•   
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79(current)
  • 80
  • 81
  • 168
  •   
  Thread Closed
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0)
@Milhouse have you tried to reproduce the add-on dialog problem on a different platform?
It seems I can't reproduce on OS X...
I wanted to test https://clbin.com/ISjZA [1] but everything is (seems?) fine on OS X.

[1] https://github.com/xbmc/xbmc/pull/7800/f...b5b64aL119
No, I only have OpenELEC on x86 and RPi, and they all have PR7800. So far I've only installed trakt on the RPi.

I've just tested https://clbin.com/ISjZA on RPi and it seems to fix the issue - the Ratings dialog did appear a couple of times. However the trakt service http://api-v2launch.trakt.tv is currently returning 504 errors (debug log: http://sprunge.us/EOMd) and I can't get the dialog to appear reliably. Were it not for the service issues I suspect your patch would ensure the dialog appeared reliably, maybe I can confirm later today if/when the service issue is resolved.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Thanks for testing it.

I've pulled latest master on OS X, so it has 7800 too. Strange. I'll try a clean build later today (but this old iMac needs hours...).
(If the patch has actually any effect, then it should be broken on all platforms.)
(2015-09-16, 04:08)menakite Wrote: (If the patch has actually any effect, then it should be broken on all platforms.)

I agree - actually I can try an Ubuntu build (totally forgot about that) which I can test with trakt. I'll also upload build #0915y which includes your patch so maybe you can test it yourself (and compare with #0915 - the only difference is the addition of your patch). The trakt service outage is rather frustrating.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
I remembered reading something about the DVB-T tuners' built-in IR receiver possibly being a problem and found this post, https://www.raspberrypi.org/forums/viewt...hp?t=18090 which recommends adding
options dvb-usb disable_rc_polling=1 to /etc/modprobe.d/dvbt.conf .

I did that and rebooted but dmesg still shows:

[ 7.224896] Registered IR keymap rc-it913x-v1
[ 7.225316] input: Kworld UB499-2T T09 as /devices/platform/soc/3f980000.usb/usb1/1-1/1-1.5/1-1.5.3/1-1.5.3.4/rc/rc0/input4
[ 7.226076] rc0: Kworld UB499-2T T09 as /devices/platform/soc/3f980000.usb/usb1/1-1/1-1.5/1-1.5.3/1-1.5.3.4/rc/rc0
[ 7.226096] usb 1-1.5.3.4: dvb_usb_v2: schedule remote query interval to 500 msecs

Should it still show that if the IR receiver is disabled?
I seem able to reproduce the problem in Trakt on Ubuntu 15.04.

I say "seem" as I'm yet to complete the Account Authorisation dialog due to ongoing service outage. Since this dialog isn't working I cancelled the Authorization dialog (it took ages), restarted Kodi, and now when I go into the add-on settings for Trakt when I click on "How do I authorize the trakt addon to access my trackt.tv account?" I appear to be having the same problem viewing the Authorization dialog as I do with the Ratings dialog (strange it worked once, after installation) - in the following debug snippet, note the Window Deinit for script-trakt-PinAuthDialog.xml:

