HOW-TO:Share libraries using MySQL: Wiki Edition

  Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
bad_vlad Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Mar 2015
Reputation: 0
Post: #316
Hi all, I could use some help. I am using mariadb on a Sinology 1511+. I have it all running fine with one issue,

I have 2 fresh kodi installs on 2 different units, so after I setup my DB I add my sources to install #1 and let it populate the DB using loacl information. Everything goes fine and it finds all 3000 of my movies.
So I go to instal #2 and add my advanced setting and sources. My sources connect via NFS. Everything works fine except when I do a library update and it starts adding all my movies over again as duplicates. Please if anyone has any ideas!
find quote
TRaSH Offline
Posting Freak
Posts: 798
Joined: Jul 2011
Reputation: 1
Location: Holland, The Netherlands
Post: #317
Do you use the same paths on both machine

OpenElec 5.0.1 | Kodi Helix | Aeon MQ5 | MONEUAL 320B | Intel® Core™ i5 CPU 661 | Zotac GeForce GT 730 1GB GDDR5
Onkyo TX-SR875 | Teufel System 5 THX Cinema 5.1
HP Microserver N40L WHS 2011 10TB
[Image: all-banner@2x.jpg]
find quote
bad_vlad Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Mar 2015
Reputation: 0
Post: #318
yes same paths like this -> nfs:192.168.1.100/volume1/Media/Movies
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 5,527
Joined: Jan 2011
Reputation: 136
Post: #319
a) You don't need to run an update on #2, but doing so obviously shouldn't create duplicates (it shouldn't have added anything)

b) If a scan creates duplicates, it's because the paths used by the second scan are different to the first. Look at both paths for a single movie that has been duplicated and spot the difference.

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
MrLobster Offline
Member
Posts: 78
Joined: Feb 2010
Reputation: 0
Post: #320
So when is the MySQL options going to be in Kodi itself? Or has someone already done an addon for it?
find quote
flhthemi Offline
Senior Member
Posts: 192
Joined: Mar 2014
Reputation: 0
Post: #321
I would really like to figure out profiles. I want a kids profile to seperate all the Ice Princess type stuff from my regular database in mysql. I tried a profile with its own advancedsettings file that was just a blank file other than

<advancedsettings>

</advancedsettings>

Worked fine. So I figured now I'll create a database in mysql named "kids_video" . Then added the needed mysql lines to advancedsettings file mentioned above in kids profile. Ran a library update and ended up seeing the movies in my regular library too. Also mysql created "kids_video90". I did include the <name> in advancedsettings. I guess kodi added the 90 in mysql. So I dumped the profile and cleared the database and gave up. All is back to normal with just the master profile and me with a sad face ?
(This post was last modified: 2015-03-23 21:37 by flhthemi.)
find quote
Post Reply