•   
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41(current)
  • 42
  • 43
  • 54
  •   
Linux AudioEngine testers - Linux only
Just to add to the above, while DTS-MA tracks can't be decoded to multi-channel PCM on ION1, all DTS-MA tracks contain an embedded DTS 5.1 core track than can be decoded by ION1 to multi-channel PCM.
Reply
Although presumably the default behaviour would be to bitstream the DTS core track, as long as you have selected "DTS Capable Receiver" in the settings.
Reply
Yes, you should have the option to passthrough the DTS core track as is or decode to PCM depending on the DTS Capable Receiver setting
Reply
Please take a look at my issue here: http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=145451

I get Error - no device found in XBMCBuntu Frodo Beta 1.


Update

I build XBMC for XBMCBuntu on todays Git with this patch applied https://github.com/fritsch/xbmc/commit/d...964290fc04
I am now passed the error no devices but I am unable to get audio out of my speakers using S/PDIF on AT5IONT-I motherboard (Nvidia).
Tried all of the output devices although there is only one that makes sense "HDA Intel, ALC887 Digital S/PDIF".
I remember that I got two S/PDIF output devices on Eden and only one of them worked.
Platforms: Windows 10 - OS X - iOS - OSMC (Vero 4K)
Reply
(2012-09-04, 21:51)punkadiddle Wrote: I have read lots of posts on this thread and searched but it seems I have a problem different from what others are reporting here.

I was able to play Dolby Digital and DTS files right after installing the alpha version but noticed that the track timer runs at doublespeed. When the timer has nearly reached the track length audio output stops and XBMC moves on to the next track (still no sound). When selecting a new track manually, sound plays again with the same problem.

I'm using a first generation ION and the 2:11.9.6~git201209032026~8aaa44d-1~ppa1~oneiric daily build from nathan-renniewaldock ppa on a standard installation of Ubuntu 11.

I put details and logs in a ticket.

I'm still having this issue as well. Has there been a fix yet?
Reply
Hi,

I'm trying to get my MSI N210 (http://www.amazon.com/dp/B002SQ9ZKA) working with the new AE. Has anyone had any luck with this card? Trying to figure out where I should start to get this working or if I should bite the bullet and get a new card (really like the silent card though).
Reply
Hi,

I have Sandy-Bridge platform and receiver Onkyo SR-608 but if I want play a DTS-HD/MA I hear only a noise...
XBMC at the latest version from GIT, system ubuntu 12.10.
Somebody have sandy bridge and DTS sound works in all format correctly?
Reply
Hi,

I have a (old) Nforce 4 motherboard with a realtek iec958. I would like to use the optical out to my amp (dolby digital 5.1). Unfortunately it works in normal mode, but not in passtrough (when I have a 5.1 encoding). Any idea of how fixing the problem?

EDIT: I don't get any error message.

Thanks a lot.
Reply
(2012-11-28, 17:52)forall Wrote: Hi,

I have Sandy-Bridge platform and receiver Onkyo SR-608 but if I want play a DTS-HD/MA I hear only a noise...
XBMC at the latest version from GIT, system ubuntu 12.10.
Somebody have sandy bridge and DTS sound works in all format correctly?

You need to patch your kernel to allow bitstreaming on Intel. If you search through this thread you'll find the patches necessary to compile a custom kernel.
Reply
Kernel patch or maybe patches for alsa you have on mind? For alsa I have patches but the effect is the same.
Reply
Hey guys,

Im using wsnipex's xbmc-xvba build for Ubuntu 12.04 on AMD Fusion E450.
Just wondering what steps to follow to setup audio ?

Looking at the logs the following are detected. Still confused why it shows two HDMI Generic entries.
Full log is at http://paste.ubuntu.com/1395914