Code:
03:42:36 T:140486489950272   DEBUG: ProcessMouse: trying mouse action leftclick
03:42:36 T:140485726521088  NOTICE: Thread LanguageInvoker start, auto delete: false
03:42:36 T:140485726521088    INFO: initializing python engine.
03:42:36 T:140485726521088   DEBUG: CPythonInvoker(8, /home/neil/.kodi/addons/script.trakt/script.py): start processing
03:42:36 T:140486489950272   DEBUG: ------ Window Deinit (Pointer.xml) ------
03:42:36 T:140485726521088  NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
03:42:36 T:140485726521088   DEBUG: CPythonInvoker(8, /home/neil/.kodi/addons/script.trakt/script.py): the source file to load is "/home/neil/.kodi/addons/script.trakt/script.py"
03:42:36 T:140485726521088   DEBUG: CPythonInvoker(8, /home/neil/.kodi/addons/script.trakt/script.py): setting the Python path to /home/neil/.kodi/addons/script.trakt:/home/neil/.kodi/addons/script.module.arrow/lib:/home/neil/.kodi/addons/script.module.dateutil/lib:/home/neil/.kodi/addons/script.module.requests/lib:/home/neil/.kodi/addons/script.module.simplejson/lib:/home/neil/.kodi/addons/script.module.six/lib:/home/neil/.kodi/addons/script.module.trakt/lib:/usr/lib/python2.7:/usr/lib/python2.7/plat-x86_64-linux-gnu:/usr/lib/python2.7/lib-tk:/usr/lib/python2.7/lib-old:/usr/lib/python2.7/lib-dynload:/usr/local/lib/python2.7/dist-packages:/usr/lib/python2.7/dist-packages:/usr/lib/python2.7/dist-packages/PILcompat:/usr/lib/python2.7/dist-packages/gtk-2.0:/usr/lib/python2.7/dist-packages/ubuntu-sso-client
03:42:36 T:140485726521088   DEBUG: CPythonInvoker(8, /home/neil/.kodi/addons/script.trakt/script.py): entering source directory /home/neil/.kodi/addons/script.trakt
03:42:36 T:140485726521088   DEBUG: CPythonInvoker(8, /home/neil/.kodi/addons/script.trakt/script.py): instantiating addon using automatically obtained id of "script.trakt" dependent on version 2.14.0 of the xbmc.python api
03:42:36 T:140485726521088 WARNING: CSkinInfo: failed to load skin settings
03:42:36 T:140486489950272   DEBUG: ------ Window Init (/home/neil/.kodi/addons/script.trakt/resources/skins/Default/720p/script-trakt-PinAuthDialog.xml) ------
03:42:36 T:140486489950272    INFO: Loading skin file: /home/neil/.kodi/addons/script.trakt/resources/skins/Default/720p/script-trakt-PinAuthDialog.xml, load type: LOAD_ON_GUI_INIT
03:42:36 T:140486489950272   DEBUG: POParser: loaded 157 strings from file /home/neil/.kodi/addons/script.trakt/resources/language/English/strings.po
03:42:36 T:140486489950272   DEBUG: Previous line repeats 6 times.
03:42:36 T:140486489950272   DEBUG: Load /home/neil/.kodi/addons/script.trakt/resources/skins/Default/720p/script-trakt-PinAuthDialog.xml: 4.30ms
03:42:36 T:140486489950272   DEBUG: SECTION:LoadDLL(special://xbmcbin/system/ImageLib-x86_64-linux.so)
03:42:36 T:140486489950272   DEBUG: Loading: /home/neil/projects/kodi.git/system/ImageLib-x86_64-linux.so
03:42:36 T:140486489950272   DEBUG: Alloc resources: 6.98ms  (4.33 ms skin load)
03:42:36 T:140486489950272   DEBUG: CGUIMediaWindow::GetDirectory ()
03:42:36 T:140486489950272   DEBUG:   ParentPath = []
03:42:36 T:140486489950272   DEBUG: ------ Window Deinit (DialogAddonSettings.xml) ------
03:42:36 T:140486489950272   DEBUG: ------ Window Deinit (/home/neil/.kodi/addons/script.trakt/resources/skins/Default/720p/script-trakt-PinAuthDialog.xml) ------
03:42:36 T:140486489950272   DEBUG: CGUIMediaWindow::GetDirectory (addons://sources/executable)
03:42:36 T:140486489950272   DEBUG:   ParentPath = [addons://sources/executable]

With your patch, the Authorization dialog appears every time (even though I'm unable to complete it).
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
I've finally managed to complete the Authorisation dialog on the Ubuntu client - the trakt service is up and down, total PITA.

With the unpatched Ubuntu Kodi, I'm able to reproduce the problem with the Ratings dialog, even down to the same issue when shutting down Kodi:
Code:
04:04:22 T:140297591642176   ERROR: CPythonInvoker(1, /home/neil/.kodi/addons/script.trakt/default.py): script didn't stop in 5 seconds - let's kill it
04:04:22 T:140296729290496    INFO: CPythonInvoker(1, /home/neil/.kodi/addons/script.trakt/default.py): script aborted
04:04:22 T:140296729290496 WARNING: CPythonInvoker(1, /home/neil/.kodi/addons/script.trakt/default.py): the python script "/home/neil/.kodi/addons/script.trakt/default.py" has left several classes in memory that we couldn't clean up. The classes include: N14PythonBindings30XBMCAddon_xbmc_Player_DirectorE,N14PythonBindings31XBMCAddon_xbmc_Monitor_DirectorE

The patched Kodi has no such problem and reliably shows the Ratings dialog (trakt service issues permitting).

