•   
  • 1
  • 287
  • 288
  • 289(current)
  • 290
  • 291
  • 401
  •   
v18 -  LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 18.0)
Sorry to ask but didn't used it a long time and today i noticed it is not available:

is wifi disabled in the build ? The config tool only shows wired network and also bluetooth but no wifi if to configure... (RPi3) ? In dmesg it looks like wifi is not detected.

Thx
Reply
(2018-01-30, 21:37)hawkeyexp Wrote: Sorry to ask but didn't used it a long time and today i noticed it is not available:

is wifi disabled in the build ? The config tool only shows wired network and also bluetooth but no wifi if to configure... (RPi3) ? In dmesg it looks like wifi is not detected.

Thx

WiFi is not disabled, and built-in RPi3 WiFi is working for me (#0129/#0129x).
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Reply
(2018-01-30, 21:52)Milhouse Wrote:
(2018-01-30, 21:37)hawkeyexp Wrote: Sorry to ask but didn't used it a long time and today i noticed it is not available:

is wifi disabled in the build ? The config tool only shows wired network and also bluetooth but no wifi if to configure... (RPi3) ? In dmesg it looks like wifi is not detected.

Thx

WiFi is not disabled, and built-in RPi3 WiFi is working for me (#0129/#0129x). 

I found it - it was killed by oc cause dtoverlay=sdhost, ... kills wifi on rpi3 (readme). I changed to dtoverlay=sdtweak, ... and now it is working.

Sorry ... rtfm you know :-)
Reply
(2018-01-30, 10:04)Milhouse Wrote: Weekly Linux 4.15 build #0129x: RPi / RPi2
Hi Milhouse, thanks you for the build with kernel 4.15
I tested the following things and they runs fine
- Hyperion with SPI LED stripes
- Live-TV VDR with USB-Tuner DVB-C Sundtek
- IPTV
- Onboard WiFi
Reply
New LibreELEC.tv Leia build #0130: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

SHA256 Checksum: e3e4ec534d1c0f389b9f6ac109a3ecbd231904c0b6235620cfba03e193e797d3 (RPi)
SHA256 Checksum: 4ddde0276ad8f81d43d83b025ea7295b2b2f1537dfe9c2ef14897091e4626cee (RPi2)

# uname -a
Linux rpi512 4.14.15 #1 Tue Jan 30 21:21:08 GMT 2018 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Jan 25 2018 18:14:16
Copyright © 2012 Broadcom
version 16ab01397c559d80e3239c4d9c453a999a9121b1 (clean) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse): devel-20180130211943-#0130-gb62a040 [Build #0130]

# Kodi version
(18.0-ALPHA1 Git:b33ba4d). Platform: Linux ARM 32-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (b62a040, changelog) and tip of XBMC master (3cd7a7c, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. Add 64KB SMB chunksize to Kodi PR
Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • v4l-utils: Add wetek_play_2 to libreelec_multi_amlogic (PR:2457, 1 commit, 2 files changed)
  2. XBMC:
    • [cleanup][DllLoader] quicktime isn't used anymore (PR:13455, 2 commits, 3 files changed)
    • compile fix (PR:13456, 1 commit, 1 file changed)
    • [AML] compile fix (#13450) (df582f4)
  3. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Updated: [env] PR:2384 (perma): kodi: updates for Feb 2018
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Reply
(2018-01-30, 23:30)herrmeier01 Wrote: Hi Milhouse, thanks you for the build with kernel 4.15
I tested the following things and they runs fine
Many thanks!
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Reply
Hello guys,

any chance bringing unrar capability from Kodi17 back to Kodi18? Now Kodi18 subtitle plugins can not handle rar archived subtitles. People claiming that it has to do with Rar commercial license formats, but I am not sure.
Reply
RAR support is now a binary add-on you have to install/enable from the LE repo
Reply
Hello out there,
since Build #127 I have problems with pvr simple IPTV client v999.3.4.1 on my RasPi2. Video stops while Audio is playing, sometimes the system crashes and needs power cycle. Going back to Build #126 the system runs fine. I do not see any related changes. Any hint?
Thanx for your support,
oliaros
Reply
Jep, same problem here. IPTV-Simple and a native App for Swiss TV. Both don't work since #127.
Reply
(2018-01-31, 17:43)oliaros Wrote: since Build #127 I have problems with pvr simple IPTV client v999.3.4.1 on my RasPi2. Video stops while Audio is playing, sometimes the system crashes and needs power cycle. Going back to Build #126 the system runs fine. I do not see any related changes. Any hint?
What video/acceleration settings are you using?
If you have omxplayer enabled, try disabling.
If not try disabling mmal.
Reply
Hi,
h.264 and h.264-mvc mkv/iso playback is affected too. I'am using a RPi2 just for testing purposes, with 2 addons, tv-headend and logviewer, installed.
Right after reboot the 3D-Sample iso plays fine (starting with a unusual delay of 2 or 3 seconds).
Playing next file, a 2D mkv without sound, it displays a still picture, a couple seconds later another still picture, and so on. Both files are located on the memory card.
I have tried a full movie (h.264 mkv), which lead to the same behavior. By pressing ctrl-shift-o, I got a huge number displayed in the A/V line (can provide a screenshot).
I think the problem is elsewhere, not the mmap memory setting, because the playback changes a bit by changing the values but doesn't fix the problem as a whole.
As already stated, all that started with #0127, #0126(b) works fine.
Reply
Quote:popcornmix wrote:
What video/acceleration settings are you using?
If you have omxplayer enabled, try disabling.
If not try disabling mmal.

I use the default settings: OMXPlayer: disabled, MMAL: enabled
after a short test it seems to run with MMAL disabled. I'll watch it, thanx for the support.
oliaros
Reply
(2018-01-31, 19:38)oliaros Wrote: I use the default settings: OMXPlayer: disabled, MMAL: enabled
after a short test it seems to run with MMAL disabled. I'll watch it, thanx for the support.
oliaros 

This isn't a permanent fix - you may find higher resolution video fails to keep up, but it does help to narrow down where the problem is.
Let me know if it is still good after longer testing.
Reply
Ignore my SSD1306 error. It was an hardware error. Sorry for confusion.

What I notice on Video/Audio sync problem on LiveTV is that some station had Dolby Digital 2.0/5.1 Sound but while the advertisement it is only mp2 stereo. On switching it starts the desync. After switching the audio the Audio and Video is back in sync.

I use a Raspberry Pi 3 with Pifi-Digi (hifiberry clone) on optical sp-dif
Reply
  •   
  • 1
  • 287
  • 288
  • 289(current)
  • 290
  • 291
  • 401
  •   
 
Thread Rating:
  • 18 Vote(s) - 4.56 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 18.0)4.5618