openelec with Rasp Pi and TVheadend - live update feed problems
#1
Hello everyone! Having a lot of fun trying to setup my OTA Live TV PVR using Raspberry Pi, openelec (5.0.8) and TVHeadend (backend version 3.9.2765). Using the HDhomerun extend in USA. trying to stop paying for cable since it has increased in price 2x over the last 8 months.

I'm trying to record to an external Western Digital My Book hard drive attached to the Rasp Pi (through a powered USB hub). The drive gets mounted in openelec as /var/media/My Book, and I created a folder called PVR in the drive to store the recordings.

in the configuration recording page of the web configuration, under "recording system path", I used "/var/media/My\ Book/PVR" for the path. Unfortunately, i obtain errors on the TV stating:

"tvheadend htsp client:
command failed: unable to stat path"

this error repeats.

I'm assuming that i'm addressing the my book incorrectly, but i have no idea how it should be addressed considering, when I SSH into the pi and CD to this folder directly i've addressed it above, it works properly.

Nevertheless, I tried something else. I tried using a symbolic link to this folder, and put the link in /storage/recordings/PVR. updated the recording system path in the UI to this path. However, then I received the following errors in the service.log file:

2015-11-04 12:24:25.565 [ ALERT] settings: Unable to create dir "/storage/recordings/PVR": File exists
2015-11-04 12:24:25.565 [ ERROR] dvr: Recording error: "/storage/recordings/PVR/Local 4 News at Noon.mkv": Unable to create directories

surprisingly, the PI would still record a show for a bit (maybe 2-10 minutes) but then i would receive the following error in the log on the web UI:

"there seems to be a problem with the live update feed. trying to reconnect..."
"reconnected to tvheadend"

sometimes it would reconnect, and sometimes it wouldn't and i would have to unplug and replug in the pi.

So I then moved the recording path to /storage/videos on the SD card (16gb). unfortunately, I still get recordings that only last for about 2-10 minutes with the same error message as above:

"there seems to be a problem with the live update feed. trying to reconnect..."
"reconnected to tvheadend"

i'm trying my best to try to solve this myself and by using the helpful forums and other posts here, but i've gotten stuck here b/c when this problem happens and tvheadend is reconnected, the service.log file starts again from scratch and i don't know where else to look that says what the issue was.

Is there a service log that holds previous errors (ie before restarting?). Do you guys have any suggestions to get me on the right path here? i feel like i'm pretty close. I had significant problems getting the EPG to work but was very happy when i figured this out. However, this problem has me stumped.

Thanks for any help that you can offer.
Reply


Messages In This Thread
openelec with Rasp Pi and TVheadend - live update feed problems - by pulper111 - 2015-11-05, 05:45


Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
openelec with Rasp Pi and TVheadend - live update feed problems0
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.