Not sure why OSX is working without the patch.

Edit: Build #0915y is here - it's RPi2 only. The only difference in the build is the addition of your patch and an updated pvr.mythtv (but pvr.mythtv shouldn't have any effect on this issue).
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Heh, yeah. I've been testing #0915y for the last hour, but it's a hit and miss. It seems it's recovering now.
I'm always getting the rating dialog with this build (except of course when the API times out).
(trakt is great and generally works pretty fine, but unfortunately when the API breaks, it breaks for real and they need a few hours...)

Anyways even the PIN dialog is a good candidate for testing. I'll link this patch to Paxxi in the afternoon.

Apart from the add-on windows, a couple comments on #0915.
I see audio sync is moved to the audio engine - if I understand correctly it mutes audio (I can hear that happening), does... whatever it does, and then unmutes.
I've watched an episode where the usual "in previous episodes" is at the very start and I could only hear something like "evious episodes".
The "whatever it does" (skips audio packets I guess) seems a bit too brutal in this case as it's pretty noticeable.
(VLC works okay and I guess #0914 would too.)

PLL adjustment doesn't seem to be fully implemented yet or it's reporting the wrong values in the codec info overlay (or it's working too well!), always pll:1.0 err:0.0 - but one of the recent popcornmix' commits seems to indicate the opposite, so I thought I'd mention it.
since the inclusion of PR:8008: JSON: replace YAJL with RapidJSON, I'm no longer able to list TV channels in Kodi Remote for IOS. The error message is:

Code:
XBMC JSON-RPC Error: Invalid params.
(Code: -32602)
Data: (null)

METHOD
PVR.GetChannels

PARAMETERS
{channelgroupid=5;properties=(thumbnail,channel);}

Last working builds are up to #0910 and #0912. I can see my channel groups but I'm not able to list the channels in a group. Channel selection through gui is working without any issues, so it is not related to the recent PVR API 4.0 bump. I just tracked this down remotely, so if debug logs are required, I can make them in the evening, but it should be quite obvious.
(2015-09-16, 06:49)menakite Wrote: (VLC works okay and I guess #0914 would too.)
Might be useful to confirm it really is better on #0914. My understanding is the lost initial audio is a common dvdplayer bug that VideoPlayer is trying to fix.

Quote:PLL adjustment doesn't seem to be fully implemented yet or it's reporting the wrong values in the codec info overlay (or it's working too well!), always pll:1.0 err:0.0 - but one of the recent popcornmix' commits seems to indicate the opposite, so I thought I'd mention it.

Yes, the PLL fix was pushed last night in my tree but didn't make this build. Try tomorrow.
(2015-09-16, 12:31)popcornmix Wrote: Might be useful to confirm it really is better on #0914. My understanding is the lost initial audio is a common dvdplayer bug that VideoPlayer is trying to fix.
I remember months ago I've used one of these episodes with "in previous episodes" at the very start of video to determine the optimal value for "pause playback while adjusting refresh rate", but I'm wondering if I was using pll adjustment and that avoids this behavior?
New OpenELEC Jarvis build #0916: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.1.7 #1 Wed Sep 16 23:03:17 BST 2015 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Sep 14 2015 19:42:22
Copyright (c) 2012 Broadcom
version b8dac9fd087b95a97cc6b522638f8c21c119ee0a (clean) (release)