Code:
13:37:55 T:139961885497216   ERROR: CAESinkOSS::EnumerateDevicesEx - Failed to open mixer: /dev/mixer
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE: Enumerated ALSA devices:
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:     Device 1
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_deviceName      : @
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_displayName     : Default (HD-Audio Generic HDMI 0)
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_displayNameExtra:
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_deviceType      : AE_DEVTYPE_PCM
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_channels        : FL,FR
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_sampleRates     : 48000
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_dataFormats     : AE_FMT_S16NE,AE_FMT_S16LE
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:     Device 2
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_deviceName      : dmixer
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_displayName     : HD-Audio Generic
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_displayNameExtra: HDMI 0
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_deviceType      : AE_DEVTYPE_PCM
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_channels        : FL,FR
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_sampleRates     : 48000
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_dataFormats     : AE_FMT_S16NE,AE_FMT_S16LE
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:     Device 3
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_deviceName      : hdmi:CARD=Generic,DEV=0
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_displayName     : HD-Audio Generic
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_displayNameExtra: HDMI
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_deviceType      : AE_DEVTYPE_HDMI
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_channels        : FL,FR
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_sampleRates     : 32000,44100,48000
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_dataFormats     : AE_FMT_S16NE,AE_FMT_S16LE
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:     Device 4
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_deviceName      : @:CARD=SB,DEV=0
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_displayName     : HDA ATI SB
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_displayNameExtra: ALC887-VD Analog
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_deviceType      : AE_DEVTYPE_PCM
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_channels        : FL,FR,BL,BR,FC,LFE
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_sampleRates     : 44100,48000,96000,192000
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_dataFormats     : AE_FMT_S32NE,AE_FMT_S16NE,AE_FMT_S16LE
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:     Device 5
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_deviceName      : iec958:CARD=SB,DEV=0
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_displayName     : HDA ATI SB
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_displayNameExtra: ALC887-VD Digital S/PDIF
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_deviceType      : AE_DEVTYPE_IEC958
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_channels        : FL,FR
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_sampleRates     : 32000,44100,48000,88200,96000,192000
13:37:55 T:139961885497216  NOTICE:         m_dataFormats     : AE_FMT_S32NE,AE_FMT_S16NE,AE_FMT_S16LE

I then had problems playing few movies
Code:
16:49:13 T:139694683715328  NOTICE: CDVDVideoCodecFFmpeg::Open() Using codec: H.264 / AVC / MPEG-4 AVC / MPEG-4 part 10
16:49:13 T:139694683715328  NOTICE: Creating video thread
16:49:13 T:139694091372288  NOTICE: Thread CDVDPlayerVideo start, auto delete: false
16:49:13 T:139694683715328  NOTICE: Opening audio stream: 1 source: 256
16:49:13 T:139694683715328  NOTICE: Finding audio codec for: 86018
16:49:13 T:139694683715328  NOTICE: Creating audio thread
16:49:13 T:139694091372288  NOTICE: running thread: video_thread
16:49:13 T:139693744191232  NOTICE: Thread CDVDPlayerAudio start, auto delete: false
16:49:13 T:139694683715328  NOTICE: Opening Subtitle stream: 0 source: 1024
16:49:13 T:139693744191232  NOTICE: running thread: CDVDPlayerAudio::Process()
16:49:13 T:139694091372288  NOTICE: (XVBA::Open) opening xvba decoder, id: 0
16:49:13 T:139693744191232  NOTICE: Creating audio stream (codec id: 86018, channels: 2, sample rate: 48000, no pass-through)
16:49:13 T:139694091372288  NOTICE: XVBA::CreateContext - creating decoder context
16:49:13 T:139694091372288  NOTICE: XVBA::CreateContext - opening xvba version: 77
16:49:13 T:139694091372288  NOTICE: (XVBA) using decoder capability id: 256 flags: 3
16:49:13 T:139694091372288  NOTICE: (XVBA) using surface type: 3231564e
16:49:13 T:139693730436864  NOTICE: Thread XVBA Output Thread start, auto delete: false
16:49:13 T:139693730436864  NOTICE: COutput::OnStartup: Output Thread created
16:49:14 T:139693730436864  NOTICE: XVBA::COutput::CreateGlxContext - created context
16:49:14 T:139694091372288  NOTICE:  fps: 23.976024, pwidth: 1280, pheight: 720, dwidth: 1280, dheight: 720
16:49:14 T:139694091372288  NOTICE: Display resolution ADJUST : DFP1: 1920x1080 @ 23.98Hz (27) (weight: 0.000)
16:49:14 T:139694091372288  NOTICE: CXBMCRenderManager::ResetRenderBuffer - using 5 render buffers
16:49:14 T:139695269312384  NOTICE: CWinSystemX11::SetFullScreen - calling xrandr
16:49:14 T:139695269312384  NOTICE: CXBMCRenderManager::ResetRenderBuffer - using 5 render buffers
16:49:14 T:139695269312384  NOTICE: XVBA::OnLostDevice event
16:49:14 T:139693730436864  NOTICE: COutput::OnExit: Output Thread terminated
16:49:14 T:139695269312384  NOTICE: XVBA::Close - closing decoder context
16:49:14 T:139695269312384  NOTICE: CXBMCRenderManager::ResetRenderBuffer - using 5 render buffers
16:49:14 T:139695269312384  NOTICE: XVBA::OnLostDevice event
16:49:14 T:139694091372288  NOTICE: XVBA::Check waiting for display reset event
16:49:15 T:139695269312384  NOTICE: XVBA::OnResetDevice event
16:49:15 T:139694091372288  NOTICE: XVBA::Check - Attempting recovery
16:49:15 T:139694091372288  NOTICE: XVBA::CreateContext - creating decoder context
16:49:15 T:139694091372288  NOTICE: XVBA::CreateContext - opening xvba version: 77
16:49:15 T:139693730436864  NOTICE: Thread XVBA Output Thread start, auto delete: false
16:49:15 T:139693730436864  NOTICE: COutput::OnStartup: Output Thread created
16:49:15 T:139693730436864  NOTICE: XVBA::COutput::CreateGlxContext - created context
16:49:15 T:139695269312384  NOTICE: Using GL_TEXTURE_2D
16:49:15 T:139695269312384  NOTICE: GL: Using XVBA render method
16:49:15 T:139695269312384  NOTICE: GL: NPOT texture support detected
16:49:15 T:139695269312384  NOTICE: GL: Using GL_ARB_pixel_buffer_object
16:49:19 T:139694091372288 WARNING: CRenderManager::WaitForBuffer - timeout waiting for buffer
Reply
(2012-11-28, 22:52)forall Wrote: Kernel patch or maybe patches for alsa you have on mind? For alsa I have patches but the effect is the same.

