[RELEASE]XSqueeze - Squeezebox player, music chooser and visualiser for XBMC

  Thread Rating:
  • 3 Votes - 4.67 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
bossanova808 Offline
Donor
Posts: 2,331
Joined: Sep 2009
Reputation: 36
Location: Melbourne, Australia
Post: #1306
Ok pushed out a new version again with the 'Pi' fix.

My XBMC stuff:
find quote
DaLonge Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Sep 2014
Reputation: 0
Post: #1307
It's not real problem
I think on the wiki http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Add...i_build.29 is a small mistake.
echo snd_bcm2835 >> /storage/.config/modules-load.d/modules.conf isn't working.
echo snd_bcm2835 >> /storage/.config/modules-load.d/audio.conf did the right job for me

I tried it on my and on a friends PI with the latest openelec version.

I'm not sure if it's the right place to report it, my someone knows.

greetings DaLonge
find quote
bossanova808 Offline
Donor
Posts: 2,331
Joined: Sep 2009
Reputation: 36
Location: Melbourne, Australia
Post: #1308
Thanks for that, I've updated the wiki.

Also - there's a user called 'Jonathan' who has been tidying up the XSqueeze wiki and making it much better - thankyou very much kind sir, whoever and wherever you are!

My XBMC stuff:
find quote
CallClear Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Sep 2014
Reputation: 0
Post: #1309
First off, let me just say I'm new to XBMC (just started playing with it on a Raspberry Pi yesterday). I'm so looking forward to replacing my power hog HTPC with this little guy. And with everything else it can do, I was delighted when I saw the xSqueeze add-on! I installed it and I love it. It works awesome! Thank you so much for sharing this! That said, I do have one question. Big Grin

I'm probably overlooking the obvious but I cannot seem to get the album artwork to show up. The Artist Slideshow and Bio shows just fine but album artwork is a no-go. This is not a deal-breaker and I still love this but it would be great to get this working! Now here's the thing...and I'm guessing this might be the problem. I have a username and password set up on my LMS so that I can access it outside of my network. I only suspect this is the issue because based off the debug log I see all sorts of errors like this:

18:28:39 T:2807030848 ERROR: CCurlFile::Stat - Failed: HTTP response code said error(22) for http://192.168.1.5:9000/music/6dee1e74/cover.jpg

Now, if I copy that URL and slap it into my browser, I get a prompt to enter my username and password. But if I do "http://<userid>:<pass>@192.168.1.5:9000/music/6dee1e74/cover.jpg" then it works fine.

Again, I'm a complete newbie to all of this and this is just my WAG. Do you think that is the issue and, if not, do you have any idea of what I'm doing wrong?

And again, thanks so much for this!
find quote
bossanova808 Offline
Donor
Posts: 2,331
Joined: Sep 2009
Reputation: 36
Location: Melbourne, Australia
Post: #1310
Yeah that could be it - let me look at it. I figured once it logged in it would all be good but maybe grabbing cover urls needs specific attention (never really use it with user/pw)

Should be an easy fix

My XBMC stuff:
find quote
bossanova808 Offline
Donor
Posts: 2,331
Joined: Sep 2009
Reputation: 36
Location: Melbourne, Australia
Post: #1311
Ok I found a path bug when testing with a kodi nightly, so I have pushed a version that solves this, and also should in theory (untested!) support username/password when getting cover art from protected servers

@Callclear Please test and let me know how you go...

(force refresh my repo to get it to pul the changes)

My XBMC stuff:
(This post was last modified: 2014-09-22 05:52 by bossanova808.)
find quote
CallClear Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Sep 2014
Reputation: 0
Post: #1312
Brilliant. It works like a charm!

Thank you so much for looking into this Bossanova...and for turning it around in crazy-fast record time!

Cheers!!
find quote
bossanova808 Offline
Donor
Posts: 2,331
Joined: Sep 2009
Reputation: 36
Location: Melbourne, Australia
Post: #1313
No probs, hope you find it useful.

My XBMC stuff:
find quote
cw-kid Offline
Posting Freak
Posts: 1,151
Joined: Jun 2012
Reputation: 7
Post: #1314
(2014-08-13 10:57)sea3pea0 Wrote:  
(2014-05-15 17:36)cw-kid Wrote:  Hello

Are there any limitations or stuff that won't work when using an "external" SqueezeLite player?

