5 second hang when launching xbmc...
#31
maafeustyle Wrote:Hey, well that's progress Smile

What code did you add to startup.xml to have the minute delay?

Thanks ALOT.

matt

This is the test start.xml -

PHP Code:
<window>
    <
defaultcontrol always="true">10</defaultcontrol>
    <
allowoverlay>no</allowoverlay>
    <
controls>

        <
control type="button" id="10">
            <
description>Trigger</description>
            <
posx>-20</posx>
            <
posy>-20</posy>
            <
width>1</width>
            <
height>1</height>
            <
texturenofocus>-</texturenofocus>
            <
texturefocus>-</texturefocus>
            <
font>-</font>
            <
onfocus>XBMC.RunScript(script.recentlyadded,limit=10,unplayed=True)</onfocus>
            <
onfocus>AlarmClock(wait,ReplaceWindow(Home),1,true)</onfocus>
            <
visible>!Skin.HasSetting(HomeRandom)</visible>
        </
control>

        <
control type="button" id="10">
            <
description>Trigger</description>
            <
posx>-20</posx>
            <
posy>-20</posy>
            <
width>1</width>
            <
height>1</height>
            <
texturenofocus>-</texturenofocus>
            <
texturefocus>-</texturefocus>
            <
font>-</font>
            <
onfocus>XBMC.RunScript(script.randomitems,limit=10,unplayed=True)</onfocus>
            <
onfocus>AlarmClock(wait,ReplaceWindow(Home),1,true)</onfocus>
            <
visible>Skin.HasSetting(HomeRandom)</visible>
        </
control>

    </
controls>
</
window
Reply
#32
Should be fixed in SVN with elupus' commits.
Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.


Image
Reply
#33
Great, thanks. Big Grin

Don't know if the info is of any help now that you have sorted the problem, however just realised that the problem isn't visible in DSPlayer build 31520.
Reply
#34
jmarshall Wrote:Should be fixed in SVN with elupus' commits.

Would that be this one?

http://trac.xbmc.org/changeset/33114
Reply
#35
that and a few before it.
Reply
#36
Just missed last nights build then. Rolleyes
Reply
#37
as of rev 33132, i have a long delay on startup now. i did not before, not sure what revision it was though.

this is on a windows xp computer with no ineternet connection.
For python coding questions first see http://mirrors.xbmc.org/docs/python-docs/
Reply
#38
either it's not fixed or the changes affected non internet conncetd users.

Quote:
14:44:51 T:2672 M:1126436864 INFO: XCURL:Big GrinllLibCurlGlobal::easy_aquire - Created session to http://www.google.com
14:44:51 T:3400 M:1126141952 DEBUG: FileCurl::Open(0226FCD8) http://xoap.weather.com/weather/local/US...145f208494
14:44:51 T:3400 M:1126076416 INFO: XCURL:Big GrinllLibCurlGlobal::easy_aquire - Created session to http://xoap.weather.com
14:45:07 T:3400 M:1125806080 WARNING: XFILE::CFileCurl::CReadState::FillBuffer: curl failed with code 6
14:45:07 T:3400 M:1125806080 ERROR: CFileCurl::CReadState::Open, didn't get any data from stream.
14:45:07 T:3400 M:1125806080 DEBUG: FileCurl::Close(0226FCD8) http://xoap.weather.com/weather/local/US...145f208494
14:45:07 T:3400 M:1125806080 ERROR: WEATHER: Weather download failed!
For python coding questions first see http://mirrors.xbmc.org/docs/python-docs/
Reply
#39
One presumes you were getting them in your logs before anyway?
Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.


Image
Reply
#40
sorry i don't have the debug log if you need one, i can post a trac tomorrow. i posted that so you could see the time difference.

looking more it may be python related, which i believe someone posted in here or on trac about.
For python coding questions first see http://mirrors.xbmc.org/docs/python-docs/
Reply
#41
so is everybody elses problem solved?

with rev 32344 on a winxp pc with no internet. xbmc loads smoothly, even with the recentlyadded addon (though it is a new one that uses json).

with rev. 33214, i get a longer than 5 seconds freeze of xbmc at start.

log: http://pastebin.com/mVnqruYG
For python coding questions first see http://mirrors.xbmc.org/docs/python-docs/
Reply
#42
No it still does it for me too
Reply
#43
Same here... still not working. Tested latest svn update of dharma branch and latest nightly.

Perhaps the changes haven't been commited yet?
Reply
#44
It was fixed, but then another unrelated (and well intentioned) change was added that now causes curl to load in the app thread anyway. It'll be fixed later today.

Cheers,
Jonathan
Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.


Image
Reply
#45
Cool, sorted for me. Compiled Dharma branch... build 33277.

Thanks guys for sorting! Wink
Reply
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
5 second hang when launching xbmc...00