•   
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9(current)
  • 10
  • 11
  • 39
  •   
[LINUX] HOW-TO get Live TV with VDR working in XBMC for Linux
nanite1000 Wrote:I have the same problem. What linux are you using, xbmc Live install like I have? Anywaysz...
Now that I saw this working as a test I think I'll do a proper install of latest Ubuntu v8.10 to HDD and install it properly to there. I got a bit excited over this, tested with DVB-T USB device that was lying around, now ordered a DVB-C pci card to do it for real Wink

Thanx again for the guide and VDR support for XBMC.

I install minimal cd of intrepid 8.10,
First install firmware for hauppauge hvr 4000, update alsa, update nvidia and make the guide.
I try again and delete first /.xbmc and /usr/share/xbmc and reinstall xbmc-vdpau again.
Now it works, but in tv section i have same problem: Channel Lock
I think vdr don't kown i have 2 frontend and search first and not dvd-t (second).

Another question: How i make start vdr backend on machine boot?

Edit:
I forget this.
I configured my hauppauge remote several times with xbmc live, linux and it works fine.
With this install, works only one time and now if I run irw give me the codes correctly, but on xbmc don´t work. I reinstall Lircmap.xml and my remote is in.


thanks
Reply
nanite1000 Wrote:After lots of googling, apt-gets... I got it working in this xbmc live usb stick.
Nice work on the VDR support!
At least the picture is there Wink EPG doesnt seem to update.

How did you solve "cannot get working directory" (SVN) ?
Arctic MC001 + Openelec
Image
Reply
corpetit Wrote:Now it works, but in tv section i have same problem: Channel Lock
thanks

vdr-sxfe work?
Did you look at the vdr log in syslog?

corpetit Wrote:Another question: How i make start vdr backend on machine boot?
thanks

First create this file in /etc/init.d called vdrlaunch

Quote:#!/bin/bash
#
# Script de démarrage de VDR (vdrlaunch)
#

VDRLOG=/var/log/vdr.log
PATH=$PATH:/usr/local/bin;export PATH

case "$1" in
start)
chmod 666 $VDRLOG
echo -n "Démarrage de VDR"
echo -n "Démarrage de VDR : " >> $VDRLOG 2>&1 &
date >> $VDRLOG 2>&1
screen -d -m -S vdr /usr/local/bin/runvdr >>$VDRLOG 2>&1
RETVAL=$?
;;
stop)
echo -n "Arrêt de VDR"
echo -n "Arrêt de VDR :" >> $VDRLOG 2>&1
date >> $VDRLOG 2>&1
killall -s 9 runvdr >> $VDRLOG 2>&1
killall -s 9 vdr >> $VDRLOG 2>&1
RETVAL=$?
;;
restart)
$0 stop;
$0 start;
;;
status)
pgrep vdr > /dev/null
if [ $? -eq 0 ]
then
echo "VDR est démarré"
else
echo "VDR est arrêté"
fi
RETVAL=0
;;
*)
echo "Usage: $0 {start|stop|restart|status}"
exit 1
esac
exit $RETVAL

Make it executable

Quote:sudo chmod 755 /etc/init.d/vdrlaunch

Then execute.

Quote:sudo update-rc.d vdrlaunch start 97 2 3 4 5 . stop 02 0 1 6 .
Reply
sosi Wrote:vdr-sxfe work?
Did you look at the vdr log in syslog?

.

vdr-sxfe don´t work:
Server greeting: Access denied
Can´t connect to tcp://192.168.1.151:37890
Connections closed
Reply
Thanx a lot for this nice feature.

It works so far:
I start xbmc - a process xbmc.bin running with 99% but nothing to see
A second start from xbmc shows the gui - but under top there is now a second process.

Why it dont start with gui?

thx - and sorry for my broken english Confused
Reply
corpetit Wrote:vdr-sxfe don´t work:
Server greeting: Access denied
Can´t connect to tcp://192.168.1.151:37890
Connections closed

View and modify the file /etc/vdr/plugins/streamdev/streamdevhosts.conf
Reply
molten_universe Wrote:Hello!

When starting VDR I get the following error:

ERROR: loading plugin libvdr-streamdev-server.so.1.7.4: undefined symbol: _ZN10cIndexFile3GetEiPtPlPbPi

Everything compiled without errors. An unpatched streamdev plugin loads without problems. Any idea?

I get the same error, were able to fix this error. Anyone else get this error?

-joe
Reply
sosi Wrote:View and modify the file /etc/vdr/plugins/streamdev/streamdevhosts.conf

I modify it with my ip and now works, but appears "no signal"

The problem, i think, is my hauppauge hvr 4000 and vdr. Hvr 4000 is multifrontend and I read in google that vrd not support multifrontend.

Thanks
Reply
corpetit Wrote:The problem, i think, is my hauppauge hvr 4000 and vdr. Hvr 4000 is multifrontend and I read in google that vrd not support multifrontend.

Thanks

http://linuxtv.org/wiki/index.php/Hauppa...V-HVR-4000

Some users in http://vdr-portal.de use this card with vdr. I'm sure that vdr supports this card. Maybe you should ask in vdr-portal.de. They have a english area.

