•   
  • 1
  • 417
  • 418
  • 419(current)
  • 420
  • 421
  • 431
  •   
v18 -  LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 18.0)
(2018-08-21, 23:36)Milhouse Wrote:
(2018-08-21, 01:24)komerdoor Wrote: I solved it by adding some amixer commands to autostart.sh. The Allo firmware was also missing but I added a command to autostart.sh to copy them to /lib/firmware

Care to share? What commands, what firmware (link?)?   

The firmware for Allo's Piano 2.1, 2.1-mode can be found at:

https://github.com/allocom/piano-firmware

My settings for the Piano 2.1 are as follows (the Dual-Mono-mode does not require the above firmware):


# Added simple test to detect if the Piano 2.1 is used
if grep -q PianoDACPlus /proc/asound/cards; then
  amixer sset "Subwoofer" 207
  amixer sset "Master" 207
  amixer sset "Digital" 207
  amixer sset "Dual Mode" "Dual-Mono"
fi

The above are also the default settings as mentioned in the Allo Piano 2.1 documentation:
https://www.amazon.com/clouddrive/share/..._link_copy

Somehow those default settings are not used in LibreELEC (I think wrongly set by the default start script as mentioned by HiassofT). When using Raspbian there is no need to run the above commands at all to get the default settings.

People that have the Piano 2.1 should add the following to their config.txt:

dtoverlay=allo-piano-dac-plus-pcm512x-audio

People that have the Piano 2.1 + Kali Reclocker should add the following to their config.txt:

dtoverlay=allo-piano-dac-plus-pcm512x-audio,glb_mclk

Note: With the recent Linux kernels the Kali Reclocker sometimes outputs noise. This is solved by forcing the output to 16 or 32bit:
https://volumio.org/forum/kali-reclocker...t9828.html

Note 2: The Kali Reclocker adds a delay to the sound that is different depending on the played audio/video. I found a solution (just as a reference for people that find this post):
http://www.diyaudio.com/forums/pc-based/...ssues.html
 
(2018-08-19, 11:17)HiassofT Wrote:
(2018-08-18, 11:46)komerdoor Wrote: A suggestion: by default when using some of the RPi DSP boards the volume is set to > 255. This will cause distortion. I think it is better to set the volume on all channel on 255 by default, but not higher.
Please tell us which card you are using and which mixer control should be adjusted.

Post the output of
Code:
aplay -l
amixer

I noticed that the script to initialize the audio card mixers sets a lot of controls to 100% instead of 0dB - which can result in clipping if the maximum value is greater than 0dB.
https://github.com/LibreELEC/LibreELEC.t...oundconfig

so long,

Hias      

The aplay -l output: 
Code:

**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: PianoDACPlus [PianoDACPlus], device 0: PianoDACPlus multicodec-0
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0

The amixer output:
https://pastebin.com/3ULFyy4d
Reply
(2018-08-19, 02:26)Milhouse Wrote: Look forward to your log - please make sure debug logging is enabled.

Code:

21:53:17.130 T:1541403504   ERROR: GetDirectory - Error getting
21:53:40.485 T:1938919440   ERROR: Previous line repeats 5 times.
21:53:40.486 T:1938919440  NOTICE: VideoPlayer::OpenFile: /storage/Games/roms/arcade/snk/alpham2.zip
21:53:40.486 T:1487926128  NOTICE: Creating InputStream
21:53:49.938 T:1487926128  NOTICE: Creating Demuxer
21:53:50.447 T:1487926128   ERROR: Open - error probing input format, /storage/Games/roms/arcade/snk/alpham2.zip
21:53:50.447 T:1487926128   ERROR: OpenDemuxStream - Error creating demuxer
21:53:50.447 T:1487926128  NOTICE: CVideoPlayer::OnExit()
21:53:50.617 T:1938919440 WARNING: OnMessage: Suspiciously long time to handle GUI_MSG_PLAYBACK_STARTED (10.12s)

Apparently it thinks that a game rom is a video and tries to play it. Garbear's his settings below fixed it:

Code:

<advancedsettings>
  <videoextensions>
    <remove>.bin|.img|.iso|.zip</remove>
  </videoextensions>
  <musicextensions>
    <remove>.cue|.zip</remove>
  </musicextensions>
  <pictureextensions>
    <remove>.zip</remove>
  </pictureextensions>
</advancedsettings>

Games play well, but there is still stutter that is solved by pausing the game and then resuming.

