•   
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79(current)
  • 80
  • 81
  • 111
  •   
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 15.0) Part 1
Thanks, I'm sorry. I flew through the message list trying to get caught up and didn't catch that. That does look quite a bit like what I'm getting now. Sorry to bother you about this. I'll try to stay caught up with the thread now, and I'll read the messages a little better too.

LOL, I went and looked at the PR link you provided. I can see where that might be a problem. I can't help but wonder just how much that was actually tested. Wink

Edit: Oops, wrong character on the winkey. Offense not intended.
Experience: It's what you get when you were expecting something else.
(2015-03-17, 11:35)Milhouse Wrote:
(2015-03-17, 03:33)zaphod24 Wrote: That's a handy trick!

http://sprunge.us/EBLJ

I just left it running and periodically it would just crash and then restart.

This should be fixed tonight by PR6748 (thanks, @xhaggi).

Thanks! Will give tonight's build a shot.
Kodi stucks on first boot with a fresh install:
Openelec screen appears, then kodi screen, and gets stuck on confluence background when is supposed to appear the installation wizard

Last one working: #304
#307 and later stuck on confluence background and wizard doesn't appear.
#307 log: http://pastebin.com/mpQczUPw
#316 log: http://pastebin.com/u3xkEQcE

If network cable is dettached on first boot, wizard appears and installs ok
#307 with network cable dettached log: http://pastebin.com/LBhSrxHx

If you need more data, please let me know.
So it appears to be the wizard that is hanging... interesting.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
@Psyduckap - presumably you are using DHCP, and you are wired all the way to your router (no WiFi bridge etc.)?

I've just used create_sdcard to create a new image using #0316, wired ethernet with DHCP, and it's working perfectly for me.

I'm starting to think that OpenELEC Settings may be a red herring.

Looking at your #0307 log (with cable), the primary thread which would go on to load the rest of the Confluence menu only gets as far as:
Code:
17:44:19  32.006458 T:1968754688   DEBUG: Checking repositories for updates (triggered by Kodi Add-on repository)
17:44:20  32.013695 T:1968754688   DEBUG: UpdateRepos - waiting for this repository update job to finish...
then nothing more.

However in #0307 (without cable), it does this:
Code:
00:00:31  31.176769 T:1968607232   DEBUG: Checking repositories for updates (triggered by Kodi Add-on repository)
00:00:31  31.177887 T:1968607232   DEBUG: UpdateRepos - waiting for this repository update job to finish...
00:00:32  32.230675 T:1968607232   ERROR: CLangInfo: no language addons available to match against "es_es"
00:00:32  32.232296 T:1968607232    INFO: CLangInfo: fall back to the default language "resource.language.en_gb"
00:00:32  32.232933 T:1968607232    INFO: CLangInfo: loading resource.language.en_gb language information...
00:00:32  32.233944 T:1968607232    INFO: CLangInfo: load language info file: resource://resource.language.en_gb/langinfo.xml
00:00:32  32.254490 T:1968607232   DEBUG: trying to set locale to en_US.UTF-8
00:00:32  32.255527 T:1968607232    INFO: global locale set to C
00:00:32  32.256458 T:1968607232    INFO: CLangInfo: loading resource.language.en_gb language strings...
00:00:32  32.600964 T:1968607232   DEBUG: POParser: loaded 3343 strings from file resource://resource.language.en_gb/strings.po
00:00:32  32.710632 T:1968607232    INFO: Unloading old skin ...
00:00:32  32.711105 T:1968607232   DEBUG: ------ Window Deinit (Home.xml) ------
00:00:32  32.756035 T:1968607232   DEBUG: ------ Window Deinit (Pointer.xml) ------
00:00:32  32.799801 T:1968607232   DEBUG: Cleanup - Closed bundle
00:00:32  32.848690 T:1968607232    INFO:   load skin from: /usr/share/kodi/addons/skin.confluence (version: 2.7.0)
00:00:33  33.019123 T:1968607232    INFO:   load fonts for skin...
00:00:33  33.061470 T:1968607232    INFO: Loading fonts from /usr/share/kodi/addons/skin.confluence/720p/Font.xml

so when the cable is connected, it seems to be hanging while checking the Kodi addon repository. Disconnecting the cable presumably causes the addon repo update to fail so the thread doesn't hang and continues on to load the menu. This would point to an internet networking issue of some kind.

