• 1(current)
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
  •   
USB drive not appearing
#1
Hi,

I'm having a bit of trouble accessing a usb drive in XBMC.

I have a 1tb usb drive formatted in NTFS which is where I store all my media files, it has been working fine for just over a month and now all of a sudden I can't see the drive in the Files menu and I can't play any of the files.

It was working fine yesterday until I rebooted XBMC and then I couldn't access it

I'm running XBMCLive 9.04.1 updated to the latest SVN (I think) on an Asrock ION 330

The system shows XBMC pre-9.10 r23164 (compiled : Sep 27 2009)

http://pastebin.com/m20d9f58e

I hope thats enough info, I apologize if I have missed anything out.

Any help would be greatly appreciated.

Jamie.
Reply
#2
Forgot to mention XBMCLive was booted from a usb pen and then installed to the internal hard drive.
Reply
#3
From that log all I can readout is that HAL doesn't notice any drives. This indicates a serious error in the subsystems, or hw failure.

You better try a full ubuntu (live will suffice) and see if it's hw failure. if it's not then reinstallation of XBMC Live would be next step.

Cheers,
Tobias
If you have problems please read this before posting

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.

Image

"Well Im gonna download the code and look at it a bit but I'm certainly not a really good C/C++ programer but I'd help as much as I can, I mostly write in C#."
Reply
#4
I have tried connecting the drive to a windows pc and although it doesn't appear in my computer it does show up in computer management but requires formatting.

Is there any way I can get it working without reformatting? I don't want to lose nearly 500gb of media.
Reply
#5
Unfortunately the same thing happened to me. I found using Partition magic on my Windows Machine with the USB drive attached the only answer. It could recover some of the files. I've tried this twice and once all the files were recovered, the time I lost quite some files to garbled filenames.

Basically the mistake is grounded in less than awesome NTFS support in the Linux Subsystem. I recommend you to shift to ext2 filesystem. That will save you some headache in the future.
Reply
#6
Ok I think I can safely assume that it is XBMC that is corrupting my hard drive.

I have reformatted the drive to NTFS and plugged it into my Asrock but it still doesn't show up. I have also tried connecting a usb pen formatted in FAT32 and get the same result.

I loaded up Ubuntu and connected both drives and they both show up on the desktop.

So it has to be something in XBMC that is not mounting the drive correctly, also I'm pretty sure this happened just after I updated to the latest SVN.
Reply
#7
ahhh omg if this is true then i just lost 2tb of data... i am hoping it is just a bug

edit: nvm everything is still intact but weird how the drive isn't detected under xbmc live the drive works perfectly under windows
Reply
#8
Cosmichunter Wrote:Ok I think I can safely assume that it is XBMC that is corrupting my hard drive.

I have reformatted the drive to NTFS and plugged it into my Asrock but it still doesn't show up. I have also tried connecting a usb pen formatted in FAT32 and get the same result.

I loaded up Ubuntu and connected both drives and they both show up on the desktop.

So it has to be something in XBMC that is not mounting the drive correctly, also I'm pretty sure this happened just after I updated to the latest SVN.

Reread my post, if it's showing up in Windows then linux is bad in XBMC Live you have, or you have altered it somehow, intantionally or not.

Reinstall XBMC Live.
If you have problems please read this before posting

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.

Image

"Well Im gonna download the code and look at it a bit but I'm certainly not a really good C/C++ programer but I'd help as much as I can, I mostly write in C#."
Reply
#9
i reinstalled xbmc live and the drives appeared but when i updated to the latest svn they disappeared again...
Reply
#10
Same problem.
I updated to SVN 23321 and my USB drives won't no longer mount.

debug log:
http://pastebin.com/m61a6c71e

hal-device:
http://pastebin.com/m1302bc04
Reply
#11
Same problem too.
Since SVN 23164 USB drives won't mount by XBMC.
Reply
#12
It seems that this thread is related also: http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=58294

regards,
Reply
#13
it there anyway of installing an older version?
Reply
#14
Chugo Wrote:it there anyway of installing an older version?

Yes, DOWNLOAD the packages you want to install. For example I will install xbmc_9.04.3+svn22528-jaunty2_amd64. Type in the console:
Code:
wget https://edge.launchpad.net/~team-xbmc-svn/+archive/ppa/+files/xbmc-common_9.04.3+svn22528-jaunty2_amd64.deb
wget https://edge.launchpad.net/~team-xbmc-svn/+archive/ppa/+files/xbmc-skin-pm3_9.04.3+svn22528-jaunty2_amd64.deb
wget https://edge.launchpad.net/~team-xbmc-svn/+archive/ppa/+files/xbmc-web-pm3_9.04.3+svn22528-jaunty2_amd64.deb
wget https://edge.launchpad.net/~team-xbmc-svn/+archive/ppa/+files/xbmc_9.04.3+svn22528-jaunty2_amd64.deb
wget https://edge.launchpad.net/~team-xbmc-svn/+archive/ppa/+files/xbmc-eventclients-common_9.04.3+svn22528-jaunty2_amd64.deb

sudo dpkg -i xbmc-common_9.04.3+svn22528-jaunty2_amd64.deb xbmc-skin-pm3_9.04.3+svn22528-jaunty2_amd64.deb xbmc-web-pm3_9.04.3+svn22528-jaunty2_amd64.deb xbmc_9.04.3+svn22528-jaunty2_amd64.deb xbmc-eventclients-common_9.04.3+svn22528-jaunty2_amd64.deb
If there is anything wrong I'm sorry, I am new to Linux.
Reply
#15
BurningSky Wrote:Yes, DOWNLOAD the packages you want to install. For example I will install xbmc_9.04.3+svn22528-jaunty2_amd64. Type in the console:
Code:
wget https://edge.launchpad.net/~team-xbmc-svn/+archive/ppa/+files/xbmc-common_9.04.3+svn22528-jaunty2_amd64.deb
wget https://edge.launchpad.net/~team-xbmc-svn/+archive/ppa/+files/xbmc-skin-pm3_9.04.3+svn22528-jaunty2_amd64.deb
wget https://edge.launchpad.net/~team-xbmc-svn/+archive/ppa/+files/xbmc-web-pm3_9.04.3+svn22528-jaunty2_amd64.deb
wget https://edge.launchpad.net/~team-xbmc-svn/+archive/ppa/+files/xbmc_9.04.3+svn22528-jaunty2_amd64.deb
wget https://edge.launchpad.net/~team-xbmc-svn/+archive/ppa/+files/xbmc-eventclients-common_9.04.3+svn22528-jaunty2_amd64.deb

sudo dpkg -i xbmc-common_9.04.3+svn22528-jaunty2_amd64.deb xbmc-skin-pm3_9.04.3+svn22528-jaunty2_amd64.deb xbmc-web-pm3_9.04.3+svn22528-jaunty2_amd64.deb xbmc_9.04.3+svn22528-jaunty2_amd64.deb xbmc-eventclients-common_9.04.3+svn22528-jaunty2_amd64.deb
If there is anything wrong I'm sorry, I am new to Linux.

save bandwidth and install from /var/cache/apt/archives/
Reply
  • 1(current)
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
  •   



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
USB drive not appearing0
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.