You need to apply the kernel patches from Bug 49055 - HBR sound passthrough (DTS-HS-MA, Dolby-Turuhd) not working on Intel Sandy Bridge to your kernel source as well as the following patch to alsa-lib.

Code:
From Commit:47b54a7 Mon Sep 17 00:00:00 2001
From: Wang Xingchao <[email protected]>
Date: Tue, 28 Aug 2012 17:11:04 +0800
Subject: [PATCH] HDA-Intel: change CTLINDEX entries for HBR

Fix wrong CTLINDEX for HBR stream.

Signed-off-by: Wang Xingchao <[email protected]>
---
src/conf/cards/HDA-Intel.conf | 8 ++++----
1 file changed, 4 insertions(+), 4 deletions(-)

diff --git a/src/conf/cards/HDA-Intel.conf b/src/conf/cards/HDA-Intel.conf
index d4f2667..7d6de8f 100644
--- a/src/conf/cards/HDA-Intel.conf
+++ b/src/conf/cards/HDA-Intel.conf
@@ -211,7 +211,7 @@ HDA-Intel.pcm.hdmi.0 {
"cards.HDA-Intel.pcm.hdmi.common:"
"CARD=" $CARD ","
"DEVICE=3,"
- "CTLINDEX=0,"
+ "CTLINDEX=1,"
"AES0=" $AES0 ","
"AES1=" $AES1 ","
"AES2=" $AES2 ","
@@ -234,7 +234,7 @@ HDA-Intel.pcm.hdmi.1 {
"cards.HDA-Intel.pcm.hdmi.common:"
"CARD=" $CARD ","
"DEVICE=7,"
- "CTLINDEX=1,"
+ "CTLINDEX=2,"
"AES0=" $AES0 ","
"AES1=" $AES1 ","
"AES2=" $AES2 ","
@@ -257,7 +257,7 @@ HDA-Intel.pcm.hdmi.2 {
"cards.HDA-Intel.pcm.hdmi.common:"
"CARD=" $CARD ","
"DEVICE=8,"
- "CTLINDEX=2,"
+ "CTLINDEX=3,"
"AES0=" $AES0 ","
"AES1=" $AES1 ","
"AES2=" $AES2 ","
@@ -280,7 +280,7 @@ HDA-Intel.pcm.hdmi.3 {
"cards.HDA-Intel.pcm.hdmi.common:"
"CARD=" $CARD ","
"DEVICE=9,"
- "CTLINDEX=3,"
+ "CTLINDEX=4,"
"AES0=" $AES0 ","
"AES1=" $AES1 ","
"AES2=" $AES2 ","
--
1.7.9.5
Reply
It is possible to play stereo material on the passthrough device? A number of us use external DACs (optical or USB connection) and used to use a custom audio string with Eden eg. (hw:0,1 - or plughw dependant on model) to force all audio unfettered to the DAC for processing - this gave us nice bit-perfect playback.

It seems that AE of the box wont play 44.1khz material without trying to resample it (badly in some cases) and the audiophile setting in advancedsettings.xml can cause issues with DVD playback with the audio trying to play at 44.1 rather than 48.

All suggestions greatly received!
Reply
+1

a solution to get a bitperfect output would be very nice.
HTPC (AMD X4 620, Geforce GT 520, Tevii 470, Antec Fusion Case with Imon LCD) with Openelec Gotham Nightlies
Raspberry Pi with Openelec Nightlies for Testing

Reply
You may want to try a latest build. Im using Openelec and something seems to have happened between Beta1 and Beta2 - I'm getting proper lock on 44.1,48 and 96Khz (16 and 24 bit) on a DACMagic using USB (16 bit only as its an older device) or Optical (everything) without any special settings.
Reply
  •   
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41(current)
  • 42
  • 43
  • 54
  •   
 
Thread Rating:
  • 4 Vote(s) - 5 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
AudioEngine testers - Linux only54