Question: Are you Spanish? Just wondering about the es_es language errors in your logs, which I didn't get (I'm en_gb). I don't see any reference to LANG or language in create_sdcard so not sure where the es_es is coming from.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
New OpenELEC Isengard build #0317: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 3.19.1 #1 Tue Mar 17 21:03:38 GMT 2015 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Mar 16 2015 19:34:31
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 51ab816b505d1b745130562908d866915c836056 (clean) (release)

# lsb_release
OpenELEC (Milhouse) - Version: devel-20150317210215-#0317-gc482afb [Build #0317]

# vcdbg log msg 2>&1 | grep DTOK
001536.996: Kernel trailer DTOK property says yes

# Kernel device tree status: Enabled

Based on tip of OpenELEC master (c482afb7, changelog) and tip of XBMC master (49bf2f68, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. Fix EPG database problems
  2. File cache tweaks
Build Details:
  1. OpenELEC:
  2. XBMC:
    • [depends] binary-addons: fix building all addons (PR:6739, 1 commit, 1 file changed)
    • [gui] Use a list instead of a spinner for the audio and subtitle selection (PR:6735, 1 commit, 1 file changed)
    • [Fix][bluray] Allow reading the disc's root directory. (PR:6710, 1 commit, 2 files changed)
    • [osx/ios] sync project file (PR:6747, 1 commit, 1 file changed)
    • Fixed issue 15831 by checking for the password after the choice have been made. Also included the delete function again. (PR:6633, 1 commit, 1 file changed)
    • [osx/ios] force project indent to 2 spaces - no tabs (PR:6754, 1 commit, 1 file changed)
    • [pvr] fix various issues after introduce #6738 (PR:6748, 2 commits, 2 files changed)
  3. pvr.hts:
    • Fixed double free of htsp message (PR:10, 1 commit, 1 file changed)
    • Fixed some compiler warnings (gcc 4.9.2). (PR:11, 1 commit, 2 files changed)
    • [performance] ctors: initializer list vs. assignment. (PR:15, 1 commit, 1 file changed)
    • PVR addon API 1.9.6 changes (PR:16, 3 commits, 4 files changed)
  4. newclock4:
    • New commits in this build:
      • added: Debug logging for low read rate condition (832a9abe)
      • fixed: Buffer factor should not set higher read rate demands but instead have filecache increase its limiter (2c053f23)
      • changed: Set default buffer factor 10 percent above the average rate (5e2b1934)
      • alsa: enable-shared is required (36e56d3c)
      • [omxplayer] Allow HDMI output to work when unsupported ALSA card is selected (619fd813)
  5. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: PR:6753: Fix one case of extra calls to CCurlFile::GetMimeType
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Slightly different error (not missing fields this time) but Kodi is still crashing regularly with 0317. I even completely deleted the EPG database and restarted to let it build it from scratch. Crash log at http://sprunge.us/ZSGO
Same here with 317. I stopped ServerWMC, rebooted and then reset the PVR database. I had to hurry, because it would still crash from the residual data in the EPG within a minute or two of booting even with SWMC down. Once I reset the PVR database, it would stay up as long as I didn't let it reload the data (by keeping SWMC down). Here is crash log in case it helps. Looks like it might be the same as zaphod24 is getting. It's getting a SEGV at 0x00a96f38 same address as zaphod24. It doesn't say what module or anything, just (??).

http://sprunge.us/SSJI

If you want, I could try using the create_sdcard to start over from scratch, just in case there is some kind of corruption from the 316 crashes.

EDIT: BTW, I was seeing some messages about a missing field 'syear' until I reset the PVR database. Those went away and stopped it from crashing even when SWMC wasn't running. Without my plugin, I can't do much other testing other than run the movie clip I downloaded (from another problem thread) a few days ago. It plays fine and sounds awesome in DolbyD passthrough.
Experience: It's what you get when you were expecting something else.
Re: 3D - is it still necessary for an MVC (in MKV) file to be named with '3D' in the name for this to work. I kinda hoped kodi would detect the file as MVC from its contents and take the right steps to play it as 3D but this does not appear to be the case.

