Linux AudioEngine testers - Linux only
(2012-10-11, 10:00)notz Wrote: After updating from Eden to Frodo (nightly) my sound device is not relased bei xbmc (disabled gui sounds, navigation sound etc.).

In debug.log i got following entries every 10 seconds:
Code:
04:23:27 T:140681139398400   DEBUG: CSoftAE::Run - Sink restart flagged
04:23:27 T:140681139398400    INFO: CSoftAE::InternalOpenSink - sink incompatible, re-starting
04:23:27 T:140681139398400    INFO: CAESinkALSA::Initialize - Attempting to open device "@:CARD=NVidia,DEV=0"
04:23:27 T:140681139398400    INFO: CAESinkALSA::Initialize - Opened device "front:CARD=NVidia,DEV=0"
04:23:27 T:140681139398400    INFO: CAESinkALSA::InitializeHW - Your hardware does not support AE_FMT_FLOAT, trying other formats
04:23:27 T:140681139398400    INFO: CAESinkALSA::InitializeHW - Using data format AE_FMT_S32NE
04:23:27 T:140681139398400   DEBUG: CAESinkALSA::InitializeHW - Request: periodSize 512, periods 16, bufferSize 8192
04:23:27 T:140681139398400   DEBUG: CAESinkALSA::InitializeHW - Got: periodSize 512, periods 16, bufferSize 8192
04:23:27 T:140681139398400   DEBUG: CAESinkALSA::InitializeHW - Setting timeout to 186 ms
04:23:27 T:140681139398400   DEBUG: CSoftAE::InternalOpenSink - ALSA Initialized:
04:23:27 T:140681139398400   DEBUG:   Output Device : HDA NVidia
04:23:27 T:140681139398400   DEBUG:   Sample Rate   : 44100
04:23:27 T:140681139398400   DEBUG:   Sample Format : AE_FMT_S32NE
04:23:27 T:140681139398400   DEBUG:   Channel Count : 2
04:23:27 T:140681139398400   DEBUG:   Channel Layout: FL,FR
04:23:27 T:140681139398400   DEBUG:   Frames        : 512
04:23:27 T:140681139398400   DEBUG:   Frame Samples : 1024
04:23:27 T:140681139398400   DEBUG:   Frame Size    : 8
04:23:27 T:140681139398400   DEBUG: CSoftAE::InternalOpenSink - Using speaker layout: 2.0
04:23:27 T:140681139398400   DEBUG: CSoftAE::InternalOpenSink - Internal Buffer Size: 4096
04:23:27 T:140681139398400    INFO: CAESinkALSA - ALSA: pcm_hw.c:587:(snd_pcm_hw_start) SNDRV_PCM_IOCTL_START failed (-32): Broken pipe

on bug tracker i found only this issue: http://trac.xbmc.org/ticket/13246 - but it's closed (since 1 month) and i use a actual nightly
I have the same problem.

Reply
 
Thread Rating:
  • 4 Vote(s) - 5 Average


Messages In This Thread
Almost there, but still no HD - by OkvOkv - 2012-04-17, 03:54
AudioEngine testers - Linux only - by Ritzie - 2012-05-12, 18:36
RE: AudioEngine testers - Linux only - by Flanhare - 2012-10-16, 10:47


Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
AudioEngine testers - Linux only54
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.