Creative Audigy 2 zs no sound
#1
Hi,
I'm desparately trying to have my creative audigy 2 zs pci sound card working. I'm on Ubuntu 9.04. I have sound on Rhythmbox, Totem, and VLC. Strangely enough, I also have the navigation sounds of XBMC. But no sound for movies or music. I'm also trying to stay away from the too complicated Pulseaudio, so I am working with alsa. Any idea what I could try?
Reply
#2
You should post what your current settings are for audio hardware in XBMC as well as what kind of connection to your sound setup you're using (i.e.: 6 channel analog). I would recommend posting your aplay -l and aplay -L for others to see and diagnose. Also, if you're using a .asoundrc file in your home directory, post that as well.
Reply
#3
aplay -l: (sorry, its in french)
Quote:[email protected]:~$ aplay -l
**** Liste des PLAYBACK périphériques ****
carte 0: Audigy2 [Audigy 2 ZS [SB0350]], périphérique 0 : emu10k1 [ADC Capture/Standard PCM Playback]
Sous-périphériques: 32/32
Sous-périphérique: #0: subdevice #0
Sous-périphérique: #1: subdevice #1
Sous-périphérique: #2: subdevice #2
Sous-périphérique: #3: subdevice #3
Sous-périphérique: #4: subdevice #4
Sous-périphérique: #5: subdevice #5
Sous-périphérique: #6: subdevice #6
Sous-périphérique: #7: subdevice #7
Sous-périphérique: #8: subdevice #8
Sous-périphérique: #9: subdevice #9
Sous-périphérique: #10: subdevice #10
Sous-périphérique: #11: subdevice #11
Sous-périphérique: #12: subdevice #12
Sous-périphérique: #13: subdevice #13
Sous-périphérique: #14: subdevice #14
Sous-périphérique: #15: subdevice #15
Sous-périphérique: #16: subdevice #16
Sous-périphérique: #17: subdevice #17
Sous-périphérique: #18: subdevice #18
Sous-périphérique: #19: subdevice #19
Sous-périphérique: #20: subdevice #20
Sous-périphérique: #21: subdevice #21
Sous-périphérique: #22: subdevice #22
Sous-périphérique: #23: subdevice #23
Sous-périphérique: #24: subdevice #24
Sous-périphérique: #25: subdevice #25
Sous-périphérique: #26: subdevice #26
Sous-périphérique: #27: subdevice #27
Sous-périphérique: #28: subdevice #28
Sous-périphérique: #29: subdevice #29
Sous-périphérique: #30: subdevice #30
Sous-périphérique: #31: subdevice #31
carte 0: Audigy2 [Audigy 2 ZS [SB0350]], périphérique 2 : emu10k1 efx [Multichannel Capture/PT Playback]
Sous-périphériques: 8/8
Sous-périphérique: #0: subdevice #0
Sous-périphérique: #1: subdevice #1
Sous-périphérique: #2: subdevice #2
Sous-périphérique: #3: subdevice #3
Sous-périphérique: #4: subdevice #4
Sous-périphérique: #5: subdevice #5
Sous-périphérique: #6: subdevice #6
Sous-périphérique: #7: subdevice #7
carte 0: Audigy2 [Audigy 2 ZS [SB0350]], périphérique 3 : emu10k1 [Multichannel Playback]
Sous-périphériques: 1/1
Sous-périphérique: #0: subdevice #0
carte 0: Audigy2 [Audigy 2 ZS [SB0350]], périphérique 4 : p16v [p16v]
Sous-périphériques: 1/1
Sous-périphérique: #0: subdevice #0
carte 1: Intel [HDA Intel], périphérique 0 : ALC662 Analog [ALC662 Analog]
Sous-périphériques: 1/1
Sous-périphérique: #0: subdevice #0
carte 1: Intel [HDA Intel], périphérique 1 : ALC662 Digital [ALC662 Digital]
Sous-périphériques: 1/1
Sous-périphérique: #0: subdevice #0
[email protected]:~$

aplay -L
Quote:[email protected]:~$ aplay -L
front:CARD=Audigy2,DEV=0
Audigy 2 ZS [SB0350], ADC Capture/Standard PCM Playback
Front speakers
rear:CARD=Audigy2,DEV=0
Audigy 2 ZS [SB0350], ADC Capture/Standard PCM Playback
Rear speakers
center_lfe:CARD=Audigy2,DEV=0
Audigy 2 ZS [SB0350], ADC Capture/Standard PCM Playback
Center and Subwoofer speakers
side:CARD=Audigy2,DEV=0
Audigy 2 ZS [SB0350], ADC Capture/Standard PCM Playback
Side speakers
surround40:CARD=Audigy2,DEV=0
Audigy 2 ZS [SB0350], ADC Capture/Standard PCM Playback
4.0 Surround output to Front and Rear speakers
surround41:CARD=Audigy2,DEV=0
Audigy 2 ZS [SB0350], ADC Capture/Standard PCM Playback
4.1 Surround output to Front, Rear and Subwoofer speakers
surround50:CARD=Audigy2,DEV=0
Audigy 2 ZS [SB0350], ADC Capture/Standard PCM Playback
5.0 Surround output to Front, Center and Rear speakers
surround51:CARD=Audigy2,DEV=0
Audigy 2 ZS [SB0350], ADC Capture/Standard PCM Playback
5.1 Surround output to Front, Center, Rear and Subwoofer speakers
surround71:CARD=Audigy2,DEV=0
Audigy 2 ZS [SB0350], ADC Capture/Standard PCM Playback
7.1 Surround output to Front, Center, Side, Rear and Woofer speakers
iec958:CARD=Audigy2,DEV=0
Audigy 2 ZS [SB0350], ADC Capture/Standard PCM Playback
IEC958 (S/PDIF) Digital Audio Output
null
Discard all samples (playback) or generate zero samples (capture)
front:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, ALC662 Analog
Front speakers
surround40:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, ALC662 Analog
4.0 Surround output to Front and Rear speakers
surround41:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, ALC662 Analog
4.1 Surround output to Front, Rear and Subwoofer speakers
surround50:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, ALC662 Analog
5.0 Surround output to Front, Center and Rear speakers
surround51:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, ALC662 Analog
5.1 Surround output to Front, Center, Rear and Subwoofer speakers
surround71:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, ALC662 Analog
7.1 Surround output to Front, Center, Side, Rear and Woofer speakers
iec958:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, ALC662 Digital
IEC958 (S/PDIF) Digital Audio Output
[email protected]:~$

I'm using the regular green connection for one set of speakers. And I have no .asoundrc file.
Reply
#4
Are you connected the card via passthrough or analog output?
Reply
#5
rossgemuend Wrote:You should post what your current settings are for audio hardware in XBMC

we still need this!

my best guess at the moment would be that mplayer and paplayer send the audio to either the intel card or the SPDIF out of the audigy (fantastic card btw, I loved the emu10k1!)
OpenElec Standalone --> Asus Chromebox 'Panther' --> Onkyo TX-NR709 --> Sony 55" X85C Android TV (also with Kodi!)
Asus Chromebox EZ Script
Kodi on Sony Bravia Android TVs
Reply
#6
Audio output: Analog
Audio output device: default

Again, I have the xbmc navigation sounds, and no sound playing movies or music.

If the player is sending the audio to the intel card. Would the solution be to disable the intel card in the Bios?
Reply
#7
Eureka!

Disabling the integrated Intel card did it. Thanks for the hint.
Reply
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Creative Audigy 2 zs no sound00
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.