EPG not showing (error LoadInitialEPGForGroup Unable to parse XML)
#1
Hi all,

I just got and Nvidia Shield TV, where I installed Kodi 19.1 connected to my Dreambox DM820 using the pvr.vuplus Kodi add-on.
I managed to see the channels, after fiddling with the authorization configurations in the dreambox to deactivate authorization tokens, but I cannot manage to make the EPG work.
The guide is always empty. I tried to clear the guide data and delete the Epg13.db file to try to trigger a new download but I cannot make it work.
In the kodi log file I find these entries related to EPG:
[...]
2021-06-16 20:04:58.103 T:28521    INFO <general>: Running database version Epg13
[...]
2021-06-16 20:05:00.243 T:28542   ERROR <general>: AddOnLog: pvr.vuplus: pvr.vuplus - LoadInitialEPGForGroup Unable to parse XML: Error reading end tag. at line 180
2021-06-16 20:05:00.244 T:28542    INFO <general>: AddOnLog: pvr.vuplus: pvr.vuplus - Initialise Initial EPG Loaded - 283 (ms)
[...]
2021-06-16 20:09:16.369 T:28566 WARNING <general>: AddOnLog: pvr.vuplus: pvr.vuplus - GetEPGForChannel Could not find <e2event> element for channel: a.tv HD
[...]
2021-06-16 20:17:36.643 T:28566 WARNING <general>: AddOnLog: pvr.vuplus: pvr.vuplus - GetEPGForChannel Could not find <e2event> element for channel: gotv neu
[...]

The full kodi.log is available here: https://paste.kodi.tv/henaqoyiba.kodi

The EPG guide can be seen without any problems in the Dreambox.

Do you have any idea on how I could get the EPG to work?

Thank you and regards,
Giulio
Reply
#2
You will need to enable debug logging and then restart kodi to see the real error. When you do this you should see the epg url used for a channel.

Copy this and try it in a browser. It should be well formed XML data. Save it to file and paste using the kodi paste site.

There will be a LOT of log in debug mode!

It’s possible that dreambox have changed something. The addon runs on OpenWebIf which is the open source API. When they veer off the original API is when things break.
Maintainer of Enigma2 PVR addon: repo, docschangelog
How to create a full debug: here
Reply
#3
(2021-06-17, 22:52)phunkyfish Wrote: You will need to enable debug logging and then restart kodi to see the real error. When you do this you should see the epg url used for a channel.

Copy this and try it in a browser. It should be well formed XML data. Save it to file and paste using the kodi paste site.

There will be a LOT of log in debug mode!

It’s possible that dreambox have changed something. The addon runs on OpenWebIf which is the open source API. When they veer off the original API is when things break.
Reply
#4
Thank you for your support!
I enabled debug and this is the kodi.log file: https://paste.kodi.tv/sesefavazu.kodi
This is the URL being called: http://10.0.0.9/web/epgnownext?bRef=1%3A...%20bouquet
That generates an error in the backend, this is the answer from the server: https://paste.kodi.tv/cidojaxeke

URL decoded the bRef parameter is 1:7:1:0:0:0:0:0:0:0:FROM BOUQUET "userbouquet.LastScanned.tv" ORDER BY bouquet, I tried to remove the last part and leave only the channel id and this returns the correct EPG program:
I tried to call the URL as http://10.0.0.9/web/epgnownext?bRef=1%3A...3A0%3A0%3A

Is is a backend problem not supporting some syntax of the epgnownext API or is it a a pvr.plus problem calling the epgnownext API in the wrong way?
Any suggestions on how could I move further from here?

Thank you again for your precious help!
Reply
#5
You can see the problem. The backend starts by sending xml and then switches to returning html. As this is not valid xml it can’t be processed.

So it’s the backend that’s returning bad responses. So I would contact dreambox support.
Maintainer of Enigma2 PVR addon: repo, docschangelog
How to create a full debug: here
Reply
#6
(2021-06-19, 22:05)phunkyfish Wrote: You can see the problem. The backend starts by sending xml and then switches to returning html. As this is not valid xml it can’t be processed.

So it’s the backend that’s returning bad responses. So I would contact dreambox support.
I think I found the root cause: the WebInterface API throws an error because it cannot find the userbouquet.LastScanned.tv bouquet.
This bouquet name is probably generated by the pvr plus plugin and therefore should probably not be sent to the backend...

I changed this setting in the client configuration: "Channels" > "TV bouquet fetch mode" to "Favourites bouquet" instead of "All bouquets" as it was.
I can now see the EPG!

Thank you for your support and regards,
Giulio
Reply
#7
Amazing. Glad you figured it out! It must be that the last scanned bouquet is standard on OpenWebIf but not on DreamOS.
Maintainer of Enigma2 PVR addon: repo, docschangelog
How to create a full debug: here
Reply
#8
(2021-06-22, 09:09)phunkyfish Wrote: Amazing. Glad you figured it out! It must be that the last scanned bouquet is standard on OpenWebIf but not on DreamOS.
As I was getting the EPG for some channels to disappear in Kodi I enabled debug again to check what was going on: it turns out pvr.vuplus still tries to get the userbouquet.LastScanned.tv bouquet besides the userbouquet.favourites.tv one, in spite of the configuration. It seems to me that this bouquet is hardcoded to be always loaded: https://github.com/kodi-pvr/pvr.vuplus/b...pg.cpp#L75
Probably this messes up somehow the EPG?

My workaround was to enable multi-bouquet in the Dreambox and manually create the bouquet /etc/enigma2/userbouquet.LastScanned.tv as a copy of userbouquet.favourites.tv and adding it to /etc/enigma2/bouquets.tv
I now cleared the EPG data and I got the full EPG back again, I will keep you updated to let you know if this worked!
Reply



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
EPG not showing (error LoadInitialEPGForGroup Unable to parse XML)0
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.