Do you have a valid channels.conf? Maybe this helps: http://linuxtv.org/wiki/index.php/Hauppa...ith_Mythtv .
Reply
corpetit Wrote:I modify it with my ip and now works, but appears "no signal"

The problem, i think, is my hauppauge hvr 4000 and vdr. Hvr 4000 is multifrontend and I read in google that vrd not support multifrontend.

Thanks

+1 semerchet

vdr supports multifrontend.
Reply
Hi, I begin all process again, step by step, but not run. No signal appairs again

http://pastebin.com/f5bdc7546

w_scan detect all channels and generate channels.conf

I think always connect frontend 0 (dvb-s) and no change to frontend 1 (dvb-t). I have tried with all drivers with wrong result.

This is my dmesg | grep -i dvb

Code:
[   19.269127] cx88[0]: subsystem: 0070:6902, board: Hauppauge WinTV-HVR4000 DVB-S/S2/T/Hybrid [card=68,autodetected], frontend(s): 2
[   20.824132] tveeprom 0-0050: TV standards PAL(B/G) PAL(I) SECAM(L/L') PAL(D/D1/K) ATSC/DVB Digital (eeprom 0xf4)
[   21.010000] cx88/2: cx2388x dvb driver version 0.0.6 loaded
[   21.010003] cx88/2: registering cx8802 driver, type: dvb access: shared
[   21.010006] cx88[0]/2: subsystem: 0070:6902, board: Hauppauge WinTV-HVR4000 DVB-S/S2/T/Hybrid [card=68]
[   21.010009] cx88[0]/2: cx2388x based DVB/ATSC card
[   21.388531] DVB: registering new adapter (cx88[0])
[   21.388534] DVB: registering adapter 0 frontend 0 (Conexant CX24116/CX24118)...
[   21.388823] DVB: registering adapter 0 frontend 1 (Conexant CX22702 DVB-T)...

Now last log, as indicated with multifrontend in http://linuxtv.org/wiki/index.php/Ha...WinTV-HVR-4000

http://pastebin.com/f2b146f6

Any idea to solve this big (almost for me) problem.
Thanks
Reply
piotr Wrote:How did you solve "cannot get working directory" (SVN) ?

I installed the cvs streamdev source temporarily to /mnt/vdr and then moved it back to cd /home/vdr/src/vdr/PLUGINS/src

/mnt is the fat filesystem on the stick 'outside' linux.
When getting streamdev somehow the cvs dont like the filesystem on XBMC live.
Getting the XBMC source with cvs works ok though.
Asus P5N7A-VM|Win7 32bit|Intel C2D E8400|2GB|integrated nVidia 9300-HDMI|Integrated Audio-Optical SPDIF| 50" plasma 3DTV (Samsung PS50C7705)
Reply
corpetit Wrote:Now last log, as indicated with multifrontend in http://linuxtv.org/wiki/index.php/Ha...WinTV-HVR-4000

http://pastebin.com/f2b146f6

Check with
Code:
sudo lsof /dev/dvb/adapter1/frontend0
for unwanted processes.
Reply
I try to install again all process, but now with kernel 2.6.28 that provides firmware and drivers for hauppauge hvr 4000

On Xine compilation i have a error
Code:
ff_video_decoder.c:126: warning: AVPaletteControl is deprecated
ff_video_decoder.c: In function ff_convert_frame:
ff_video_decoder.c:582: error: PIX_FMT_RGBA32 undeclared (first use in this function)
ff_video_decoder.c:582: error: (Each undeclared identifier is reported only once
ff_video_decoder.c:582: error: for each function it appears in.)
ff_video_decoder.c: In function ff_handle_special_buffer:
ff_video_decoder.c:950: warning: AVPaletteControl is deprecated
ff_video_decoder.c:954: warning: AVPaletteControl is deprecated
ff_video_decoder.c: In function ff_handle_buffer:
ff_video_decoder.c:1290: error: PIX_FMT_RGBA32 undeclared (first use in this function)
ff_video_decoder.c:1346: warning: passing argument 1 of pp_postprocess from incompatible pointer type
ff_video_decoder.c: In function init_video_plugin:
ff_video_decoder.c:1670: warning: dereferencing type-punned pointer might break strict-aliasing rules
make[4]: *** [xineplug_decode_ff_la-ff_video_decoder.lo] Error 1
make[4]: Leaving directory `/usr/src/xine-lib-1.2/src/combined/ffmpeg'
make[3]: *** [all] Error 2
make[3]: Leaving directory `/usr/src/xine-lib-1.2/src/combined/ffmpeg'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/usr/src/xine-lib-1.2/src/combined'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/usr/src/xine-lib-1.2/src'
make: *** [all-recursive] Error 1

How can i solve this? I´m totally nebwie with linux and it´s too much for my.

Thanks

******* Solved *******

Download svn package from http://hg.debian.org/hg/xine-lib/xine-li...yle=gitweb and compile again.
Reply
The VDR Community is currently voting which patches should be included in the next version of VDR. We XBMC users need one patch to be implemented. So please, go to http://www.nmsweb.de/vdr/patch.php (no registration required) and vote for "GETRECORDEVENT" by setting its value to "5".
Voting will take you just 5-10 seconds and this could help all XBMC users.

VDR main developer Klaus said in this thread (german only) that he will take a look at the patches most voted for.
Reply
  •   
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9(current)
  • 10
  • 11
  • 39
  •   



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
[LINUX] HOW-TO get Live TV with VDR working in XBMC for Linux14
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.