Skin failed to load. All skins stuck?!

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
trickerie Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Sep 2013
Reputation: 0
Post: #1
Hello all,

This problem has occurred twice now. I'll install a skin, it will say that it failed to install. After that, all skins stop midway during the download process, as if canceled. They show no error messages or anything. The only way I fixed it the first time was a complete reinstall of Xbmc.

I'm using Openelec 3.2 on a 512 rasp pi over clocked with the medium factory settings.

If anyone has any insight please let me know!

Help Smile

EDIT: Other addons install without problems. This just effects skins.
(This post was last modified: 2013-09-15 17:12 by trickerie.)
find quote
artrafael Offline
Team-XBMC Forum Moderator
Posts: 6,344
Joined: Jul 2010
Reputation: 113
Location: USA
Post: #2
Enable debug logging in XBMC, try to install a skin and when it fails, examine the debug log to see if there's any indication as to why it failed. Also, the next time you get stuck in limbo after trying a new skin, rename your guisettings.xml file in your userdata directory, restart XBMC and see if this restores you to the default skin (rather than reinstalling XBMC).
find quote
Martijn Offline
Team Kodi
Posts: 11,921
Joined: Jul 2011
Reputation: 170
Location: Dawn of time
Post: #3
known problem.

http://trac.xbmc.org/ticket/13918

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forums before posting.
Do NOT e-mail Team-XBMC members asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting, make sure you read this first

For your mediacenter artwork go to
[Image: fanarttv.png]
(This post was last modified: 2013-09-15 17:48 by Martijn.)
find quote
trickerie Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Sep 2013
Reputation: 0
Post: #4
(2013-09-15 17:47)Martijn Wrote:  known problem.

http://trac.xbmc.org/ticket/13918

Thanks. But this is actually not what I'm experiencing. My problem is as follows:

1) Go to skin section of addons or "Get More."
2) Download a skin
3) Skin will say "Skin failed to install"
4) From this point on, when trying to install another skin, the skin states Downloading %x, then just stops.

Restart XBMC, no change. Click on skin->Install->Downloading %x->Skin stops downloading (as if cancelled), no error message, no freeze, nothing.
find quote
Martijn Offline
Team Kodi
Posts: 11,921
Joined: Jul 2011
Reputation: 170
Location: Dawn of time
Post: #5
in that case delete addons15.db and restart.

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forums before posting.
Do NOT e-mail Team-XBMC members asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting, make sure you read this first

For your mediacenter artwork go to
[Image: fanarttv.png]
find quote
trickerie Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Sep 2013
Reputation: 0
Post: #6
No joy here. SSH'd to the PI, deleted Addons15.db, rebooted. Same effect. Go to a skin, click "install." It will download for a few % and then automatically cancel itself.
find quote
Martijn Offline
Team Kodi
Posts: 11,921
Joined: Jul 2011
Reputation: 170
Location: Dawn of time
Post: #7
have a full Debug Log?

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forums before posting.
Do NOT e-mail Team-XBMC members asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting, make sure you read this first

For your mediacenter artwork go to
[Image: fanarttv.png]
(This post was last modified: 2013-09-15 20:48 by Martijn.)
find quote
trickerie Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Sep 2013
Reputation: 0
Post: #8
Here is the relevant portion of it, immediately after the attempt to install two skins. If you need more let me know:

http://pastebin.com/XQD5xFj0
find quote
Martijn Offline
Team Kodi
Posts: 11,921
Joined: Jul 2011
Reputation: 170
Location: Dawn of time
Post: #9
(2013-09-15 20:56)trickerie Wrote:  Here is the relevant portion of it, immediately after the attempt to install two skins. If you need more let me know:

http://pastebin.com/XQD5xFj0
what part of FULL Debug Log didn't you understand?!

snippets are uselless!!!!!
also it's not a Debug Log either

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forums before posting.
Do NOT e-mail Team-XBMC members asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting, make sure you read this first

For your mediacenter artwork go to
[Image: fanarttv.png]
(This post was last modified: 2013-09-15 21:01 by Martijn.)
find quote
trickerie Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Sep 2013
Reputation: 0
Post: #10
Sorry. Here you go

http://xbmclogs.com/show.php?id=59104
find quote
Martijn Offline
Team Kodi
Posts: 11,921
Joined: Jul 2011
Reputation: 170
Location: Dawn of time
Post: #11
perhaps disk is full?
it needs space to download the file so if there isn't any

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forums before posting.
Do NOT e-mail Team-XBMC members asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting, make sure you read this first

For your mediacenter artwork go to
[Image: fanarttv.png]
(This post was last modified: 2013-09-15 21:32 by Martijn.)
find quote
trickerie Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Sep 2013
Reputation: 0
Post: #12
Ok, thanks Martijn. This appears to have been the problem. I didn't even think of this, since I have XBMC running on a 32gb SD card with nothing but a few skins installed. Looking into it further, it only allocated a few hundred mb as storage. Any advice on this?
(This post was last modified: 2013-09-15 22:13 by trickerie.)
find quote
Martijn Offline
Team Kodi
Posts: 11,921
Joined: Jul 2011
Reputation: 170
Location: Dawn of time
Post: #13
(2013-09-15 22:13)trickerie Wrote:  Ok, thanks Martijn. This appears to have been the problem. I didn't even think of this, since I have XBMC running on a 32gb SD card with nothing but a few skins installed. Looking into it further, it only allocated a few hundred mb as storage. Any advice on this?

no idea. this is something OpenELEC takes care of.

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forums before posting.
Do NOT e-mail Team-XBMC members asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting, make sure you read this first

For your mediacenter artwork go to
[Image: fanarttv.png]
find quote