Android - Zidoo X9S, X8 & X10 (4K / HDR / 3D / HD Audio): Review & User Impressions

  Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 4.83 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
haxel666 Offline
Junior Member
Posts: 44
Joined: Jun 2016
Reputation: 0
Location: Uk
Post: #1711
(2017-06-24 18:38)haxel666 Wrote:  I just purchased a x9s

can someone give me some help on setting it up for the first time?

I would like to be able to use kodi to have all my nice covers

and playback 3d iso etc I don't mind using external player

want to bitstream dts hd 7.1

please advise what I need to do with setup

do I need latest kodi or built in software etc?
thanks

Doing some research on x9s some users report it doesn't do dts 7.1 decode.?

I got dts hd 7.1 receiver setup will connect with hdmi should i get proper dts hd 7.1 from a 7.1 dts hd source like i did using my htpc thanks

Msi 3205u cubi
Himedia Q5
Yamaha RX-V777
BenQ w1070

(This post was last modified: 2017-06-25 10:06 by haxel666.)
find quote
drdwridav Offline
Senior Member
Posts: 195
Joined: Sep 2015
Reputation: 0
Post: #1712
(2017-06-24 18:38)haxel666 Wrote:  I just purchased a x9s

can someone give me some help on setting it up for the first time?

I would like to be able to use kodi to have all my nice covers

and playback 3d iso etc I don't mind using external player

want to bitstream dts hd 7.1

please advise what I need to do with setup

do I need latest kodi or built in software etc?
thanks

Got mine yesterday too. What I've done so far is to upgrade firmware to latest 1.4.6 as per a few posts back. Then uninstalled zdmc. Reinstalled zdmc 17.1 using link in same post. Zdmc launches my movies and 3d movies using their native player which seems great quality.
Initial thoughts so far:
1.Picture quality looks exceptional, a step up from my pi
2.Tested a stream from ustv vod. Again found picture quality great, though did have to adjust audio delay for lip sync which is something I've not had to do on other devices. Also buffered a couple of times which again is not something I usually experience. Hopefully not a common factor!
3. 3d looks impressive from short tests, but looking forward to trying it out with my benq!
4. Been a real pain trying to access file shares on my Mac, either via nfs or smb. It's just not seeing them or letting me in if I enter path manually. Smb shares fine from windows pc.
5. You can also download kodi 17.3 from play store and use a wrapper to use the zidoo native player for 3d movies. Process looks a tad complicated to me!!!!
6. Can't advise on audio. I only have Dolby 5.1 and that works great...
7. Zidoo native player doesn't seem to pick up on right eye first flags from mkvtoolnix so I'm having to switch eyes manually through the zidoo player interface after movie starts
...thanks to 3Dgeek for a bit of advice on the way :-)
(This post was last modified: 2017-06-25 13:50 by drdwridav.)
find quote
Vimaro Offline
Junior Member
Posts: 29
Joined: Nov 2016
Reputation: 0
Post: #1713
(2017-06-24 17:45)boblo Wrote:  
(2017-06-24 14:51)Vimaro Wrote:  
(2017-06-23 13:41)boblo Wrote:  Firmware V1.4.6 for X9S is out since 15 minutes ago. From official forum:

Is it official? Why is not available in the official site for download?
https://www.zidoo.tv/Support/downloads.html
Yes, it's official. You can read original posts here:
http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/...ased.5327/
http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/...ased.5352/
http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/...ased.5351/

I think they have had no time to update the web page.
I upgraded to 1.4.6 and it's OK.
To install ZDMC (KODI) 17 is necessary to remove the 16?
Will I loose my settings?
Its it stable?
What major changes has the Kodi 17 compared to 16?
find quote
haxel666 Offline
Junior Member
Posts: 44
Joined: Jun 2016
Reputation: 0
Location: Uk
Post: #1714
I did the same updates and watches 2 3d is movies all the way through with HDMI audio raw settings and my amp shows working dtshd 7.1 in info menu on amp so all is good very impressed.

