How can I take screenshots in XBMC on ATV 2

  Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
ady199 Offline
Fan
Posts: 412
Joined: Jul 2011
Reputation: 0
Post: #1
Can anyone please tell me how I can take screenshots in XBMC on my ATV 2?

I've tried everything I can think of - I've tried (command) S but it just crashes me out of XBMC

(I use an Apple wireless keyboard to control XBMC)

Thanks in advance

[Image: widget]
(This post was last modified: 2011-11-28 23:06 by ady199.)
find quote
Toxic Man Offline
Member
Posts: 72
Joined: Jan 2012
Reputation: 0
Post: #2
I would like to know as well
find quote
davilla Offline
Retired-Team-XBMC Developer
Posts: 11,468
Joined: Feb 2008
Reputation: 64
Post: #3
normally, it's the 'print screen' key but that does not exist on apple keyboard so you have to remap it (hint, keymaps) to another key.

MediaInfo : http://mediainfo.sourceforge.net/
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
find quote
Memphiz Offline
Kodi MVP
Posts: 16,179
Joined: Feb 2011
Reputation: 229
Location: germany
Post: #4
you can map a remote apps key (e.x. xbmc commander) to send the screenshot builtin - if you've got another iDevice...

AppleTV4/iPhone/iPod/iPad: HowTo find debug logs and everything else which the devs like so much: click here
HowTo setup NFS for Kodi: NFS (wiki)
HowTo configure avahi (zeroconf): Avahi_Zeroconf (wiki)
READ THE IOS FAQ!: iOS FAQ (wiki)
find quote
Toxic Man Offline
Member
Posts: 72
Joined: Jan 2012
Reputation: 0
Post: #5
Memphiz Wrote:you can map a remote apps key (e.x. xbmc commander) to send the screenshot builtin - if you've got another iDevice...

I have an iPhone. Is there some more specific instructions on setting this up?

I use XBMC Constellation...
(This post was last modified: 2012-01-29 16:24 by Toxic Man.)
find quote
Memphiz Offline
Kodi MVP
Posts: 16,179
Joined: Feb 2011
Reputation: 229
Location: germany
Post: #6
not familiar with constellation...

AppleTV4/iPhone/iPod/iPad: HowTo find debug logs and everything else which the devs like so much: click here
HowTo setup NFS for Kodi: NFS (wiki)
HowTo configure avahi (zeroconf): Avahi_Zeroconf (wiki)
READ THE IOS FAQ!: iOS FAQ (wiki)
find quote
dieselboy27 Offline
Fan
Posts: 371
Joined: Aug 2008
Reputation: 0
Location: Canada
Post: #7
I use xbmc remote.
You have to install the screenshot feature in nito I think.

But after that I just tap the screenshot icon and boom it's available. If only I could tweet this screenshot directly from xbmc. Sigh.
find quote
Memphiz Offline
Kodi MVP
Posts: 16,179
Joined: Feb 2011
Reputation: 229
Location: germany
Post: #8
XBMC has its integrated screenshot feature. No need to install something special from nitotv here. You "only" need to call the builtin function "TakeScreenshot" somehow with your remote app:

see
http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Lis..._functions

AppleTV4/iPhone/iPod/iPad: HowTo find debug logs and everything else which the devs like so much: click here
HowTo setup NFS for Kodi: NFS (wiki)
HowTo configure avahi (zeroconf): Avahi_Zeroconf (wiki)
READ THE IOS FAQ!: iOS FAQ (wiki)
find quote
bobo1on1 Offline
cheapass Team-XBMC Developer
Posts: 2,752
Joined: Dec 2008
Reputation: 23
Post: #9
Taking screenshots in XBMC is also mapped to ctrl-s.
find quote
Memphiz Offline
Kodi MVP
Posts: 16,179
Joined: Feb 2011
Reputation: 229
Location: germany
Post: #10
most remote apps don't have a ctrl key though Wink

AppleTV4/iPhone/iPod/iPad: HowTo find debug logs and everything else which the devs like so much: click here
HowTo setup NFS for Kodi: NFS (wiki)
HowTo configure avahi (zeroconf): Avahi_Zeroconf (wiki)
READ THE IOS FAQ!: iOS FAQ (wiki)
find quote
wizzbang Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Jul 2012
Reputation: 0
Post: #11
The iPhone/iPad app Constellation has the screenshot command built in, under "Commands"
find quote