# lsb_release
OpenELEC (Milhouse) - Version: devel-20150916230226-#0916-ga0f8a05 [Build #0916]

# vcdbg log msg 2>&1 | grep DTOK
001718.037: Kernel trailer DTOK property says yes

# Kernel device tree status: Enabled

Based on tip of OpenELEC master (a0f8a05e, changelog) and tip of XBMC master (a6403dbc, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. MVC/ISO patches
  2. PLL and interlaced file fixes
  3. Fix for trakt dialog issue
Build Details:
  1. OpenELEC:
    • Allow building with xf86-input-libinput when specified (PR:4324, 2 commits, 2 files changed)
    • remove unused python stuff (PR:4286, 11 commits, 13 files changed)
    • glibc: fix install of librt (a0f8a05e)
  2. XBMC:
    • [guiinfo] (VIDEOPLAYER|LISTITEM)_AUDIO_CHANNELS return empty string for 0 channels, not '0'. (PR:8059, 2 commits, 2 files changed)
    • AML: EGLNativeTypeAmlAndroid: Implement 480cvbs/i/p and 576cvbs/i/p modes (PR:8017, 1 commit, 3 files changed)
    • sqlite3: dont apply map_populate patch on android (PR:8050, 1 commit, 1 file changed)
    • [eventserver] Fix runscript builtin (PR:8061, 1 commit, 1 file changed)
    • jsonrpc: fix Addons.SetAddonEnabled() for invalid addonid values (21034c89)
  3. pvr.mythtv:
    • 3.3.4 (PR:38, 3 commits, 5 files changed)
  4. newclock5:
    • New commits in this build:
      • Revert "libavformat: add mvcC handling in .mov/.mp4" (218c5de7)
      • VideoPlayer: rework HandlePlayspeed (be8e0129)
      • squash: omxplayer: Don't use AutoInterlaceMethod it changes at start of file (cd5269bf)
      • [omxplayer] Avoid calling render callback with the lock held to avoid a deadlock (e9f59b49)
      • [ffmpeg] Add MVC support from Koying (28139830)
      • [PATCH] ADD: [demux] support ssif (b657fbf7)
      • fix seeking? (d473d205)
      • fixup ssif demux seek (006c7448)
      • [3d] Make MVC a valid 3D filename tag (7237707f)
      • [3d] Automatically enable 3D for ssif (53fd3071)
      • ADD: [demux] ssif patches from rk3368 platform (ff2ea1aa)
  5. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
I haven't reported it before I don't think but sometimes when playing a video/movie, the audio pitch fluctuates for maybe 5s before settling down. If I stop and restart the movie, it tends not to do it again.

I'm not using any fancy AV receiver, just HDMI straight to my TV. I haven't tested the latest build yet but it certainly happened last night with #908.

The log is massive, so I've created an extract showing the boot and the playback where I had the problem: https://drive.google.com/file/d/0B1fDI89...sp=sharing
Hi guys.

Having an issue and was wondering if anyone might be able to help.

I have a RPi2 connected to a Pioneer VSX-324 Amplifier and then to a BenQ w1070 projector (I think I can recall reading that there is at least one or two other people with similar setups - HDMKV? Movie78?).

I am running the latest Milhouse build (0916) although this issue still happens even with the latest 5.95 Openelec release (I think this is a bug, but thought I would ask your opinions)

I have Full HD HDMI modes for 3d and MVC (full frame 3d) enabled. Audio is set so that passthrough is off (so the Pi is outputting PCM multichannel to the amp) with 5.1 channels. Adjust display refresh rate = always; Sync Playback to display = off (although changing this doesn't seem to make any difference). The GUI resolution is set to 1080p 23.98 (this projector supports Frame Packing 3D at this resolution, but not at say 50hz, where it only supports SBS; I know that this doesn't matter for playback when it is set to be synced to display, but bear with me))

When I play a 3d MVC movie that has been ripped using MakeMKV and flagged as a 3d file (actually just figured out it can be any 1080p 3D movie inc SBS and TAB), it automatically triggers the "Frame Packing" 1080p mode of the projector and displays the file as it should, in proper 3d with sound. However when I stop playing the file, the projector does not get the message to switch back to 2D / non frame packing, so the UI is distorted (looks like SBS as if I close 1 eye, I can see half the screen and vice versa). To rectify this, I can either turn 3D mode off on the projector (which is set to auto by default) or head to the Kodi System - Video - Resolution settings and change it to something else. I have "disable stereoscopic 3d mode when playback ended" enabled (although again this makes no difference on or off).

If the GUI resolution is set to something else (say 1080 / 50) where the projector does NOT support frame packing at that resolution, then there are no issues - the video plays properly and when stopped, returns to the gui at the appropriate resolution without the projector being stuck in 3d frame packing.

I cannot see that there was anything exciting in the log, but here is the link:
http://pastebin.com/t9RJKJj5

In the meantime, I will just keep using the GUI at 1080/50hz where everything is OK.

Would be keen to see if this affects others as well.

Cheers
Oh and another thing, how do you trigger 3d Isos? What settings do you need to have for that?

Great work with all of this guys!!!
  •   
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79(current)
  • 80
  • 81
  • 168
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 10 Vote(s) - 5 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0)510