I did have a slight is hiccup not detecting one of my usb drives but sorted now just turned off and on few times.

Tested 100s of times now including unplugging

What I love more than himedia is that when you unplug the usb drive to add more media it keeps the same drive
Path so when scraping movies you don't get into a mess cause the drive letter changes.

Which in Windows you static assign but couldn't find option on himedia but this device does it without problems

Picture quality great blacks seem more black than my old htpc.

Overall quality htpc has slight edge but not much in it happy with this device.

And was so easy to access my share folder on win 10


Just enabled file sharing in win 10 which is enabled by default

And then went into zdmc smb put my pc user name and pass and played back some tv series.

So far so good.

Msi 3205u cubi
Himedia Q5
Yamaha RX-V777
BenQ w1070

find quote
haxel666 Offline
Junior Member
Posts: 44
Joined: Jun 2016
Reputation: 0
Location: Uk
Post: #1715
(Yesterday 00:30)haxel666 Wrote:  I did the same updates and watches 2 3d is movies all the way through with HDMI audio raw settings and my amp shows working dtshd 7.1 in info menu on amp so all is good very impressed.

I did have a slight is hiccup not detecting one of my usb drives but sorted now just turned off and on few times.

Tested 100s of times now including unplugging

What I love more than himedia is that when you unplug the usb drive to add more media it keeps the same drive
Path so when scraping movies you don't get into a mess cause the drive letter changes.

Which in Windows you static assign but couldn't find option on himedia but this device does it without problems

Picture quality great blacks seem more black than my old htpc.

Overall quality htpc has slight edge but not much in it happy with this device.

And was so easy to access my share folder on win 10


Just enabled file sharing in win 10 which is enabled by default

And then went into zdmc smb put my pc user name and pass and played back some tv series.

So far so good.

3 same type 4tb usb drives plugged in and sometimes one of the drives doesn't get recognized have to turn off and on several times to fix it annoying problem searched Google and zidoo forums no answer

Drives formatted the same and no problem with drives is Windows machine.

Same drive every time but both ntfs and similar files on them and same Seagate model.

Msi 3205u cubi
Himedia Q5
Yamaha RX-V777
BenQ w1070

find quote
nikos_a Offline
Member
Posts: 59
Joined: Nov 2016
Reputation: 2
Post: #1716
(2017-06-24 13:56)Binnetie Wrote:  
(2017-06-20 10:57)nikos_a Wrote:  Try with standalone Zidoo player (not through ZDMC) and see if the subs work properly.
I have tried that but i see the tags in de zidoo player (theater) alsof.

I tried 3 different files with <> tags (bold, italics, colors etc). All work fine. Not sure why this happen to you. You can always reset to factory defaults and/or ensure that subs are in utf8 encoding.
find quote
wrxtasy Offline
Moderator²
Posts: 6,417
Joined: Feb 2012
Reputation: 264
Location: Perth, Oz
Post: #1717
(Yesterday 10:02)haxel666 Wrote:  3 same type 4tb usb drives plugged in and sometimes one of the drives doesn't get recognized have to turn off and on several times to fix it annoying problem searched Google and zidoo forums no answer

Drives formatted the same and no problem with drives is Windows machine.

Same drive every time but both ntfs and similar files on them and same Seagate model.
You have HIT an Android OS Limitation:

(2017-05-02 08:36)wrxtasy Wrote:  From general reading it appears that to connect Multiple drives to Android boxes you have to:

- Root the device
- Use [root] StickMount App from Chainfire.

More info here:
http://www.wetekforums.com/v/index.php?p...-detection
https://forum.xda-developers.com/shield-...s-t3560007
https://forums.geforce.com/default/topic...b-issues-/

Windows/Linux/LibreELEC Kodi boxes have no such problems.
find quote
flipmode009 Offline
Junior Member
Posts: 33
Joined: Dec 2015
Reputation: 0
Post: #1718
Watched Kong Skull Island last night in 3D and Atmos worked 100%. I have not put the last firmware on yet. Hopefully it keeps working the same.
find quote
Post Reply