Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
Ubuntu + XBMC PVR + MediaPortal TvServer
#16
Hi alturismo

I´ve the same problem under OSX and the Log look like yours.

(with ubuntu :Same , but in Win it works fine)
Reply
#17
yeah, but win deinterlacing with dxva is not working Sad

i tested some sample files in linux sdtv, hdtv 1080i and all played very nice 50fps
with vdapu enabled ... so my hope is that this would be a nice combo Wink

so lets see what time will bring Wink
Reply
#18
Margro, Thanks for the latest build, updated today and all is working, Is there any way to set the tv channel order to that in Media portal ?
Reply
#19
Hi, also can confirm that it works so far, problems with deinterlacing and
bad pic quality on live tv but this seems to be hardware related.
(ion2 no proper drivers i guess, SDTV 50fps but still not smooth, HDTV 720p 50fps jerky, HDTV 1080i 25fps jerky)

thanks for the update
Reply
#20
I have a strange problem:

Last week I installed the opdenkamp version on a XBMCfreak Lucid live version.
TV worked great with streaming and everything. Only yesterday I did a reinstall of the system and now streaming doesn't work and gives me an error.
Te Windows versions still works so I'm really confused.

I have a pasted log, so I hope anyone can help me.

http://paste.ubuntu.com/586764/
Reply
#21
this looks like a problem with the (configuration of the) backend. did you install and configure the cam on the backend (probably acamd)?

edit: didn't read the "it works on windows" part. then I suspect that it is some bug in the add-on itself.
opdenkamp / dushmaniac

xbmc-pvr [Eden-PVR builds] [now included in mainline XBMC, so no more source link here :)]
personal website: [link]

Found a problem with PVR? Report it on Trac, under "PVR - core components". Please attach the full debug log.

If you like my work, please consider donating to me and/or Team XBMC.
Reply
#22
Djang Wrote:I have a strange problem:

Last week I installed the opdenkamp version on a XBMCfreak Lucid live version.
TV worked great with streaming and everything. Only yesterday I did a reinstall of the system and now streaming doesn't work and gives me an error.
Te Windows versions still works so I'm really confused.

I have a pasted log, so I hope anyone can help me.

http://paste.ubuntu.com/586764/

The problem is that a recent code refactor commit (git rev 9c696e532a67da80eef548a387632950a4383613, dd 19-03-2011) from Dushmaniac broke the stream playback of the MediaPortal (ffmpeg) addon at the XBMC side (live TV using the PVR stream_url field is broken now).
It is not a bug in the addon itself. XBMC currently does not ask the addon at all to start the Live stream.

Yesterday, I finally found the exact problem. I'm currently working on a fix...
The current solution: use a version from before 19-03-2011.
Developer of the MediaPortal PVR addon and retired developer of the Argus-TV PVR-addon.
http://www.scintilla.utwente.nl/~marcelg/xbmc
Reply
#23
Alright thats understandable.
Then my next question is: How can I install an older version on the Live version.
Is there a linux command that makes that possible, cuz I'm a huge noob on Linux.
Reply
#24
margro Wrote:The problem is that a recent code refactor commit (git rev 9c696e532a67da80eef548a387632950a4383613, dd 19-03-2011) from Dushmaniac broke the stream playback of the MediaPortal (ffmpeg) addon at the XBMC side (live TV using the PVR stream_url field is broken now).
sorry :-) I could have a look at fixing it, but I can't test it as I don't have an mptv backend around.

@Djang:
you'll have to build xbmc from source or use another ppa than mine, as I only got the new one on there.
opdenkamp / dushmaniac

xbmc-pvr [Eden-PVR builds] [now included in mainline XBMC, so no more source link here :)]
personal website: [link]

Found a problem with PVR? Report it on Trac, under "PVR - core components". Please attach the full debug log.

If you like my work, please consider donating to me and/or Team XBMC.
Reply
#25
dushmaniac Wrote:sorry :-) I could have a look at fixing it, but I can't test it as I don't have an mptv backend around.
No problem Wink. I've fixed the problem already on my machine. Next step is to to fetch all your recent changes, rebase the fix and test it. Something for tomorrow...
Developer of the MediaPortal PVR addon and retired developer of the Argus-TV PVR-addon.
http://www.scintilla.utwente.nl/~marcelg/xbmc
Reply
#26
anyone may knows when mp tv support will be working again ?
Reply
#27
alturismo Wrote:anyone may knows when mp tv support will be working again ?
I've fixed the issue in my github repo. So, if you want, you can compile my master branch...
(https://github.com/margro)

Although Live TV is working again, some other things are still broken (e.g. channel icons) and/or untested for all recent changes like setting timers and the time offsets (for EPG and timers).
Developer of the MediaPortal PVR addon and retired developer of the Argus-TV PVR-addon.
http://www.scintilla.utwente.nl/~marcelg/xbmc
Reply
#28
thanks for the info, roughly i 1st have to look into howto compile from master branch on linux,
just went through all this on windows cause i tested the deinterlace patch Wink

as this was not so successful im back on ubuntu now for testing.

thanks again for all your efforts on PVR Big Grin
Reply
#29
ok, compiled from source and tv is back

thanks for the update, roughly playback quality still a mess here on ion2 platform, but thats a diff story Wink

thanks again Wink
Reply
#30
Did the same on my XBMC Live build.
TV works again, thanks allot for the fix Big Grin
Reply



Ubuntu + XBMC PVR + MediaPortal TvServer00