Thread Closed
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0)
Build 914

Thought i had noticed it a couple of times but didn't think anything of it.
At start of playback sometimes I'm just presented with a black video screen.
Sometimes it stays as a black screen for a second or two, audio starts but video does not, then a few seconds later the video resumes from the correct point.
Sometimes it just stays on a black screen indefinetly.

Here is a log.
http://pastebin.com/rNdj8XdZ

If it gets stuck at the beginning of the file indefinetely I can seek forwards which will continue playback as normal.

Image

[EDIT]
This appears to only affect OMX acceleration
When trying to load the same episode with MMAL it begins playback of both audio & video immediately

What is the best way to cut a sample file down.
Opening the file in question in VLC will begin playback normally (in.mkv)
Code:
ffmpeg -i in.mkv -ss 0 -t 30 -c:v copy -c:a copy out.mkv
results in a 30second file which will not begin playback until 7 seconds in VLC
Code:
ffmpeg -ss 00 -i in.mkv -t 30 -c:v copy -c:a copy out.mkv
results in a 30second file which plays back correctly on both VLC & the Pi2

[EDIT2]
Now I'm not so sure weather I just have some damaged files.
Original File "In.mkv" is causing issues with OMX
running
Code:
ffmpeg -i in.mkv -c:v copy -c:a copy out2.mkv
correct me if I'm mistaken but doesnt the above command just literally bitstream the audio & video directly into out2.mkv
out2.mkv is 4kb smaller than in.mkv and has no issues playing back with OMX on the pi
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 10 Vote(s) - 5 Average


Messages In This Thread
RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0) - by bagofcrap24 - 2015-09-15, 16:59
Bluetooth on #1003 - by cdvreede - 2015-10-13, 11:08
Re: RE: Bluetooth on #1003 - by Milhouse - 2015-10-13, 13:24


Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0)510