(Once set manually as SBS in kodi's OSD this is working very well with the samples from http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=...pid1957073 Post 1145)
If I have helped you or increased your knowledge, click the 'thumbs up' button to give thanks :) (People with less than 20 posts won't see the "thumbs up" button.)
@nickr - yes, I believe it's still required. AFAIK there is no logic yet that would look for MVC related metadata as this was of no use before.
(2015-03-17, 21:29)Milhouse Wrote: @Psyduckap - presumably you are using DHCP, and you are wired all the way to your router (no WiFi bridge etc.)?
Yes, using DHCP address reservation and wired directly to the router

(2015-03-17, 21:29)Milhouse Wrote: so when the cable is connected, it seems to be hanging while checking the Kodi addon repository. Disconnecting the cable presumably causes the addon repo update to fail so the thread doesn't hang and continues on to load the menu. This would point to an internet networking issue of some kind.
Will upload #304 log to see what it does when working

(2015-03-17, 21:29)Milhouse Wrote: Question: Are you Spanish? Just wondering about the es_es language errors in your logs, which I didn't get (I'm en_gb). I don't see any reference to LANG or language in create_sdcard so not sure where the es_es is coming from.
Yes, I'm from Spain. It looks like getting information from TV (CEC).
Code:
17:44:12  24.802971 T:1881142336   DEBUG: CecLogMessage - >> 0f:32:73:70:61
17:44:12  24.803520 T:1881142336   DEBUG: CecLogMessage - >> TV (0) -> Broadcast (F): set menu language (32)
17:44:12  24.803854 T:1881142336   DEBUG: CecLogMessage - TV (0): menu language set to 'spa'
17:44:12  24.804228 T:1854903360   DEBUG: CecLogMessage - expected response received (32: set menu language)
17:44:12  24.804625 T:1854903360   DEBUG: SetMenuLanguage - language set to 'es_es'
17:44:12  24.805222 T:1854903360   DEBUG: CecLogMessage - << Recorder 1 (1) -> Recorder 2 (2): POLL
17:44:12  24.805550 T:1854903360   DEBUG: CecLogMessage - << 12
17:44:12  24.926252 T:1968754688   DEBUG: Previous line repeats 1 times.

If It boots without network cable and the tv switched off, the wizard doesn´t appear, goes directly to confluence menus. At least on #315.
@Psyduckap: It might be useful to test create_sdcard with a recent OpenELEC "official" nightly - this might help rule out/rule in any changes in this build. The nightly will have the latest OpenELEC Settings, but also the older Kodi 14.2, so if the problem goes away this might help narrow down Kodi or OpenELEC as the cause.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
@zaphod24/@afremont: I think it might be worth obtaining a crash log from a debug build if possible, I'll upload RPi/RPi2 debug builds in 2-3 hours (building now...)
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
I just upgraded from pre-Isengard to a latest #0317 build.
I have a problem with CEC which I didn't have before.

On start Kodi tells me that no CEC devices are detected and if I wish to disable CEC. Which is weird as my remote is working and I can select Yes or No on the input dialog.
It doesn't matter if I select Yes or No the remote stops working when Kodi fully loads.

I have a Rpi 1 connected to an Onkyo reciever and I'm using Onkyo remote to control Rpi.

Here is the full kodi.log:
http://pastebin.com/HFSEcsLu
(2015-03-18, 15:01)vbaros Wrote: I just upgraded from pre-Isengard to a latest #0317 build.
...
Here is the full kodi.log:
http://pastebin.com/HFSEcsLu

You seem to have upgraded to a very old build:
Code:
19:13:37  19.021235 T:3058982912  NOTICE: Kodi compiled Oct  3 2014 by GCC 4.9.1 for Linux ARM 32-bit version 3.16.3 (200707)
19:13:37  19.023943 T:3058982912  NOTICE: Running on OpenELEC (Milhouse) - Version: devel-20141003033024-r19322-gdded97b 5.0, kernel: Linux ARM 32-bit version 3.16.3
...
Raspberry PI firmware version: Oct  1 2014
  •   
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79(current)
  • 80
  • 81
  • 111
  •   



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 15.0) Part 112
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.