Another question. Is there a way to disable the startup animation? I only want to see the LibreELEC boot logo.
Reply
(2018-08-23, 22:06)komerdoor Wrote: Another question. Is there a way to disable the startup animation? I only want to see the LibreELEC boot logo.

touch /storage/.config/splash.disable
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Reply
New LibreELEC.tv Leia build #0823: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

SHA256 Checksum: cce0880217969d8e76598fe672fd015d3d751c9d72cdc88f11a2d5c608611bbe (RPi)
SHA256 Checksum: 279e95d10681c74392d10fb174e825adcd6cd67cc967139a99cf926507899981 (RPi2)

# uname -a
Linux rpi512 4.18.4 #1 Thu Aug 23 22:30:55 BST 2018 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Aug 16 2018 17:35:18
Copyright © 2012 Broadcom
version 31e0613622dc2f2463bf3dd74e6c897d91201a4d (clean) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse): devel-20180823222245-#0823-gb56a1af [Build #0823]

# Kodi version
(18.0-BETA1 Git:1cbdec1a78a35985d8959a3f43dbb3c5b0db6f7f). Platform: Linux ARM 32-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (b56a1af, changelog) and tip of XBMC master (964e573, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. [videoplayer] Fix dvd resume, mouse selection in disc menus, caching in menus
Build Details:
  1. XBMC:
    • [windowing][vp] Fix mouse selection in disc menus. (PR:14338, 1 commit, 1 file changed)
    • [videoplayer] Fix dvd resume (PR:14343, 2 commits, 5 files changed)
    • [videoplayer] Always report "not caching" while browsing disc menus. (PR:14340, 1 commit, 1 file changed)
  2. kernel 4.18.y:
    • New commits in this build:
      • config: fix media device defconfigs (595de934)
  3. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Updated: [env] PR:2909 (perma): kodi: next (Sept || kodi bump)
    • Added: [env] PR:2914 (perma): Fix compilation issues with glibc 2.28 on host
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Reply
hi all. ( sorry for my english)
I follow this theard with plesure
I have update my  kodi 17 to the last kody 18 ans i have a problem.
Befor my keybord is AZERTY and now it's QWERTY.
I precise, on the screen i see a AZERTY keybord but when i press on my physical keybord Rii8 i have qwerty result.
Have you a solution please ?
Reply
Maybe you have to deselect the english keyboard first
Reply
I have not select engligh keybord
I have take french azerty and in libreelec menu I take on Fr keybord
I have test 2 time, un kodi 17 it's in fr with this paramètre and on kodi 18 ( I test 3/4 update) i'm qwerty
Reply
(2018-08-24, 09:16)poiuytrezaaa Wrote: hi all. ( sorry for my english)
I follow this theard with plesure
I have update my  kodi 17 to the last kody 18 ans i have a problem.
Befor my keybord is AZERTY and now it's QWERTY.
I precise, on the screen i see a AZERTY keybord but when i press on my physical keybord Rii8 i have qwerty result.
Have you a solution please ?
This is a known issue with LE9 at this time - we're very close to a solution, hopefully in a few more days it will appear in a test build.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Reply
ok Smile Thanks you for your reponse Smile
i stop to search au solution Big Grin
Reply
I have some strange lines in kernel log.
http://ix.io/1l8g

Code:
[ 54.439282] eth0: hw csum failure
[ 54.439312] CPU: 0 PID: 0 Comm: swapper/0 Not tainted 4.18.4 #1
[ 54.439315] Hardware name: BCM2835
[ 54.439318] Backtrace:
[ 54.439337] [<8010eaa8>] (dump_backtrace) from [<8010ee0c>] (show_stack+0x20/0x24)
[ 54.439342] r7:ffffffff r6:00000000 r5:600b0113 r4:80f86dd4
[ 54.439351] [<8010edec>] (show_stack) from [<8090d058>] (dump_stack+0xcc/0x110)
[ 54.439359] [<8090cf8c>] (dump_stack) from [<807dc2ec>] (netdev_rx_csum_fault+0x44/0x48)
[ 54.439365] r10:00000002 r9:a336006e r8:80f7d0c0 r7:00000014 r6:1e1dd9c3 r5:aabebf00
[ 54.439368] r4:a9f66000 r3:a5e88d20

Anything to worry about?
Reply
(2018-08-24, 19:43)polo_joe Wrote: I have some strange lines in kernel log.
http://ix.io/1l8g

Could you create an issue here: https://github.com/raspberrypi/linux/issues
as this is a kernel issue rather than kodi/LE issue.

