OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2
(2013-12-08, 21:48)MilhouseVH Wrote: New OpenELEC Gotham build: #0812b.

Code:
rpi512:~ # uname -a
Linux rpi512 3.12.3 #1 PREEMPT Sun Dec 8 19:15:10 GMT 2013 armv6l GNU/Linux
rpi512:~ # vcgencmd version
Dec  2 2013 20:30:23
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 0334d765c5cb144589b4d7a4ac68ae8f136491e1 (clean) (release)
rpi512:~ # lsb_release
OpenELEC_Gotham (Milhouse) - Version: devel-20131208191418-r16511

Same as previous build with the following additions:

(2013-12-08, 20:30)popcornmix Wrote: There's a few updates to newclock3 branch:
Fix for calibration not working when TV supports 3d modes.
Fix for mono playback of HSBS/HTAB videos.
Added Sam's airplay PR.

Is anyone able to confirm if this build fixes the NFS scraping problem (PR 3772)? If not will drop the patch from future builds.

I don't have a 3D TV or an iDevice so feedback on these additions also most welcome.

Using this build and a few previous others has been excellent! Speed is fine and any quirks get fixed very fast. Thanks for that.

I do have one issue and I hope someone can help me:
My Pi is connected to my TV and my TV has optical out to my Bose 3-2-1 system. (passthrough enabled with hdmi_force_hotplug=1, config_hdmi_boost=4, hdmi_force_edid_audio=1)

When I start the Pi, my Bose system reports Dolby Digital 2.0, which is fine.

If I try to start a DTS 5.1 movie, the Bose system doesn't pick up the DTS signal (because it thinks it's still DD2.0?)
If I try to start a Dolby Digital 5.1 (AC3) movie, it picks up fine and plays great. When I stop that movie the Bose system drops to PCM 2.0.

When I start a DTS movie from PCM mode, the DTS plays fine.
So to sum up:

DD2.0 -> DD5.1 = OK
DD2.0 -> DTS5.1 = Not OK
DD2.0 -> PCM = Never seen it happen
PCM -> DD2.0 = OK
PCM -> DD5.1= OK
PCM -> DTS5.1 = OK
DD5.1 -> PCM = OK
DD5.1 -> DD2.0 = OK
DD5.1 -> DTS = OK
DTS -> DD5.1 = OK
DTS -> DD2.0 = Never seen it happen
DTS -> PCM = OK

The "Keep the audio device alive option" is off, as it forces my system into DD2.0.

This is but a small problem for normal watching as I just need to play anything in DD5.1 and stop it to make it go into PCM, after that I can play anything. I can live with that.

The real problem is 3D movies. In the newer builds, XBMC asks which 3D format to use and during that choice screen it drops back to DD2.0, after which I have not DTS to go back to.
Is there a way to disable that choice screen so I can play my 3D DTS movies again or can somebody help me look at the audio problem and make it initialize properly?

Please tell me which log to send and thanks in advance.


Messages In This Thread
AW: RE: - by DieterLumpen - 2013-07-29, 20:50
include guires switch? - by hpbaxxter - 2013-08-01, 21:46
RE: dual audio?? - by pootler - 2013-08-03, 17:13
Help, watch 3D Film on Non 3D TV - by unix72 - 2013-08-09, 12:39
Remote Controllers - by tfft - 2013-08-14, 09:11
rbej repeatable crash - by RichG - 2013-08-19, 12:43
New Tester - by theneverstill - 2013-10-03, 17:16
RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - by Gawain1986 - 2013-12-09, 21:36