Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
My Pictures Database Failing to Index SMB Mount
#1
Hi,
I have added a samba location for use with My Pictures Database addon but despite repeated efforts it won't find any pictures on the samba mount. It can read my local photos fine but it seems to fail when accessing the remote mounted samba file system.

The remote file system has full read and write. This is on the latest packages on Ubuntu Maverick.

Any advice would a great help as I am currently stumped.

CH

So I have found the following in the log file:


23:00:25 T:140365227058944 M:2156716032 NOTICE: Traceback (most recent call last):
23:00:25 T:140365227058944 M:2156716032 NOTICE: File "/home/channam/.xbmc/addons/plugin.image.mypicsdb/scanpath.py", line 194, in browse_folder
23:00:25 T:140365227058944 M:2156716032 NOTICE: listdir = oslistdir(dirname)
23:00:25 T:140365227058944 M:2156716032 NOTICE: OSError: [Errno 2] No such file or directory: '\\\\mike\\photos\\'
23:00:25 T:140365227058944 M:2156716032 NOTICE: MyPicsDB >> Error while trying to get directory content
23:00:25 T:140365227058944 M:2156716032 NOTICE: MyPicsDB >> \\mike\photos\
23:00:25 T:140365539678240 M:2156716032 ERROR: ClearBlock: Trying to clear non existent block /home/channam/.xbmc/addons/script.module.dialogaddonscan
23:00:25 T:140365227058944 M:2156716032 NOTICE: MyPicsDB >> This folder does not contain any picture :
23:00:25 T:140365227058944 M:2156716032 NOTICE: MyPicsDB >> \\mike\photos\
23:00:25 T:140365227058944 M:2156716032 NOTICE: MyPicsDB >>
23:00:25 T:140365227058944 M:2156716032 NOTICE: MyPicsDB >> scan the subfolders of :
23:00:25 T:140365227058944 M:2156716032 NOTICE: MyPicsDB >> \\mike\photos\

Looks like a bug in how the plugin works with the path. Anyone else seen this?
Reply
#2
So I found the issue.

I have used a dynamic mount of the samba share rather than statically mounting the remote file system to a directory locally. This caused the python to be unable to access the path supplied to give a directory listing.

I have changed the mount to be hardcoded into /etc/fstab and to mount from /media/photos Pointing the add on at this mount point allows for full indexing with zero issues.
Reply
#3
Why even bother mounting it with SMB? Whats the advantage? Is the XBMC machine a Desktop environment? What are the two OS's?

Just access it with SMB dont mount it.
Reply
#4
I too am having problems of a similar nature, I use network drives which are shred on my network and when trying to scan for pictures using mypictures, it reports no files found. There is nothing wrong with the share, I can see all the files OK.
Reply
#5
FishOil Wrote:Why even bother mounting it with SMB? Whats the advantage? Is the XBMC machine a Desktop environment? What are the two OS's?

Just access it with SMB dont mount it.

Tht's the whole point, it will not scan a SMB share. Has anyone got a fix for this yet? I woul love to be able to use it. Running on ATV1
Reply
#6
I can see that this conversation is old, but I have just run into this problem with my ATV2. Has anybody found a solution how to access smb shares from this addon?
Reply
#7
The problem seems to be still present.

Hass anyone found a workaround to be able to use smb connection in "My Pictures Database" ?
Reply



My Pictures Database Failing to Index SMB Mount00