Include link to your kernel log, and describe if you have anything unusual in network setup (e.g. VPN).
Reply
New LibreELEC.tv Leia build #0824: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

SHA256 Checksum: b3363f6eefbcc7396afef126120039cc50ebacb75a6bebb421212750450f037b (RPi)
SHA256 Checksum: 93d34b2866d04b3c8275dc6c53ebf142d1ad15041bc572d16c217712046a9afc (RPi2)

# uname -a
Linux rpi512 4.18.4 #1 Fri Aug 24 21:06:33 BST 2018 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Aug 24 2018 16:43:02
Copyright © 2012 Broadcom
version 99c203bd98263761d3c99c7784a5d76deeea804d (clean) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse): devel-20180824210517-#0824-gae62e44 [Build #0824]

# Kodi version
(18.0-BETA1 Git:1cbdec1a78a35985d8959a3f43dbb3c5b0db6f7f). Platform: Linux ARM 32-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (ae62e44, changelog) and tip of XBMC master (6854871, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. New firmware
  2. linux: fix Module.symvers generation
  3. Update samba-4.8.5
  4. [pvr][guiinfo][guilib][estuary] PVR timeshift GUI v2.
Build Details:
  1. Firmware (Aug 24):
    • firmware: rawcam: Fix double buffer return issue
    • firmware: rawcam: Code cleanup
    • firmware: host_apps: Fixup partially merged commit from userland. See: link
    • firmware: mmal: Add KEEP_PORT_FORMATS flag to mmal connection. See: link
    • firmware: RaspiStill: Apply gpsd info as EXIF tags. See: link
  2. LibreELEC.tv:
    • Fix compilation issues with glibc 2.28 on host (PR:2914, 4 commits, 4 files changed)
  3. XBMC:
    • VideoPlayer: VDPAU - whitelist AV_PIX_FMT_YUVJ420P (PR:14346, 1 commit, 1 file changed)
  4. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Updated: [env] PR:2908 (perma): linux (Generic): update to linux-4.18.5
    • Added: [env] PR:2915 (perma): linux: fix Module.symvers generation
    • Added: [env] PR:2919 (perma): samba: update to samba-4.8.5
    • Added: [env] PR:2920 (perma): mesa: update to mesa-18.1.7
    • Added: [pkg] PR:14316 (perma): [pvr][guiinfo][guilib][estuary] PVR timeshift GUI v2.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Reply
Did you find anything in the logs that I posted that would cause the freeze when it drops to about 60mb of free memory. I tried to use plugins like embycon to play the movies and tvshows with nothing in the kodi database and it does not run out of memory. The free memory hovers around 150mb and 250mb after 9 days.
Reply
Hi Milhouse,

sorry, there is a little bug in #824:

In system / audio is no  adjustment  for ALSA: snd_rpi_hifiberry_digi, S/PDIF.
It appears only ALSA: snd_rpi_hifiberry_digi, Analog

I'm back to #818 and sound works in DD and DTS (multichannel).

Tank You for Your Work

Harald
Reply
(2018-08-25, 17:19)doldi Wrote: sorry, there is a little bug in #824:

In system / audio is no  adjustment  for ALSA: snd_rpi_hifiberry_digi, S/PDIF.
It appears only ALSA: snd_rpi_hifiberry_digi, Analog

I'm back to #818 and sound works in DD and DTS (multichannel).
Please post the output of
Code:
aplay -l
dmesg | paste
both on the working and non-working build

so long,

Hias
Reply
  •   
  • 1
  • 417
  • 418
  • 419(current)
  • 420
  • 421
  • 431
  •   
 
Thread Rating:
  • 19 Vote(s) - 4.58 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 18.0)4.5819