1.9</host>
<port>3306</port>
<user>kodi</user>
<pass>----</pass>
</musicdatabase>

<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>209715200</memorysize>
</cache>

</advancedsettings>
Reply
#2
Do you use local artwork, or is the artwork coming from the scraper?
My Signature
Links to : Official:Forum rules (wiki) | Official:Forum rules/Banned add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)
Links to : HOW-TO:Create Music Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki) || Artwork (wiki) | Basic controls (wiki) | Import-export library (wiki) | Movie sets (wiki) | Movie universe (wiki) | NFO files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
#3
I dont know the structure of Kodi. I do know that I have bypassed this problem by copying the Textures.db and Thumbnails folder from a good location to a new one. All art there immediately.

Put the thumbnails on your nas and use path substitution. Silver bullet.
Reply
#4
(2021-06-03, 21:45)Karellen Wrote: Do you use local artwork, or is the artwork coming from the scraper?
I don't know? I haven't manually done anything special, so whatever the default behavior is?
Reply
#5
(2021-06-04, 04:20)jmgibson1981 Wrote: I dont know the structure of Kodi. I do know that I have bypassed this problem by copying the Textures.db and Thumbnails folder from a good location to a new one. All art there immediately.

Put the thumbnails on your nas and use path substitution. Silver bullet.
Could you explain this in a bit more detail please?
Reply
#6
Alright, I enabled debug logging on one of my Windows clients and I may have some clues. I see a whole bunch of entries like this:

2021-06-04 13:53:00.303 T:14012   DEBUG <general>: CTextureCacheJob::GetImageHash - unable to stat url http://image.tmdb.org/t/p/original/8QSLv...F5ZRZl.jpg
2021-06-04 13:53:00.303 T:20236   DEBUG <general>: CTextureCacheJob::GetImageHash - unable to stat url http://image.tmdb.org/t/p/original/Aprhf...LolLjq.jpg
2021-06-04 13:53:00.342 T:6380    DEBUG <general>: CTextureCacheJob::GetImageHash - unable to stat url http://image.tmdb.org/t/p/original/gMfst...ujUDfb.jpg
2021-06-04 13:53:00.354 T:14012   DEBUG <general>: CTextureCacheJob::GetImageHash - unable to stat url http://image.tmdb.org/t/p/original/bpj8m...N6WFYr.jpg
2021-06-04 13:53:00.356 T:20236   DEBUG <general>: CTextureCacheJob::GetImageHash - unable to stat url http://image.tmdb.org/t/p/original/lDlGP...MyPc2H.jpg

That made me look at the library settings. In the database host Kodi instance, if I look at the 'choose content' for my movie library the default information provider is the movie databse. However, if I try to access these settings on a client Kodi install I can't. That's because the library is shared so if I look in the Videos->Files menu there is nothing there.

With that said, I'm not sure what to do from here...
Reply
#7
(2021-06-04, 20:13)pavichokche Wrote: 2021-06-04 13:53:00.303 T:14012   DEBUG <general>: CTextureCacheJob::GetImageHash - unable to stat url http://image.tmdb.org/t/p/original/8QSLv...F5ZRZl.jpg
These look like deleted artwork links at tmdb.

Early last year, TMDB conducted a massive purge of artwork, so many users had the same problem as you. Easiest solution is to Refresh the the movie/show so the new artwork links are downloaded.

As for the mysql part, maybe @Klojum might know.
My Signature
Links to : Official:Forum rules (wiki) | Official:Forum rules/Banned add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)
Links to : HOW-TO:Create Music Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki) || Artwork (wiki) | Basic controls (wiki) | Import-export library (wiki) | Movie sets (wiki) | Movie universe (wiki) | NFO files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply
#8
(2021-06-04, 20:13)pavichokche Wrote: unable to stat url

That is "Linux speak" for File Not Found. Seeing all the unsecure http links, that's probably your clue.

One option: totally rescrape your entire media collection. The only backdrop is that you lose all your resume points and watch statuses... There should be a separate add-on for that: backup and restore watch+resume statuses.

MySQL is not the bad guy here. As Karellen pointed out, there was a big spring cleaning at TMDB, and lots of other/new thumbs came back for it.
Got a Kodi problem? Provide us with a full Debug log (wiki) || Usefull pages: First time user (wiki) || Troubleshooting (wiki) || Free content (wiki) || Forum rules (wiki) || VPN policy (wiki)
Reply
#9
@Karellen  and @Klojum thank you so much, that resolved the missing TV show/Movie artwork issues!
By the way, the addon you were referring to, Klojum, is called 'WatchedList' and it's in the Kodi addon repository under 'Program add-ons'. It worked very well, once I made sure to re-scrape my library using the same scrapers.

Also Karellen I ran into another issue while rescraping, and one of your posts helped me resolve it - the thing where massive shows with lots of artwork like 'The Simpsons' fail to fit into the database, so I had to edit the storage type for some entries.


Anyway, I still have the remaining issue of missing episode thumbnails in the 'recently added' widgets, but that I think is a completely separate issue for another time and another thread.
Again, thank you.
Reply
#10
(2021-06-07, 17:59)pavichokche Wrote: the addon you were referring to, Klojum, is called 'WatchedList

Okay, I have never used that add-on. I use my own PHP written tools (backup and otherwise) to keep my database into shape. Smile
Got a Kodi problem? Provide us with a full Debug log (wiki) || Usefull pages: First time user (wiki) || Troubleshooting (wiki) || Free content (wiki) || Forum rules (wiki) || VPN policy (wiki)
Reply
#11
(2021-06-07, 17:59)pavichokche Wrote: Also Karellen I ran into another issue while rescraping, and one of your posts helped me resolve it - the thing where massive shows with lots of artwork like 'The Simpsons' fail to fit into the database, so I had to edit the storage type for some entries.
Great. Good to hear it is all fixed!!
My Signature
Links to : Official:Forum rules (wiki) | Official:Forum rules/Banned add-ons (wiki) | Debug Log (wiki)
Links to : HOW-TO:Create Music Library (wiki) | HOW-TO:Create_Video_Library (wiki) || Artwork (wiki) | Basic controls (wiki) | Import-export library (wiki) | Movie sets (wiki) | Movie universe (wiki) | NFO files (wiki) | Quick start guide (wiki)
Reply



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Shared local MySQL Database Clients Randomly Missing Artwork/Thumbnails0
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.