I installed SqueezeLite to run as a service on my OpenElec Frodo PC. I have configured XSqueeze to use this player and I am able to see the now playing screen and access the list of Albums / Artists / Genres etc.

However I have just noticed I cannot see the transport controls at the bottom as shown in this screen shot from the wiki

[Image: XSqueezeNowPlaying.png]

Thanks

EDIT: Should probably say I have no keyboard or mouse attached to my PC, using a remote control only.

This is how the screen looks on my PC

[Image: XSqueeze_zpsb67f61df.jpg]

So not sure if I have any playback control over what is playing ?

EDIT 2:

On my remote control handset the play / pause buttons work OK. If I press the skip next track button it does skip to the next track but XBMC popup says "Playlist - Can't find next item to play"

So seems I have some basic playback controls when using the remote control handset. Just not seeing any transport controls on the screen like in the wiki screen shot.

I have the same problem with the controls not appearing on screen. I have mouse/touch controls enabled in the addons settings, but that didn't help.

Regarding not being able to see the transport control buttons, I can also confirm if I change my skin Aeon MQ5 back to Confluence then the buttons are visible. But the buttons are not visible when using Aeon MQ5 skin.

If I press the left or right buttons on the remote control several times then one button is then visible as seen in the screen shot below:

[Image: xsqueeze-missing-buttons_zps1f8fadcb.jpg]

Regarding using the Skip Next Track button on the remote:

I can also confirm that when using the Confluence skin and also when using the Aeon MQ5 skin and using the skip next track button on the remote control handset, this now works fine.

Previously I would always see an XBMC popup saying "Playlist - Can't find next item to play". This seems to have stopped happening now. Smile

Thanks

EDIT: Just wondering why does it show the album art multiple times?

The Media Center Blog
The Digital Lifestyle
Authorised Euro Z-wave dealer contact for bespoke prices!
(This post was last modified: 2014-10-14 13:18 by cw-kid.)
find quote
bossanova808 Offline
Donor
Posts: 2,331
Joined: Sep 2009
Reputation: 36
Location: Melbourne, Australia
Post: #1315
All I can say to the buttons things is dig into the skin files and work it out (see the Xsqueeze addon folder). I'm happy to support Confluence and it would be great if it was fixed for others while not breaking Confluence, but I haven't got the time to install it and sort it all out for you I'm afraid. I suspect, though, it won't be too hard - it's most likely a [visble] thing once you get in there.

The Playlist 'next item' thing should have been trapped for two years plus. it involves XSqueeze loading a special keymap at startup, then deleting it at exit. Works 100% on all my installs, should really be ok elsewhere to I would have though unless maybe there's some reason it can't get to the folder (funny chars in directory name or something??)

The multiple album art isn't really that - it's showing you the art for the next three tracks coming up. Try playing 'random songs' and you'll see.

My XBMC stuff:
find quote
nickos Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Oct 2014
Reputation: 0
Post: #1316
hello
I can dir I do not see why the xsqueeze platinum.
find quote
nickr Offline
Donor
Posts: 10,000
Joined: May 2009
Reputation: 181
Location: Christchurch NZ
Post: #1317
(2014-10-26 14:45)nickos Wrote:  hello
I can dir I do not see why the xsqueeze platinum.

Que?

If I have helped you or increased your knowledge, click the plus button and increase my reputation :)
find quote
grimloch Offline
Junior Member
Posts: 6
Joined: Oct 2008
Reputation: 0
Post: #1318
Will xsqueeze output high res audio up to 192khz/24bit?

I believe the only squeezebox that can do that is the Touch. I'd like to try it on a raspberry pi with hifiberry digi spdif out.
find quote
bossanova808 Offline
Donor
Posts: 2,331
Joined: Sep 2009
Reputation: 36
Location: Melbourne, Australia
Post: #1319
It supports any format supported by either squeezelitye or squeezeslave, so research those to check.

My XBMC stuff:
find quote
nickos Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Oct 2014
Reputation: 0
Post: #1320
hello
I do not see xsquezboxe in Squeezbox server
find quote
Post Reply