•   
  • 1
  • 173
  • 174
  • 175(current)
  • 176
  • 177
  • 244
  •   
  Thread Closed
Linux Radeon OSS with vdpau (howto)
Thanks fritsch&wsnipex. Indeed I found some leftover Mesa-saucy packages. Uninstalled them and updated everything to trusty. Will check tomorrow and report back.
@bootdisk,

the how-to says nothing about doing a dist-upgrade.
it clearly says to download and install the mini.iso

so, if you insist on doing the dist-upgrade, yes, you might be on your own.
-------------------------------------

maybe this post might help you -- http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid...pid1676341

... probably even take a hint from @endeavor's experience.
Linux Mint 18 LTS 64-bit - Kodi 17 Beta6
Odroid-C2 - Libreelec v7.90.009
I've been running this updated 14.04 guide with a fresh install lately and have noticed a minor quirk with the latest setup. When I go to play a movie/show it seems to hang for a few seconds with a "please wait" and longer almost acting like XBMC has hung up but it still plays after a delay. I've tried a newer kernel in hopes to resolve it but still no go and not sure if it is an XBMC Beta issue or something else. Logs/Data provided for assistance.

dmesg:
http://paste.ubuntu.com/7333492/
xbmc.log:
http://paste.ubuntu.com/7333498/
Xorg.0.log:
http://paste.ubuntu.com/7333499/
vdpauinfo:
http://paste.ubuntu.com/7333500/
dpkg w/mesa:
http://paste.ubuntu.com/7333502/
HTPC(s): All running LibreELEC
  • AMD 2200G APU on Gigabyte AB350N-Gaming WIFI-CF
  • RPI3 x2 | RPI2 x2
NAS: FreeNAS (Latest Stable) | NFS/CIFS
(2014-04-25, 17:25)locomot1f Wrote: @bootdisk,

the how-to says nothing about doing a dist-upgrade.
it clearly says to download and install the mini.iso

so, if you insist on doing the dist-upgrade, yes, you might be on your own.
-------------------------------------

maybe this post might help you -- http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid...pid1676341

... probably even take a hint from @endeavor's experience.

The how to is aimed at a minimal xbmc install on a dedicated box. Adding xbmc to a full desktop install is slightly different. Nevertheless the essentials are the same.
@pyrode: disable trakt and try again.
Hi there,

The changes you suggested seem to be working. I will have to report back after a more extensive test.

My question now is about the xbmc version. With the repos you suggest it installs xbmc 14.0

does it still work with xbmc 13? so with the monthy builds rather than the latest unstable.

Also I am trying to get the live TV working? I cant find the PVR addons anywhere
(2014-04-26, 12:14)Spacedementia87 Wrote: Hi there,

The changes you suggested seem to be working. I will have to report back after a more extensive test.

My question now is about the xbmc version. With the repos you suggest it installs xbmc 14.0

does it still work with xbmc 13? so with the monthy builds rather than the latest unstable.

Also I am trying to get the live TV working? I cant find the PVR addons anywhere


The guide states two paths for XBMC installs, one being Fernetmenta's version based off XBMC code with changes and the other is the official unstable or beta PPA. For most users the official PPA is the way to go and when XBMC 13 final is out everyone will switch to the official stable or stay with official unstable since they could test the next release much like we are doing now.

If you are trying to get live TV working do you already have a supported PVR backend installed and running? If so here is how you would do it for example with Mythtv as a reference:

Code:
[email protected]:~$ apt-cache search xbmc-pvr
xbmc-pvr-mythtv-cmyth - XBMC PVR Addon MythTv - Cmyth - PVR API:1.9.0
xbmc-pvr-vuplus - XBMC PVR Addon Vuplus - PVR API:1.9.0
xbmc-pvr-vdr-vnsi - XBMC PVR Addon VDR Vnsi - PVR API:1.9.0
xbmc-pvr-njoy - XBMC PVR Addon Njoy - PVR API:1.9.0
xbmc-pvr-nextpvr - XBMC PVR Addon NextPvr - PVR API:1.9.0
xbmc-pvr-mediaportal-tvserver - XBMC PVR Addon Mediaportal Tvserver - PVR API:1.9.0
xbmc-pvr-tvheadend-hts - XBMC PVR Addon TvHeadend Hts - PVR API:1.9.0
xbmc-pvr-dvbviewer - XBMC PVR Addon Dvbviewer - PVR API:1.9.0
xbmc-pvr-argustv - XBMC PVR Addon Argustv - PVR API:1.9.0
xbmc-pvr-demo - XBMC PVR Demo Addon - PVR API:1.9.0
xbmc-pvr-iptvsimple - XBMC PVR Iptv Addon - PVR API:1.9.0
xbmc-pvr-dev - XBMC Media Center (PVR Add-on Dev package)
[email protected]:~$ sudo apt-get install -y xbmc-pvr-dev xbmc-pvr-mythtv-cmyth

After that make sure you restart XBMC and then you can enable the PVR plugin and configure its settings. Then go into settings and enable live tv and configure as needed.
HTPC(s): All running LibreELEC
  • AMD 2200G APU on Gigabyte AB350N-Gaming WIFI-CF
  • RPI3 x2 | RPI2 x2
NAS: FreeNAS (Latest Stable) | NFS/CIFS
Ahh ok, thank you, didn't realise I had to install it via cli.

what are the benefits of using Fernetmenta's version?
I update the first post to state what fernetmenta version does.

Edit: It was already there but perhaps not human readable :-)
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
I got an update on the fernetmenta last night and now my xbmc startup script is in a respawn loop Sad there is no xbmc.log made. Any suggestions where to look?
sudo service xbmc stop
X &
DISPLAY=:0 xbmc

Do that with your normal user and see
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
Lol. Somehow the xbmc binary was removed Confused
Installed it again and working. Weird, need to dig in some scripts i suppose.

The console flickering on and off i had was due to the upstart script respawning Smile

Thanks for the handy command, saved me a lot of searching before i found the missing binary
@wsnipex I disabled trakt and tried a few more plays and still saw the same experience.

dmesg:
http://paste.ubuntu.com/7340242/
xbmc.log:
http://paste.ubuntu.com/7340245/
Xorg.0.log:
http://paste.ubuntu.com/7340247/
vdpauinfo:
http://paste.ubuntu.com/7340252/
dpkg w/mesa:
http://paste.ubuntu.com/7340254/
HTPC(s): All running LibreELEC
  • AMD 2200G APU on Gigabyte AB350N-Gaming WIFI-CF
  • RPI3 x2 | RPI2 x2
NAS: FreeNAS (Latest Stable) | NFS/CIFS
Did an update with the 1a XBMC repo yesterday. Noticed slight lower CPU usage in root menu but temperature sensor display doesn't work anymore.
Check the command you did into advancedsettings.xml from command line and fix it accordingly.
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
  •   
  • 1
  • 173
  • 174
  • 175(current)
  • 176
  • 177
  • 244
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 26 Vote(s) - 4.58 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Radeon OSS with vdpau (howto)4.5826